Σάββατο , 27/04/2024

Ελίνα Παπαχριστοπούλου Υποψήφια δημοτική σύμβουλος – Αιγάλεω: «Η πόλη μας πιο σύγχρονη και φιλική απέναντι στους ανθρώπους της και στο περιβάλλον»

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου πλησιάζουν και οι υποψήφιοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ανάδειξη του οράματός τους για την πόλη τους. Η Ελίνα Παπαχριστοπούλου είναι μια νέα, δυναμική, ανεξάρτητη και επιτυχημένη γυναίκα με όραμα για ένα Αιγάλεω σύγχρονο και απόλυτα φιλικό προς τους δημότες του αλλά και το περιβάλλον. Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει πολλά στον χώρο εργασίας της, ενώ μια ματιά στο βιογραφικό της αποδεικνύει πρόκειται για μια γυναίκα με υψηλό το αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης. Η ενασχόληση της με τα κοινά δεν είναι κάτι νέο για εκείνη καθώς διατελεί πρόεδρος της τοπικής κοινωνίας της ΟΝΕΔ. «Αγαπώ το Αιγάλεω και γι’ αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά». Με αυτή την φράση η Ελίνα Παπαχριστοπούλου ξεκίνησε την συνέντευξη σχετικά με την απόφαση της να βάλει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Γιάννη Γκίκα «Συμμαχία για το Αιγάλεω» ο οποίος ετοιμάζεται με αξιώσεις να διεκδικήσει την δεύτερη θητεία του στον δημαρχιακό θώκο μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

  • Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι εάν και εφόσον οι δημότες σας εμπιστευτούν;

Στόχος μου είναι οι δημότες να μου δώσουν την δυνατότητα να ακούσω τα προβλήματά τους και να προσπαθήσω να τα επιλύσω όσο το δυνατόν ορθότερα, ώστε να βελτιωθεί η πόλη μας, το Αιγάλεω.

  • Η παράταξη την οποία στηρίζετε και σας στηρίζει ποιες προτεραιότητες έχει θέσει για τον Δήμο σας;

Ο Δήμος Αιγαλέου είναι ένας αρκετά απαιτητικός δήμος με άπειρες δυνατότητες βελτίωσης σε πολλούς τομείς. Πρωταρχική σημασία για εμάς εκτός των άλλων, έχει η ασφάλεια των πολιτών αλλά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών. Οι δημότες είναι αυτοί που θα καθορίσουν την ατζέντα μας ωστόσο έχουμε θέσει κάποιες προτεραιότητες όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας το πρόγραμμά μας.Μερικές από αυτές είναι η άμεση αντικατάσταση 8.500 φωτιστικών σωμάτων με νέου τύπου τεχνολογίας LED, η αναβάθμιση παιδικών χαρών αλλά και η λειτουργική αποκατάσταση του θερινού κινηματογράφου ΤΙΤΑΝ με νέα όψη επί της οδού Δωδεκανήσου.

  • Ποια είναι τα 3 βασικά προβλήματα του δήμου που πρέπει άμεσα να βρουν ανταπόκριση από τους υπεύθυνους;

Ένα από τα συχνότερα προβλήματα που μας εκφράζουν οι δημότες μας αφορούν την καθαριότητα και τον φωτισμό, για τον λόγο αυτό, τα δύο αυτά κομβικά ζητήματα βρίσκονται στην κορυφή του προγράμματός μας. Όλοι οι δήμοι της χώρας μας αντιμετωπίζουν καθημερινά διάφορα ζητήματα τα οποία η αρχή του δήμου καλείται και πρέπει να επιλύσει για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

  • Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά;

Σε πολλά επαγγέλματα και σε αρκετούς τομείς παρατηρείται κάποιου είδους υποτίμηση του γυναικείου φύλου, η παθογένεια αυτή δεν αφορά μόνο τα κοινά. Η αξία του καθενός όμως δεν μπορεί να υποτιμηθεί εάν εργάζεσαι σκληρά, με όραμα και αξίες, Είμαι τυχερή γιατί η ομάδα ανθρώπων που αποτελεί τον κύκλο μου είναι άνθρωποι που σέβονται και εκτιμούν τις γυναίκες και το έργο τους.

  • Πείτε μας ένα μακροπρόθεσμο, σημαντικό αλλά και δύσκολο έργο, που θέλετε να δείτε στον δήμο σας

Το θέμα του πάρκινγκ αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα στο δήμο μας και είναι σημαντικό να λυθεί κυρίως για να «ανασάνει» το κέντρο του Αιγάλεω ειδικά. Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες για να φτιαχτεί υπόγειο πάρκινγκ οι οποίες δεν ευδοκίμησαν για αρκετούς λόγους. Σίγουρα θα «ανοίξουμε» ξανά αυτόν τον φάκελο.

  • Θα προτρέπατε τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά; Αν ναι με ποια επιχειρήματα;

Ναι, με το πέρας των χρόνων ο κόσμος εξελίσσεται, οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των πολιτών αλλάζουν. Είναι απαραίτητες οι καινοτόμες ιδέες και η φρέσκια ματιά στα φλέγοντα ζητήματα μιας κοινωνίας. Επίσης, κρίνω απαραίτητη τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, καθώς πρέπει να ακούγονται και τα προβλήματά τους σε μια περιοχή, καθώς αυτοί είναι το μέλλον της. Είναι εκείνοι που θα συνεχίσουν να δίνουν ζωή στις γειτονιές, να φτιάχνουν οικογένειες και να δημιουργούν τις κοινωνίες.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …