Τετάρτη , 24/04/2024

Tα μπουζούκια μετακόμισαν στο Ισραήλ – Η επόμενη μέρα στην διασκέδαση με πιστοποιητικό εμβολίου

Εικόνες που έχουν ξεχάσει οι Ελληνες ζουν οι κάτοικοι του Ισραήλ, καθώς πλέον η χώρα έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς διασκέδασης: πάρτι στους δρόμους, παραλίες κατάμεστες από οικογένειες και εμβολιασμένοι θεατές επιστρέφουν σε γήπεδα και συναυλιακούς χώρους.

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Τη στιγμή που τα νυχτερινά κέντρα στη χώρα μας παραμένουν κλειστά για έναν ολόκληρο χρόνο, τα μπουζούκια έχουν… μεταφερθεί στο Ισραήλ, καθώς οι κάτοικοι της χώρας διασκεδάζουν με Ελληνες καλλιτέχνες και ελληνικά τραγούδια! Kαι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι έχει κανείς πάνω του πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ο λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Χρυσάφης με το που έκλεισαν τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα αποφάσισε να μετακομίσει στο Ισραήλ, μπας και δει… άσπρη μέρα, και τώρα ζει την επόμενη ημέρα, με την κανονικότητα να επανέρχεται σιγά σιγά! Μάλιστα, άρχισε να τραγουδάει στο μαγαζί Greco στο Τελ Αβίβ, με τον κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει ακούγοντας ελληνικά τραγούδια.

Μιλώντας στην «Espresso» μεταφέρει τη «νέα κανονικότητα» μετά τον κορονοϊό για τους εμβολιασμένους πολίτες: «Για να είμαι ειλικρινής, φοβόμουν ότι τίποτα δεν θα είναι όπως πριν και ότι ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός στη διασκέδασή του. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, καθώς από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ όλοι διασκεδάζουν στα μαγαζιά, χορεύοντας και πίνοντας από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Μάλιστα, σταμάτησε και η χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Πλέον δεν υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός».

Με πιστοποιητικό

Η επιστροφή όμως στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής δεν ισχύουν για όλους τους πολίτες, καθώς από τη διασκέδαση αποκλείονται και περιθωριοποιούνται όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όπως εξηγεί.

«Υπάρχει μια εφαρμογή που πρέπει να έχει κανείς, η οποία πιστοποιεί ότι είναι εμβολιασμένος. Εκτός και αν έχει περάσει τον ιό και έχει αποκτήσει αντισώματα. Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνει κανείς ένα χαρτί από το υπουργείο Υγείας, στο οποίο αναγράφεται ότι έχει περάσει Covid-19. Αν δεν έχεις εμβολιαστεί ή αν δεν έχεις το χαρτί του υπουργείου Υγείας, δεν μπορείς να μπεις σε εσωτερικό χώρο, σε εστιατόριο, κλαμπ κ.λπ.! Μπορείς όμως να καθίσεις σε εξωτερικό χώρο – αυτό δεν σ’ το απαγορεύει κανείς» εξηγεί στην «Espresso».

Ο Χρήστος Χρυσάφης λέει πως πλέον τα μπουζούκια έχουν μεταφερθεί στο Ισραήλ, με τους κατοίκους της χώρας να διασκεδάζουν με ελληνικά τραγούδια, όπως στο μαγαζί όπου τραγουδάει στο Τελ Αβίβ με την ονομασία Greco, ιδιοκτησίας Ισραηλινών.

«Η επιστροφή στην πίστα ήταν κάτι περισσότερο από αναγκαία για εμένα, όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους, όπως άλλωστε ισχύει για όλους τους καλλιτέχνες. Αυτό που γίνεται στο μαγαζί όπου τραγουδάω είναι απίστευτο! Οι Ισραηλινοί λατρεύουν τα ελληνικά τραγούδια, ξέρουν τους στίχους και χορεύουν από τσιφτετέλια μέχρι ζεϊμπεκιές. Νιώθω ότι τα μπουζούκια έχουν μετακομίσει από την Ελλάδα στο Ισραήλ» εξομολογείται στην «Espresso»!

Πόλος έλξης

Τέλος, μας λέει αν θεωρεί ότι πλέον το Ισραήλ μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης και για άλλους Ελληνες τραγουδιστές, με αφορμή μάλιστα τον Νίκο Βέρτη, ο οποίος θα ταξιδέψει στη χώρα για να τραγουδήσει σε συναυλία στις 13 Μαΐου:

«Το Ισραήλ είναι μια πολύ όμορφη χώρα, με πολύ σοβαρή διαχείριση από την κυβέρνησή της σε όλους τους τομείς. Είναι ένα πολύ σοβαρό κράτος, με λίγα λόγια, αλλά δεν θα σου κρύψω ότι θα ήθελα υπό συγκεκριμένες συνθήκες να επιστρέψω στη χώρα μου. Το θετικό είναι ότι είναι πολύ κοντά και έρχομαι αρκετά συχνά».

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …