Σάββατο , 27/04/2024

Στυλιανή Γεραζούνη Ζαρμακούπη: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η Στυλιανή Γεραζούνη Ζαρμακούπη είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΕνωΜένοι» με την Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

  • Κυρία Ζαρμακούπη πιστεύετε ότι η κ. Μαρίνα Πατούλη μπορεί να αλλάξει τη ζωή των πολιτών;

Αυτό του συνοψίζει το όραμά της είναι «ο πολιτισμός της καθημερινότητας» ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά από έργα τα οποία έχει παρουσιάσει στους Δημότες. Ενδεικτικά αναφέρω: προστασία του περιβάλλοντος, φροντίδα για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα. Δημιουργούμε πάρκα δεσποζόμενων ζώων, στηρίζουμε τη λειτουργία και αξιοποιούμε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων που κατασκευάζεται από το σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων (ΣΒΑΠ) στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ενισχύουμε την Ανάπτυξη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία μας, ανάπτυξη πολιτιστικών δρώμενων, ενίσχυση κοινωνικών δομών, ισχυρό δίκτυο εθελοντών, ειδικό πρόγραμμα χορηγιών για την στήριξη περισσότερων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, ενίσχυση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φιλοζωίας στα σχολεία. Στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα προωθώντας συγχρόνως και καινοτόμες ιδέες.

  • Ποιες είναι οι θέσεις σας για την φιλοζωία;

Η αγάπη μου για όλα τα ζώα είναι μεγάλη. Στην οικογένειά μου κατέχει εξέχουσα θέση η Εβίτα την οποία υιοθετήσαμε από τα καταφύγιο – σύλλογο της Ν. Φιλαδέλφειας στο οποίο είμαι πολλά χρόνια εθελόντρια. Πιστεύω ότι ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε δράσεις που συμβάλλουν στην υιοθεσία των αδέσποτων ζώων και οφείλουμε «ΕνωΜενοι» όλοι μέσα από ενημερώσεις να τα προστατέψουμε απέναντι σε ενέργειες κακοποίησής τους.

  • Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας στο Δήμο Λυκόβρυση-Πεύκη;

Στο πρόγραμμα που καταρτίσαμε θέτουμε τις προτεραιότητές μας. Χαράσσουμε τους 8 βασικούς άξονες της πολιτικής μας για την Λυκόβρυση και την Πεύκη με σύμμαχο τον πολίτη. Θέτουμε επιτεύξιμους στόχους για τους οποίους έχουμε ήδη αναζητήσει τις πηγές χρηματοδότησης.

Οι 8 βασικοί άξονες του Σχεδίου μας είναι:

  • «Πολιτισμός της καθημερινότητας» στην πράξη
  • α) Εμβληματικά έργα β) Έργα μείζονος πνοής
  • Δήμος με τη Νέα Γενιά μπροστά
  • Δήμος «Πρότυπο» πολιτισμού
  • Δήμος με προτεραιότητα στον Αθλητισμό
  • Ανθρώπινος Δήμος με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο
  • Ψηφιακός και Συμμετοχικός Δήμος
  • Δήμος καινοτομίας, δίπλα στο «Επιχειρείν»

 

  • Πως σχεδιάζετε να ενεργήσετε την επόμενη μέρα;

Η επόμενη ημέρα του Δήμου μας έχει ανάγκη στη συμμετοχή όλων, ανεξάρτητα από κομματικές πεποιθήσεις;, ο συνδυασμός μας έχει χώρο για όλους που μοιράζονται μαζί μας το όραμα, τη διάθεση προσφοράς για το Δήμο μας. Η Μαρίνα θα κάνει πράξη όσα δεσμευόμαστε. Θα αγωνιστώ για μια πόλη πρότυπο στον τομέα των αδέσποτων και δεσποζώμενων ζώων, για το πράσινο, τον πολιτισμό, την κοινωνική πρόνοια αλλά και στην ουσιώδη συμπαράσταση των ευαίσθητων και ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Σας καλώ να προχωρήσουμε «ΕνωΜένοι» για να διεκδικήσουμε δυναμικά και να πετύχουμε όσα ο Δήμος και οι Δημότες δικαιούνται. Να επιτύχουμε για ένα Δήμο λειτουργικό που παρέχει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες και όλοι μαζί να ζούμε να εργαζόμαστε και να απολαμβάνουμε την πόλη μας με ασφάλεια και ευημερία. Να κερδίσουμε το αύριο για τον Δήμο μας τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας!

 

 

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …