Τετάρτη , 24/04/2024

Η Εκκλησία μέσα από το ραδιόφωνο – Γνωρίστε τον ιστορικότερο εκκλησιαστικό ραδιοφωνικό σταθμό από το 1988 μέχρι Σήμερα

Όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικά μουσικά ακούσματα και ηρεμούν ακούγοντας μουσική που τους εκφράζει τον καθένα προσωπικά. Για μερικούς ανθρώπους όμως, αλλάζει λίγο ο τρόπος ακούσματος ραδιοφώνου και μουσικής καθώς αγαπούν περισσότερο την εκκλησιαστική και έτσι βρίσκουν συντροφιά σε εκκλησιαστικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Ο ελληνικός λαός πιστεύει πολύ στο χριστιανισμό και θέλει να τον ακολουθάει οπού και να βρίσκεται και φυσικά αυτό είναι εφικτό, καθώς τα τελευταία χρονιά έχουν δημιουργηθεί αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι παίζουν ψαλμωδίες και ύμνους της εκκλησίας, δίνοντας μεγάλη ευχαρίστηση στους χριστιανούς που είναι φανατικοί αυτού του είδους.

Ο πρώτος ραδιοφωνικός σταθμός με θέμα την πίστη ήταν η Πειραϊκή Εκκλησία η οποία ξεκίνησε να εκπέμπει το πρόγραμμα της στις 30 Οκτωβρίου του 1988, σαν τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, καλύπτοντας τότε την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, με τη φροντίδα και την αγωνία του Σεβ. Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.κ. Καλλινίκου. Σήμερα με τις συνεχείς προσπάθειες του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, το πρόγραμμα του σταθμού μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας μέσω αναμεταδοτών, στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή μέσω δορυφόρων, αλλά και σε κάθε γωνιά της γης μέσω του Διαδικτύου.

Το έργο του χριστιανισμού δεν σταματάει όμως εκεί, καθώς μετά από την πετυχημένη πορεία της πειραϊκής εκκλησίας, κατάφεραν να ανοίξουν τουλάχιστον άλλοι πέντε σταθμοί ίδιας μουσικής ενότητας οι οποίοι κάλυψαν πλέον όλα τα γούστα. Σκοπός είναι η ενημέρωση για τον χριστιανισμό, η ψυχική γαληνή αλλά και τα πολλά οργανωμένα ταξίδια που γίνονται μέσα από τις εκπομπές σε διάφορα μοναστήρια, που φέρνουν τους χριστιανούς κοντά.

Το άνοιγμα των σταθμών κάνει πολύ καλό στην κοινωνία καθώς μας θυμίζει από που προερχόμαστε, ποιοι είμαστε αλλά και πως πρέπει να μην απομακρυνόμαστε από την πίστη μας, καθώς με το πέρασμα του χρόνου δεν είναι λίγοι όσοι πέρα από Πάσχα και Χριστούγεννα δεν επισκέπτονται συχνά την εκκλησία για να ακούσουν ψαλμωδίες. Επίσης με αυτό τον τρόπο, το ραδιόφωνο διευκολύνει ποσοστό ανθρώπων που επιθυμούν να βρίσκονται στην εκκλησία απλά δεν βρίσκουν τον χρόνο λόγω της δύσκολης καθημερινότητας.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …

Αφήστε μια απάντηση