Πέμπτη , 25/04/2024

Μεγάλη ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην χώρα μας – Η Ελλάδα αποτελεί την πρώτη επιλογή για ιατρικά συνέδρια στην Ευρώπη

Ο τουρισμός ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες οικονομικής ανάπτυξης στην ελληνική αγορά. Ακόμη και σε περιόδους κρίσης η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι στον συγκεκριμένο τομέα οχι απλά δεν έχει βαλτώσει αλλά ,αντίθετα, παραμένει το ίδιο ή και περισσότερο ανταγωνιστική.

Με περισσότερα από 16,000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, πάνω από 6.000 νησιά και με εδραιωμένη πλέον θέση στην παγκόσμια αγορά τουρισμού, η Ελλάδα παρουσιάζει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες καθώς αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως.

Παράλληλα, όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμού τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι μπαίνει δυναμικά ο ιατρικός τουρισμός, ο οποίος δύναται να αποτελέσει μια νέα προστιθέμενη αξία στην τουριστική προσφορά τα επόμενα χρόνια. Τι είναι όμως ακριβώς ο ιατρικός τουρισμός και γιατί η Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι;

Με δυό λόγια ο ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα είναι πάνω απ’ όλα ένα ταξίδι ξεκούρασης, αναζωογόνησης και ανανέωσης, το οποίο συνδυάζει διακοπές με θεραπεία και χαρίζει στον επισκέπτη ευεξία, υγεία και αισιοδοξία.

Αναλυτικότερα λαμβάνοντας υπόψιν το ελληνικό κλίμα δεν κρίνεται δύσκολο να αντιληφθούμε τον λόγο που η Ελλάδα αποτελεί κάθε εποχή του χρόνου πηγή ευεξίας. Τόσο ο ήλιος όσο και η θάλασσα μπορούν να γίνουν σύμμαχοι για την θεραπεία πολλών ασθενειών αλλά και για μια καλύτερη ζωή γενικότερα. Κι αυτό γιατί τα οφέλη που προσφέρει η ίδια η φύση είναι πολλαπλά.

Ξεκινώντας από τον ήλιο πέρα από την ενεργοποίηση της βιταμίνης D που μπορεί να συνεισφέρει, ο ίδιος είναι πηγή ενίσχυσης του αμυντικού, του ανοσοποιητικού αλλά και καρδιαγγειακού συστήματος. Μάλιστα, , η καταπραϋντική επίδραση στους αρθριτικούς και μυοσκελετικούς πόνους καθώς και η ενίσχυση της γονιμότητας και των επιπέδων τεστοστερόνης είναι κάποια επιπρόσθετα «δώρα» του ήλιου που κάνουν την δράση του μοναδική.

Σε συνδυασμό με την αναζωογονητική δράση της θάλασσας, η οποία ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά και τη θαυματουργή σύσταση των ιαματικών πηγών που βοηθούν σε έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό ασθενειών, μπορούμε δικαίως να μιλάμε για ένα είδος «θεραπείας» που έχει ως σύμμαχο την ίδια τη φύση.

Ας μην ξεχνάμε όμως και τα αγνά ελληνικά προϊόντα, τα οποία αποτελούν την βάση της μεσογειακής διατροφής. Το παρθένο ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί αλλά και το κρασί συμβάλλουν στην ίαση αρκετών παθήσεων και στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

Μάλιστα, στα πλαίσια ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής οικονομικών Νίκος Αυλώνας, σε διημερίδα που οργανώνει στο Σικάγο των ΗΠΑ, η ΚΕΔΕ με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η χώρα μας θεωρείται η πιο ελκυστική χώρα στην Ευρώπη και μια από τις πλέον υποσχόμενες αγορές για τον Ιατρικό Τουρισμό διεθνώς. Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι μέχρι το 2025 θα παρατηρηθεί αύξηση κατά 25% του ιατρικού τουρισμού διεθνώς.

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …

Αφήστε μια απάντηση