Σάββατο , 20/04/2024

Η ελληνική showbiz βουτάει να πιάσει τον Σταυρό – Επώνυμοι πέφτουν στα νερά για τα Θεοφάνεια

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή. Τα Θεοφάνεια ή αλλιώς τα Φώτα γιορτάζουμε τη βάφτιση του Χριστού και δεδομένου ότι η Ελλάδα διατηρεί έθιμα για κάθε γιορτή έτσι και κάθε 6 Ιανουαρίου έχουμε το πιάσιμο του Σταυρού. Τολμηροί κολυμβητές, οι λεγόμενοι Βουτηχτάδες ρίχνονται στα παγωμένα νερά με σκοπό να πιάσουν τον Σταυρό που πετά ο παπάς και να πάρουν την Ευλογία, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθεί τη τελετή του αγιασμού των υδάτων.

Ανάμεσα στους Βουτηχτάδες κατά καιρούς έχουν υπάρξει και διάσημοι από τον χώρο της showbiz, κάποιοι πιο τυχεροί και άλλοι λιγότερο, σημασία όμως έχει η συμμετοχή και φυσικά η θαρραλέα απόφαση!

Λάουρα Νάργες

Η όμορφη παρουσιάστρια δοκίμασε το 2014 τη τύχη της ανάμεσα σε πολλούς ακόμη συμμετέχοντες. Φορώντας στολή δύτη και όντας σε απευθείας σύνδεση με το πρωινό του AΝΤ1 βρέθηκε στη παραλία του Παλαιού Φαλήρου για να μεταδώσει τη τελετή και φυσικά να συμμετάσχει. Ωστόσο η ίδια δεν κατάφερε να πιάσει τον σταυρό.

Απόστολος Γκλέτσος

Πίσω στο 2012, μια συμμετοχή που συζητήθηκε αρκετά ήταν αυτή του Απόστολου Γκλέτσου. Ο ηθοποιός βούτηξε στα νερά της Στυλίδας, ως δήμαρχος της περιοχής, ενώ οι κάμερες κατέγραφαν σε απευθείας μετάδοση και το κοινό παρακολουθούσε με αγωνία. Ήταν γνωστό πως ο δήμαρχος δεν βρισκόταν στη καλύτερη κατάσταση υγείας κι όμως τόλμησε το εγχείρημα, παρά τις συστάσεις του καρδιολόγου του και μάλιστα υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε, τον δικαίωσε όμως σίγουρα η εμπειρία, αφού δήλωσε περήφανος που συμμετείχε.

Γιώργος Μανίκας και Στέλιος Χανταμπάκης

Ανήμερα των Θεοφανείων το 2015 το κολλητό δίδυμο Γιώργος Μανίκας και Στέλιος Χανταμπάκης αποφάσισαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του Φλοίσβου. Ο Στέλιος Χανταμπάκης είχε ήδη πιάσει τη προηγούμενη χρονιά τον σταυρό οπότε φαινόταν πιο προετοιμασμένος. Τον σταυρό τον έπιασε άλλος, γιατί όπως είπαν οι δύο φίλοι χιουμοριστικά, δεν πρόβλεψαν καλά.

Ολυμπία Χοψονίδου

Η πρώην Σταρ Ελλάς Όλυμπία Χοψονίδου, σύζυγος του Βασίλη Σπανούλη, βούτηξε πέρσι μαζί με τους τρεις γιούς της για να πιάσουν τον σταυρό, όμως κανείς απ’ τους τρεις τους δεν τα κατάφερε. Αργότερα η ίδια ανέβασε μια φωτογραφία μαζί με τους γιούς της στα social media με την περιγραφή «Μπορεί να μην πιάσαμε τον Σταυρό, άξιζε όμως τον κόπο». Άλλωστε δεν είχε άδικο, σημασία είχε η συμμετοχή και η χαρά που της έδωσαν τα αγόρια της με τη πρόθεσή τους.

Δεν μένει παρά να δούμε αν θα υπάρξουν και φέτος θαρραλέες συμμετοχές διασήμων και ποιος θα καταφέρει να πιάσει τον Σταυρό και να δεχτεί την Ευλογία αλλά και τα συγχαρητήρια του πλήθους.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …

Αφήστε μια απάντηση