Παρασκευή , 19/04/2024

Η λαμπερή παρουσίαση βιβλίου του Στάθη Νικολαϊδη με διάσημους καλεσμένους και “άρωμα” από την Πόλη

Ο γνωστός Κωνσταντινουπολίτης ηθοποιός Στάθης Νικολαϊδης μας παρουσίασε την πρώτη του συγγραφική απόπειρα, το βιβλίο με τίτλο «Γιατί;». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με άρωμα και αέρα Κωνσταντινούπολης, που όσοι το έχουν διαβάσει δηλώνουν γοητευμένοι.

Το βιβλίο εξιστορεί την ζωή ενός γοητευτικού και πολλά υποσχόμενου νέου που φεύγει από την Κωνσταντινούπολη στα μέσα της δεκαετίας του ’70 και φτάνει στην Αθήνα. Μια ελκυστική κοπέλα θα μπει στη ζωή του, αλλά δεν θα είναι και η μοναδική. Οι ήρωες ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά με αγκάθια. Θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειρασμούς, προκλήσεις και εκπλήξεις. Απρόοπτα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη θα επηρεάσουν την πορεία τους, γιατί η ζωή είναι ρόδα και γυρίζει. Οι συνθήκες αλλάζουν αναπάντεχα, και μαζί μ’ αυτές οι άνθρωποι, που δεν παύουν να αναρωτιούνται «Γιατί;».

Την εκδήλωση άνοιξε ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος ευχαρίστησε όσους τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει τον νέο του αυτό εγχείρημα, καθώς και τον κόσμο που ήταν εκεί για να τον στηρίξει. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η εκδότρια του βιβλίου κ. Κάκια Ξύδη, η οποία τόνισε το πόσο περήφανη αισθάνεται που έχει στον εκδοτικό της οίκο ένα τόσο καταξιωμένο και ταλαντούχο άνθρωπο όπως είναι ο Στάθης Νικολαϊδης.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως στην εκδήλωση παρευρέθησαν, αλλά και στήριξαν τα Κωνσταντινουπολίτικα Σχολικά Σωματεία Σύνδεσμος Μεγαλοσχολιτών, Ζαππίδων, Κεντρικιάδων, Ιωακειμειάδων και ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις Ζωγραφειωτών.

Σειρά είχαν οι ηθοποιοί Δήμητρα Παπαδήμα και Γρηγόρης Βαλτινός, οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο και πραγματικά μας μάγεψαν με την υπέροχη απαγγελία τους. «Συνοδοιπόροι» στο μαγικό αυτό ταξίδι ήταν ο συνθέτης/ τραγουδιστής/ στιχουργός Πασχάλης Τόνιος, η τραγουδίστρια/ ηθοποιός Μαρία Γράμψα και η τραγουδίστρια Βίκυ Καρατζόγλου. Ακούστηκαν τραγούδια της Πόλης και της αγάπης και μέσα στην αίθουσα δημιουργήθηκε ένα κλίμα ευφορίας αλλά και νοσταλγίας, που έκανε ακόμα και κάποιους να σηκωθούν να χορέψουν! Ξεχωριστή ήταν και η ερμηνεία του Γρηγόρη Βαλτινού, που μας ταξίδεψε με την υπέροχη φωνή του τραγουδώντας τραγούδια όπως το σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία.

Κλείνοντας την εκδήλωση και εμφανώς συγκινημένος ο συγγραφέας μας αποκάλυψε πως αυτό το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, από ιστορίες που ο ίδιος κατέγραφε από μικρό παιδί και εδώ συνδέθηκαν ώστε να δημιουργήσουν αυτό το βιβλίο. Δεν ξέχασε φυσικά να ευχαριστήσει τις δύο γυναίκες της ζωής του, την γυναίκα του Λουκία και την κόρη του Έλλη, η οποία επιμελήθηκε και το εξώφυλλο του βιβλίου, καθώς να αποκαλύψει πως ήδη γράφει και νέο βιβλίο.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καράλης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΝΟΗ.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …