Παρασκευή , 19/04/2024

ΘΕΜΑ LABEL NEWS: Άραγε τι μέλλον θα είχαν αν έμεναν στην Ελλάδα; Θα έπεφταν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων ή θα δούλευαν ως σερβιτόροι;

Την στιγμή που η ‘’Ελλάδα τρώει’’ τα παιδιά της οι Έλληνες στο εξωτερικό μεγαλουργούν! Άραγε εάν έμεναν εδώ τι τύχη θα είχαν, ίσως έπεφταν θύμα ρατσιστικών επιθέσεων από φασίστες, κάποιοι θα δούλευαν ως σερβιτόροι ή στην καλύτερη θα ήταν έρμαια στα χέρια ανίκανων αφεντικών για 500 ευρώ;

Με αφορμή την διάκριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα βρεθεί στην κορυφαία εκδήλωση του μπάσκετ παγκοσμίως All Star, το Label News σας παρουσιάζει νέους Έλληνες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν σε διαφορετικούς επαγγελματικούς τομείς σημειώνοντας κορυφαία επιτεύγματα στις Η.Π.Α

Από την μια η πρόσφατη διάκριση του Γιάννη μας κάνει όλους περήφανους, από την άλλη όμως η εύλογη απορία που δημιουργείται είναι γιατί στην χώρα μας δεν μπορεί κανείς να προοδεύσει και να εκτιμηθεί;

Γιάννης Αντετοκούνμπο (All Star Game, NBA)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι και επίσημα All Star και θα βρεθεί στη μεγαλύτερη γιορτή του μπάσκετ, το All Star Game του NBA στη Νέα Ορλεάνη στις 19 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά στην καριέρα του μόλις στα 22 του χρόνια. Η στήριξη των φιλάθλων προς το πρόσωπο του Γιάννη καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορία ήταν συγκλονιστική.

Το “Giannis Antetokounmpo #NBAVOTE” γράφτηκε σχεδόν παντού κι έτσι δεν γινόταν να μη βρεθεί ο άσος των Μπακς στο All Star Game. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ συγκέντρωσε συνολικά 1.604.463 ψήφους τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας ενώ ήταν και ο δεύτερος στις ψήφους των δημοσιογράφων συγκεντρώνοντας καθολική αναγνώριση!

Ο Αντετοκούνμπο ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ με τους νέους στην ομάδα του Φιλαθλητικού. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ελλάδα, στην Α2, με την ομάδα του Φιλαθλητικού τη σεζόν του 2012-13. Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του ήρθε όταν επιλέχθηκε στο NBA Draft 2013, στη θέση 15, από τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο Αντετοκούνμπο στις 20 Ιανουαρίου του 2015, έγινε ο νεαρότερος παίχτης στην ιστορία των Μιλγουόκι Μπακς, που ξεπέρασε τους 1.000 πόντους!

Ελένη Αντωνιάδου (NASA)

Μπορεί να είναι μόλις 27 ετών, αλλά έχει καταφέρει ήδη να κάνει την διαφορά στον τομέα της Ιατρικής, να εργαστεί στη NASA, να μπει στην λίστα του Forbes «των 30 κάτω των 30» στον τομέα της Υγείας και να ιδρύσει την start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές».

Με λίγα λόγια, κατάφερε να ξεχωρίσει με την εξαιρετική δουλειά και το ταλέντο της σε όλον τον κόσμο, κάνοντας την Ελλάδα για μία ακόμα φορά περήφανη.

Η Ελένη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Ελλάδα, με αντικείμενο την Πληροφορική στη Βιοϊατρική και στη συνέχεια έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Βιομηχανική», «Νανοτεχνολογία και Αναγεννητική Ιατρική» και στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Βιοεπιστήμονες» στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις και το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Το 2012, η NASA επέλεξε την Ελένη μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy και συγκεκριμένα, στον τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη.

Έναν χρόνο αργότερα, το 2013, ανακηρύχθηκε Γυναίκα της Χρονιάς στα FDM Everywoman Technology Awards και το 2014 βραβεύτηκε με το Cartier Women’s Initiative Award για τη συμβολή της στην επιστήμη της βιοτεχνολογίας.

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης (MIT)

Ο Κωνσταντίνος είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., έκανε διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική, από το διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM. Η διδακτορική του διατριβή, με θέμα «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα των Ισορροπιών Νας», απαντά σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα από τη δημοσίευση του Τζων Νας το 1950, για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών (1994).

Η διατριβή του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη εντοπίζει υπολογιστικά εμπόδια στην εφαρμοσιμότητα της ισορροπίας Νας, που υπήρξε το επίκεντρο των οικονομικών μαθηματικών μέχρι σήμερα, και δείχνει την ανάγκη για καινούριες, πιο ρεαλιστικές έννοιες ισορροπίας.

Για τη δουλειά του αυτή ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης έχει τιμηθεί και από τη Διεθνή Ένωση Θεωρίας Παιγνίων, με το βραβείο Πληροφορικής και Θεωρίας Παιγνίων.

Έχει τιμηθεί επίσης με πολλά άλλα βραβεία και διακρίσεις, όπως το Career Award από το Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ, το βραβείο Πληροφορικής του Ιδρύματος Sloan, το βραβείο εξαιρετικής δημοσίευσης από τη διεθνή ένωση εφαρμοσμένων μαθηματικών SIAM, την ερευνητική υποτροφία της Microsoft και το βραβείο έρευνας από το ίδρυμα Giuseppe Sciacca του Βατικανού.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …

Αφήστε μια απάντηση