Σάββατο , 27/04/2024

Νότα Σοκορέλη: Η Αντιδήμαρχος κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Μαρίνα Πατούλη

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η Νότα Σοκορέλη είναι αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι» με την Μαρίνα Πατούλη. Μιλώντας στο Label News εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να συμπορευτεί μαζί με τη νέα υποψήφια Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

  • Ως Αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής ποιες είναι οι κυριότερες δράσεις που έχετε κάνει;

Κατά το μικρό χρονικό διάστημα που ανέλαβα τα καθήκοντα Αντιδημάρχου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού προσπάθησα για τον συντονισμό των ενεργειών ενός πολύ απαιτητικού και Πολυσχιδούς τμήματος όπως είναι το Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Εθελοντισμού. Κύριο μέλημα ήταν είναι και θα είναι η αντιμετώπιση της καθημερινότητας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής Κοινότητας με την καταπολέμηση παθογεννών στερεοτύπων και προκαταλήψεων  εντός της σχολικής Κοινότητας. Η υπεράσπιση δικαιωμάτων των μαθητών και παράλληλα ο επαγγελματικός προσανατολισμός , ο εθελοντισμός όπου είναι προτεραιότητα για την ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών ατόμων και ομάδων. Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στον τομέα υγείας. Αξιοποίηση προγραμμάτων της Περιφέρειας Αττικής για την πρόληψη και προαγωγής υγείας εκκίνηση προγράμματος για την ψυχική υγεία  Ε.Π.Α.Ψ.Υ, προώθηση του ΚΕΠ Υγείας με μεγάλη συμμετοχή δημοτών μας για την οργάνωση, προγραμματισμό κ προσυμπτωματικό έλεγχο. Έναρξη συμβουλευτικού σταθμού για την Άνοια-Αλτσχάιμερ, γραφείο Μυελού των οστών σε συνεργασία με το ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη. Πολλές Επιστημονικές Ημερίδες, πολλές Διαδικτυακές δράσεις και πολλά αλλά.

  • Είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι» με την Μαρίνα Πατούλη. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να πορευτείτε μαζί της;

Η συμπόρευση με την Μαρίνα είναι μία μεγάλη πρόκληση γιατί στην μέχρι τώρα πορεία της στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης έκανε πολλά και σημαντικά πράγματα. Αγαπά τον Πολιτισμό και διαθέτει γνώσεις και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση. Τα κοινά οράματα μας και ο δυναμισμός της ήταν κάποιοι από τους λόγους που με έκαναν να συμπορευτώ μαζί της και να βοηθήσω ώστε να διεκδικήσει τους πόρους για την επίτευξη των στόχων μας για μια όμορφη και φιλική πόλη. Είναι απολύτως βέβαιο λοιπόν πως αύριο ως Δήμαρχος θα κάνει πολλά περισσότερα. Είμαστε έτοιμοι και Ενωμένοι να εργαστούμε για το καλό όλων μας, για το καλό της Λυκόβρυσης και της Πεύκης.

  • Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας και τι λύσεις θα δώσετε εφ’ όσον εκλεγείτε;

Μεταξύ των σημαντικότερων ζητημάτων του δήμου μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας θεωρώ ότι είναι η ενδυνάμωση και στελέχωση του κοινωνικού προγράμματος βοήθεια στο σπίτι λόγω και του αυξανόμενου αριθμού ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Αποτελεί προτεραιότητα η καθαριότητα, η αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και η ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από Ευρωπαϊκά ή Εθνικά προγράμματα για την εύρυθμη λειτουργία τους. Ακόμη είναι αναγκαίο να στελεχωθούν και να λειτουργούν σε καθημερινή βάση τα δημοτικά ιατρεία. Αποστρέφομαι τις ανέξοδες και εύκολες υποσχέσεις. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά και θα εργαστώ σε αυτή τη βάση. Στο πρόγραμμα που καταρτίσαμε θέτουμε τις προτεραιότητες μας για την επόμενη μέρα στον Δήμο μας και οι 8 βασικοί άξονες (125 παρεμβάσεις) του σχεδίου μας 2024- 2028 επιγραμματικά είναι οι εξής:

1 άξονας

Πολιτισμός της καθημερινότητας στην πράξη

2 άξονας

Έργα που αλλάζουν τη φυσιογνωμία της Λυκόβρυσης και Πεύκης. Εμβληματικά έργα

3 άξονας

Δήμος με τη νέα γενιά μπροστά

Καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες

4 άξονας

Δήμος πρότυπο Πολιτισμού

5 άξονας

Δήμος με προτεραιότητα στον αθλητισμό

6 άξονας

Ανθρώπινος Δήμος με ισχυρό Κοινωνικό πρόσωπο

7 άξονας

Δήμος Ψηφιακός, Δήμος Συμμετοχικής

8 άξονας

Δήμος Καινοτομίας, δίπλα στο επιχειρείν

ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ

ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΜΕ

ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …