Παρασκευή , 29/03/2024

ΕΡΕΥΝΑ texting: Περισσότερα από 100 κείμενα την ημέρα στέλνουν οι νέοι μέσω κινητών τηλεφώνων

Ποιος κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο; Αν κοιτάξετε γύρω σας η απάντηση φαίνεται να είναι όλοι, και κυρίως αναφερόμαστε σε νεαρούς ενήλικες ηλικίας 18-29 ετών. Στην πραγματικότητα, το 96% των νεαρών ενήλικων αγοράζουν ένα κινητό τηλέφωνο, σύμφωνα με μια πρόσφατη ερευνά που έγινε.

Οι νεαροί ενήλικες είναι οι πιο μανιώδες texters όλων των ηλικιακών ομάδων, με ανταλλαγή πάνω από 100 κείμενα την ημέρα και 3.200 κείμενα το μηνά.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα διαφορά μεταξύ των δυο φύλων. Τα κορίτσια στέλνουν περίπου 3.952 μηνύματα κειμένου σε ένα μηνά ενώ τα αγόρια 2.815 γραπτά μηνύματα το μηνά. Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη καθώς η αποστολή μηνυμάτων αλλά και η λήψη κάποιας εικόνας είναι ο πιο κοινός τρόπος για την νεολαία στη χρήση των κινητών τους τηλεφώνων.

Έτσι καταλήγουν να κάθονται σε ένα τραπέζι με το κινητό στο χέρι στέλνοντας μηνύματα και  χάνοντας το ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει γύρω τους, καθώς η τεχνολογία διαπερνά την καθημερινή μας ζωή.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σημειώθηκε πως η ομιλία στο τηλέφωνο έχει μειωθεί πλέον μεταξύ των εφήβων και όταν θέλουν να συνομιλήσουν με κάποιο γνωστό τους η κάποιο φίλο προτιμούν να το κάνουν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων με δεκάδες κείμενα κάθε μέρα όπου μεταφέρουν τα νέα τους μέσα από μια εικονική συνομιλία.

Όλο αυτό στην πραγματικότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί ένας σύγχρονος τρόπος διατήρησής στις ιδιωτικές συζητήσεις που έχουν οι έφηβοι μεταξύ τους.

Πέρα από την λήψη φωτογραφιών και τα γραπτά μηνύματα οι νέοι χρησιμοποιούν τα τηλεφωνά τους και για μουσική, παιχνίδια αλλά και την καθημερινή ενημέρωση τους μέσω facebook αλλά και άλλων μέσων ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Οι μισοί από τους νέους χρησιμοποιούν smartphones έτσι ώστε να νιώθουν πως κουβαλάνε μαζί τους ένα μίνι υπολογιστή στα χέρια τους.

Το δυσάρεστο γεγονός όμως που κρύβει το texting είναι πως μέσα από αυτό οι έφηβοι χάνουν την ελευθέρια τους και ουσιαστικά οπουδήποτε και να πάνε παραμένουν συνδεδεμένοι με τους δικούς τους ανθρώπους μέσα από τα smartphones τους. Οπότε η απάντηση στην ερώτηση πόσο συχνά χρησιμοποιούν οι νέοι το texting είναι πάρα πολύ συχνά.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση