Παρασκευή , 03/05/2024

Η εκπαιδευτικός Αγγελική Παππά κάνει περήφανη και πάλι την Ελλάδα ως υποψήφια για το μεγαλύτερο βραβείο Παιδείας στον κόσμο

Μετά τη κατάκτηση της θέσης επί 2 συναπτά έτη στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς στον κόσμο για το Global Teacher Prize και την παρουσία της στην 1η ομάδα υποψήφιων πολίτων αστροναυτών στην ιστορία της ανθρωπότητας από το Space for Humanity USA , η χαρισματική εκπαιδευτικός Αγγελική Παππά βάζει πλώρη για  το Μεγαλύτερο Βραβείο Παιδείας στον Κόσμο,  το YIDAN PRIZE των 4 εκατομμυρίων  δολαρίων!

Η καινοτόμος εκπαιδευτικός,  που «ξεκλείδωσε» το μυαλό των δυσλεκτικών δημιουργώντας  την  1η και μοναδική διεθνώς πολυβραβευμένη και ολοκληρωμένη Μέθοδο ‘3Dlexia For English’ για τη διδακτική των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα, είναι σήμερα υποψήφια για το βραβείο YIDAN PRIZE  στην κατηγορία Εκπαιδευτική Ανάπτυξη.

Την υποψηφιότητα της Ελληνίδας δασκάλας έθεσε ο Ali Rashidi, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Folkuniversitetet της Ουψάλας στη Σουηδία, με το οποίο η κύρια Παππά συνεργάζεται επιστημονικά από το 2014.

Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

Η κα. Παππά τέθηκε υποψήφια για το Yidan Prize με βάση την παγκόσμια καινοτομία της, τη δημιουργία της Μεθόδου ‘3Dlexia For English’ για τη διδακτική των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα τόσο για τυπικούς μαθητές, όσο και για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΕΕΑ), που αποτυγχάνουν παγκοσμίως στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας με τους συμβατικούς τρόπους διδακτικής. Έδωσε με αυτή τη μέθοδο τη λύση σε πάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη πετυχημένη πρόσβαση των Αγγλικών.

Την υποψηφιότητα της ενδυναμώνουν με επίσημα πρωτόκολλα συμφωνίας για πιλοτικές εφαρμογές της 3Dlexia For English oι κυβερνήσεις Αργεντινής και Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας του San Miguel de Tucuman της Αργεντινής και το Τμήμα Παιδείας του Kazan της Ρωσίας, υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Παιδείας του Tatarstan, αλλά και το Graduate School of Education του Πανεπιστήμιο του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας που αναλαμβάνει την επιστημονική ερεύνα του project, το ίδιο πανεπιστήμιο όπου οργανώθηκε επιστημονικά πριν από 10 χρονιά η ακαδημαϊκή έρευνα της καινοτόμου Μεθόδου της Κας. Παππά. Επιπλέον, την υποψηφιότητα της κας. Παππά υποστηρίζουν με επιστολές τους οι Υπουργοί ξένων κρατών, υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft Education USA, Google και Βritish Council καθώς και επικεφαλής καθηγητές των των Πανεπιστήμιων Tufts, Harvard, Yale, Columbia USA. Καθώς η συμμετοχή στο Yidan προϋποθέτει τη δημιουργία μεγάλης και παγκόσμιας καινοτομίας αλλά και οικουμενική εμπλοκή κυβερνήσεων και πανεπιστήμιων  για την υλοποίηση της, και μόνο η υποψηφιότητα της κας. Παππά αποτελεί μεγάλο βήμα  την προβολή της Ελλάδας στην ελίτ της παγκόσμιας παιδείας με τον πιο δυνατό τρόπο, αλλά και του προσωπικού οικουμενικού και καινοτόμου  έργου της ιδίας.

Ο ΣΤΟΧΟΣ

Με τη χρηματοδότηση του Yidan Prize θα οργανωθούν πιλοτικά προγράμματα επιμόρφωσης χιλιάδων εκπαιδευτικών της αγγλικής γλώσσας σε Αργεντινή και Ρωσία  με αποτέλεσμα να  βοηθηθούν αρχικά μισό εκατομμύριο μαθητές και 100.000 παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Απώτερος στόχος είναι η διάχυση της Μεθόδου σε όλη την Αργεντινή και τη Ρωσία, με επωφελουμένους πάνω από 20 Εκατομμύρια τυπικούς μαθητές και πάνω από 5 Εκατομμύρια με δυσλεξία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επιπλέον, με τη δύναμη της τεχνολογίας, θα αναπτυχθούν  περεταίρω τα εργαλεία της Μεθόδου της  αλλά και ειδική πλατφόρμα on line εκπαίδευσης, που εν δύναμη  θα μπορεί να βοηθήσει κάθε εκπαιδευτικό στη γη με πρόσβαση στο διαδίκτυο. Στην πλήρη της ανάπτυξη η Μέθοδος θα δώσει για 1η φορά εν δυνάμει πρόσβαση και λύση σε πάνω από 600 Εκατομμύρια μη αγγλόφωνους μαθητές με δυσλεξία διεθνώς, στηρίζοντας το δικαίωμα τους στην πετυχημένη εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, την αναγκαία δεξιότητα  ζωής στον 21ο  αιώνα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, με τεράστια οφέλη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό διεθνές επίπεδο.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΠΠΑ

Η Κύρια Παππά σε δήλωση της αναφέρει: ‘Η πρωτοπόρος Μέθοδος 3Dlexia For English οργανωμένη στην αρχαιά Ελληνική σκέψη και την αρμόνια του 3 όπως όριζε ο Πυθαγόρας σε σύνδεση με τις νευρο-επιστήμες, την τεχνολογία αιχμής, τις τέχνες, την καλλιέργεια της αυτογνωσίας, της ενάρετης ψυχής και της αισθητικής, εδώ και 12 χρόνια αποδεικνύει τη μοναδική οικουμενική της δύναμη και διάσταση. Είμαι βαθιά συγκινημένη και ευγνώμων που με τη σύμπραξη μεγάλων παγκοσμίων δυνάμεων από 3 ηπείρους μπορούμε πλέον να δώσουμε τη λύση σε εκατομμύρια μαθητές διεθνώς στην ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση αλλά και στο δικαίωμα τους να γίνουν χρήσιμοι παγκόσμιοι πολίτες με διεθνές φωνή, σκέψη και συναίσθημα, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τον ευφυή, διαφορετικά χαρισματικό εγκέφαλο της δυσλεξίας, καταρρίπτοντας λανθασμένα στερεότυπα, με πολλαπλά οφέλη για όλη την κοινωνία.  Είναι η στιγμή που η Ελλάδα θυμίζει στον εαυτό της και στον κόσμο την οικουμενική αποστολή της στο χώρο του πνεύματος, κρατώντας το ΦΩΣ της αναμμένο σκιαγραφώντας  το Μέλλον της παγκόσμιας παιδείας στη βάση των ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά.

LINKS από τις επίσημες ανακοινώσεις στα sites των Υπουργείων Παιδείας Αργεντινής και Ρωσίας για τη συνεργασία με την Κα. Παππά για το Yidan Prize:

Argentina

Educación y la Fundación I Love Dyslexia trabajan en un proyecto para formar a docentes de inglés de la provincia

Russia

https://kzn.ru/meriya/press-tsentr/novosti/upravlenie-obrazovaniya-kazani-provelo-virtualnuyu-vstrechu-s-grecheskim-professorom-aggeliki-pappa/

Aγγελική Παππά Short Bio

Η Αγγελική Παππά είναι βραβευμένη παγκοσμίως εφευρέτης καινοτόμων παιδαγωγικών μεθόδων, ερευνήτρια, οραματίστρια παιδαγωγός, κοινωνική επιχειρηματίας, ακτιβίστρια στον ΟΗΕ στον τομέα της Παιδείας, εκπαιδεύτρια καθηγητών, συγγραφέας και ομιλήτρια TEdx, έχοντας διδάξει σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως και πάνω από 100.000 εκπαιδευτικούς. Είναι ιδρύτρια & επιστημονική Υπεύθυνη Σπουδών του καινοτόμου “i love dyslexia” ΕFL School στην Αθήνα, o 1oς  εκπαιδευτικός Οργανισμός και Μέθοδος παγκοσμίως για τη διδακτική των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες. Επιπλέον είναι Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού 3Dlexia Cosmos, με σκοπό το Μετασχηματισμό της Παγκόσμιας Παιδαγωγικής για Βιωσιμότητα στον πλανήτη, μέσω του καινοτόμου 3Dlexia Paradigm, ένα νέο παράδειγμα παράδειγμα παιδείας για όλους του μαθητές και μαθήματα στη βάση της κβαντομηχανικής θεωρίας, με αποστολή την παιδεία της υψηλής αγάπης και συνειδητότητας για την ειρήνη στην γη. Το έργο της κας. Παππά έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και αναγνωριστεί από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παιδείας παγκοσμίως όπως τον ΟΟΣΑ (OECD), UN, UNESCO Paris, ενώ η ίδια έχει αναδείχτηκε στους 50 Κορυφαίους Εκπαιδευτικούς στον Κόσμο επί δύο συναπτά έτη, 2016 & 2017, διεκδικώντας για την Ελλάδα το βραβείο του 1ος εκατομμύριου δολαρίων ‘Nobel’ των Εκπαιδευτικών, Global Teacher Prize. Το 2018, αναδείχτηκε Νικήτρια Ευρώπης του Βρετανικού Συμβούλιο της Αγγλίας στα UK Alumni Awards για τον κοινωνικό αντίκτυπο του έργου της, όπου δέχθηκε δημοσία την Εμπιστοσύνη του Πρίγκιπα Κάρολου στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το 2020 συγκαταλέχθηκε στην 1η ομάδα των 500 Υποψήφιων Πολίτων Αστροναυτών στην ιστορία της Ανθρωπότητας για ένα ταξίδι στο Διάστημα το 2021, από τον οργανισμό Space for Humanity USA. Το παιδαγωγικό αλλά και το ανθρωπιστικό της έργο μέσω του SOS4Love Project που ξεκίνησε στον ΟΗΕ μαζί με τους μαθητές της, έχει εισαχθεί σε πάνω από Μισό Εκατομμύριο Μαθητές στη Δημόσια Εκπαίδευση της Αργεντινής και της Κύπρου, και είναι διαδεδομένο σε περισσότερες από 130 χώρες σε όλες τις ηπείρους, λαμβάνοντάς από την Αγγλία το βραβείο του ιδρύματος της Πριγκίπισσάς Diana, The Diana Award. Το πάθος της και η αποστολής της είναι η ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική μάθηση για όλα τα παιδιά, καθώς και η δημιουργία Νέου Παραδείγματος στην Παγκόσμια Παιδεία με έμφαση στην διεύρυνση της του Νου, την καλλιέργεια της ευφυίας της καρδίας και στην εφαρμογή της κοινωνικής ερμηνείας της Κβαντομηχανικής θεωρίας στην ζωή, για μία Νέα Γη Ειρήνης, Αγάπης, Βιωσιμότητας και Ευημερίας για Όλους.

Περιγραφή και σκοπός του “i love dyslexia” EFL School:

To “i love dyslexia” EFL school  (ILD) 2009, αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό διεθνώς απόλυτα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό οργανισμό και αποδεδειγμένη επιστημονικά και ποιοτικά Μέθοδο (3Dlexia For English) εκμάθησης των Αγγλικών ως ξένη γλώσσα για μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες. Το ILD αναδείχτηκε στους 10 κορυφαίους καινοτόμους οργανισμούς στην Ελλάδα και αποτελεί το μοναδικό οργανισμό που διακρίθηκε στον τομέα της παιδείας για το 2015, στον καθιερωμένο διαγωνισμό της Eurobank και του ΣΕΒ «Η Ελλάδα Καινοτομεί. Η ιδρύτρια του αλλά και επιστημονικά υπεύθυνη κ. Αγγελική Παππά έχει αναδειχτεί στους 2 φορές στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του Κόσμου, μέσω του θεσμού του Global Teacher Prize, το βραβείο του 1ος Εκατομμύριου  δολαρίων  ‘Νόμπελ’ των Εκπαιδευτικών, 2016 και 2017, αναμεσά στα πολυάριθμα βραβεία της για την καινοτόμο  Μέθοδο της 3Dlexia 4English και 3Dlexia Paradigm, που έχει διδάξει σε πάνω από 20 χώρες παγκοσμίως και εφαρμόζεται σε πάνω από 500.000 παιδιά στην Δημόσια Παιδεία της Αργεντινής. Το ‘I love dyslexia’ EFL school  παρουσιάζεται επισήμως  στο report του OOΣΑ ‘Teaching for the Future΄, 2018, chapter 1.  Απώτερος στόχος του ILD είναι η αποστιγματοποίηση  του χαρισματικού εγκέφαλου με δυσλεξίας και η  ποιοτική βελτίωση της ζωής των μαθητών του, μέσω της πρόσβασης τους στην ολιστική εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, αλλά και η διάχυση της γνώσης, εμπειρίας, έρευνας και ήθους που χαρακτηρίζουν τις δράσεις του στον τομέα της ευρύτερης παιδείας στην ελληνική και διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα. Για την επίτευξη αυτού του στόχου πραγματοποιούνται εθελοντικές εκπαιδεύσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και μέσω των διεθνών projects που συμμετέχει το “i love dyslexia” εκπροσωπώντας την Ελλάδα για την καινοτομία στην παιδεία σε διεθνές επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με: Λένα Ρούσσου, Γραμματέα Διεύθυνσης ΙLD Τ: 210 6082147 Ε: info@ilovedyslexia.gr

Σκοπός και Αποστολή της 3Dlexia Cosmos NGO:

Αποστολή της 3Dlexia Cosmos, με ιδρύτρια και Πρόεδρο την παγκοσμίως βραβευμένη καινοτόμο παιδαγωγό κα. Αγγελική Παππά,  είναι η διεύρυνση και η διάχυση της επιστημονικής, εφαρμοσμένης παιδαγωγικής έρευνας, των ανθρωπιστικών δράσεων και της καινοτόμου εκπαιδευτικής πράξης της 3Dlexia Method for English και 3Dlexia Paradigm για μαθητές με ή χωρίς δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες, ενδυναμώνοντας την ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική παιδεία σε μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι παγκοσμίως αναγνωρισμένες καινοτόμες Μέθοδοι διδακτικής της 3Dlexia Cosmos είναι πνευματικά δημιουργήματα της Προέδρου, βραβευμένης Εκπαιδευτικού-Ερευνήτριας κας. Αγγελική Παππά. Όραμα της 3Dlexia Cosmos είναι  η καλλιέργεια ενός Νέου Παραδείγματος Καινοτόμου, Ολιστικής, Μετασχηματίζουσας Παιδείας, του 3Dlexia Paradigm, ενώνοντας την Αρχαιά Ελληνική Σκέψη με την επιστημονική βάση στις νέες έρευνες για την ευφυΐα της καρδίας, τις ηθικές και κοινωνικές  παραμέτρους της Κβαντομηχανικής θεωρίας στην κοινωνία και τη διεύρυνση της συνειδητότητας, στηρίζοντας την ισότιμη, ποιοτική  πρόσβαση στη μάθηση προς όλους και συμβάλλοντας στο σχηματισμό μιας Νέας Γης Βιωσιμότητας, Ειρήνης και Ευημερίας στον 21ο αιώνα. Για τους σκοπούς αυτούς σχεδιάστηκε ένας πλούτος δράσεων όπως το SOS4Love Project για τους 17 στόχους Βιωσιμότητας του ΟΗΕ, που ενεργοποιούν και ενδυναμώνουν μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες και στους πολίτες της Ελληνικής και της παγκόσμιας κοινότητας.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …