Παρασκευή , 19/04/2024

Οργή για τον Πρόεδρο Δημοτικού Ωδείου και Δημοτικό Σύμβουλο που ζητάει να καταργηθεί η γιορτή του Πολυτεχνείου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου,  Θόδωρος Τζάτζαρης ο οποίος χαρακτήρισε, μέσω ανάρτησης του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, μύθο την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ αναρωτήθηκε «ως πότε θα χαρακτηρίζεται ως εθνική εορτή»!

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας ο κ. Ποτόλιας από την Λαϊκή Συσπείρωση, ο οποίος ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία η καταδίκη των δηλώσεων του προέδρου του Ωδείου. Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Τζατζάρης υπερασπίστηκε των όσων ανήρτησε, επικαλούμενος τη δημοκρατία και εκστομίζοντας έναν εμφυλιοπολεμικό λόγο κατά των κομμουνιστών. «Δεν θέλω να αναφερθώ στα εγκλήματα που διέπραξαν αυτοί οι άνθρωποι (εννοεί τους κομμουνιστές!) στην Ελλάδα και την έχουν στιγματίσει σε όλη της την ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας την οργή των δημοτικών συμβούλων.

Τελικώς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με την πρόφαση ότι δεν είναι σε γνώση του σώματος οι δηλώσεις Τζατζάρη απέρριψε την πρόταση Ποτόλια. Εκείνος με τη σειρά του επέμενε και αφού χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ωδείου «νοσταλγό της Χούντας» και παλικάρι που «όταν έρχονται κατακτητές συνεργάζεται μαζί τους» αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και λέγοντας στη δήμαρχο Καβάλας «να τον χαίρεται».

Ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπαράταξης Πολιτών, Νίκος  Μουρτασάγας έκανε λόγο για παραχάραξη της ιστορίας. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να κάνει να φαίνεται το Πολυτεχνείο σαν ψέμα. Αντί άλλης απάντησης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει μέσω του Κλεισθένη τη Χρυσή Αυγή στα δημοτικά συμβούλια. Υπενθυμίζεται ότι ο Θόδωρος Τζατζάρης φωτογραφήθηκε περιχαρής στο πλάι του ακροδεξιού, πρώην ευρωβουλευτή τη ΧΑ, Ελευθέριο Συναδινό στη συγκέντρωση για το Μακεδονικό.

Η Δήμαρχος Καβάλας κυρία Δήμητρα Τσανάκα, μιλώντας στην Εφημερίδα Μπαμ, καθώς ο κ. Τζάτζαρης ανήκει στην παράταξή της δήλωσε: «Ήταν μια άτυχη στιγμή, ο κύριος Τζάτζαρης είναι δημοκράτης και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να προκαλέσει»

Την  ίδια στιγμή ο κύριος Τζάτζαρης ανασκευάζει τις δηλώσεις τους μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε δηλώνοντας: «Σε σχέση με την ανάρτησή μου και την φράση τα περί ‘’μύθου του Πολυτεχνείου’’, έσπευσαν κάποιοι ‘’δημοκράτες’’ να αμφισβητήσουν την δημοκρατικότητά μου. Δεν θα αναφερθώ στο γεγονός ότι υπηρέτησα την Πατρίδα επί δεκαετίες και έπραξα πάντα εις το ακέραιο το καθήκον μου. Ούτε θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την δημοκρατικότητά μου. Σεβόμουν, σέβομαι και θα σέβομαι πάντα το Σύνταγμα και τους νόμους, ήμουν, είμαι και θα είμαι ένθερμος θιασώτης και φανατικός υποστηρικτής της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Τα περί ‘’μύθου’’ αφορούν όχι στα γεγονότα που διεδραματίστηκαν εκείνες τις ημέρες. Αφορούν την φάμπρικα οικειοποίησης εκείνων των γεγονότων, από ανθρώπους με ιδιοτέλεια, οι οποίοι από ανύπαρκτοι έγιναν χάρη στο ‘’μύθο του Πολυτεχνείου’’ που έστησαν για τον εαυτό τους, σπουδαίοι και τρανοί και σε μεγάλο ποσοστό ευθύνονται για τα δεινά της χώρας που ζούμε εδώ και δέκα χρόνια. Αυτή η διαπίστωση είναι κατά την άποψή μου, η κρατούσα στην Ελληνική κοινωνία και ως ελεύθερος πολίτης έχω το δικαίωμα να την εκφράζω δημόσια. Όσοι ενοχλούνται από αυτήν την άποψη, ας ανατρέξουν στα επεισόδια που εδώ και δεκαετίες λαμβάνουν χώρα κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, καθώς και να τα καταδικάσουν, τόσο αυτά καθαυτά όσο και αυτούς που τα προκαλούν.»

 

Τα ερωτήματα που τίθενται από τους κατοίκους της Καβάλας είναι πολλά. Η Δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στηρίζει τον δημοτικό της Σύμβουλο με απόψεις επικίνδυνες για την δημοκρατία και την ελευθερία; Θα επιτρέψει στον ακραίο κ. Τζατζάρη να συνεχίσει να διοικεί ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα με παιδιά και μάλιστα όπως αυτό του Δημοτικού Ωδείου που οφείλει να ποιεί ήθος, ελευθερία και Δημοκρατία σε νέους μουσικούς; Την στιγμή μάλιστα που ο κύριος Τζάτζαρης αρνείται τους νεκρούς αγωνιστές και τους ήρωες του Πολυτεχνείου;

Και όλα αυτά σε μια πόλη όπως την Καβάλα που έχει γαλουχηθεί επάνω στον ιδρώτα και στο αίμα των τίμιων αγωνιστών Καπνεργατών.

Πηγή: Εφημερίδα ΜΠΑΜ, Βαγγέλης Καράλης 

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …