Τρίτη , 16/04/2024

Μεγάλο αφιέρωμα στον Βυζαντινό Παπαδιαμάντη από τον Πάρι Αμοργινό με εκλεκτούς καλεσμένους

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Ο Βυζαντινός Παπαδιαμάντης» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Ψυρρή.  Πρωτοβουλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Παντελεήμωνα Τσορμπατζόγλου ΔρΘ Βυζαντινολόγου και Προϊστάμενου  Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων. Συντονιστής και καλλιτεχνικός διευθυντής της μεγάλης αυτής εκδήλωσης ο Δρ Πάρις Αμοργινός.

Η βραδιά αυτή έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει την προσπάθεια που γίνεται για την ανακαίνιση του χώρου (κελί) που έζησε και εργάστηκε ο <<Άγιος των Γραμμάτων>>.

Το αφιέρωμα αυτό ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κου. Ιερωνύμου Β!, όπου ανέγνωσε εκπρόσωπος του.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν

Η Κλασσική Συμφωνική Βυζαντινή Ορχήστρα «Ρωμάνα», με μαέστρο τον Μανώλη Καρπάθιο, μας ταξίδεψε σε άλλους κόσμους, την Κωνσταντινούπολη του 16ου – 19ου αιώνα, παίζοντας έργα Ελλήνων Συνθετών της εποχής.

Η Χορωδία της Σχολής «Τέττιξ», με διευθυντή τον άρχοντα Μαίστωρα, της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γρηγόριο Νταραβάνογλου, σκόρπισε γαλήνη και κατάνυξη στις ψυχές των θεατών ψάλλοντας Ορθόδοξους ύμνους.

Ο  θεατράνθρωπος, Ηθοποιός- Σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας, με την ξεχωριστή, γεμάτη ζωντάνια ερμηνεία του μας έφερε πιο κοντά στην πολύπλευρη προσωπικότητα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διαβάζοντας αποσπάσματα του σπουδαίου έργου του μεγάλου μας Έλληνα.

Αίσθηση προκάλεσε όταν ο υπεύθυνος της βραδιάς κ. Πάρις Αμοργινός κάλεσε την πρώην υπουργό και βουλευτή κα. Όλγα Κεφαλογιάννη που παρακολούθησε την εκδήλωση μίλησε για το έργο του Παπαδιαμάντη και την βραδιά αυτή με πολύ επαινετικά λόγια και με βαθιά γνώση για το έργο του μεγάλου μας Έλληνα.

Όσοι παρακολούθησαν τη μοναδική αυτή βραδιά, έφυγαν με βαθιά συγκίνηση για το έργο του Παπαδιαμάντη και ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τους συντελεστές της εκδήλωσης, που με ποιότητα και αφοσίωση υποστηρίζουν αυτή τη δράση. Αποδεικνύοντας το με το ζεστό χειροκρότημά τους.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε από τον Κύκλο Ελλήνων Δικαστών (ΚΕΛΔ) ο εκπρόσωπος κ. Βασίλης Παπακώστας.

Για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη συμπαράστασή τους και τους χορηγούς μας για την στήριξή τους-  captain Ιωάννη Καμπάνη, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο, Ιατρικό Αθηνών,τον Ελληνικό Τύπο, την Βιβλιοθήκη Ιερωνύμου Β, Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την  UNESCO HELLAS και την CIDESCO HELLAS

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …