Πέμπτη , 25/04/2024

Μετροσέξουαλ ή αρσενικό «παλαιάς κοπής». Τι προτιμούν οι γυναίκες σήμερα;

Τα τελευταία έτη γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρο πως οι αντιλήψεις και οι προσδοκίες που έχουμε απέναντι στα δύο φύλα είναι διαφορετικές. Παλαιότερα οι άντρες συνήθιζαν να απέχουν από τη μόδα και οτιδήποτε σχετίζεται με την περιποίηση και την εξωτερική εμφάνιση καθώς ρόλος τους ήταν να αποτελούν το βασικό λίθο για τη δημιουργία σπιτικού. Αντίστοιχα, οι γυναίκες συντηρούσαν το σπίτι και ενδιαφέρονταν σαφώς για την εξωτερική τους εμφάνιση μιας και αποτελούσαν το θήραμα και όχι τον κυνηγό σε μία σχέση.

Οι ρόλοι, ωστόσο, έχουν αλλάξει χωρίς να έχουν αντιστραφεί σε όλες τις περιπτώσεις. Οι περισσότεροι άντρες έχουν αρχίσει να περιποιούνται τον εαυτό τους περισσότερο και να αγαπάνε τον καθρέφτη τους. Είναι ωραίοι, το δείχνουν και τους αρέσει. Το πρωί μαζί με τα δόντια τους, θα φορέσουν ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και το βράδυ, την αντίστοιχη βραδινή. Οι περισσότεροι από αυτούς, θα κάνουν πίλινγκ τουλάχιστον μία φορά το μήνα και φυσικά, μαζί με το πρόσωπο θα περιποιούνται εξίσου και το σώμα τους. Πόσο όμως μπορεί αυτό να ελκύει μια γυναίκα;

Όπως και σε τόσα άλλα θέματα, η επιστήμη και οι κοινωνιολογική έρευνα ρίχνουν φως στο μυστήριο που περιβάλει τον «ιδανικό άντρα».

Ορισμένες από τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στις μελέτες συνδέουν ξεκάθαρα τους άντρες με τα πιο «αρρενωπά» χαρακτηριστικά με τη σεξουαλική έλξη, ειδικά για τη δημιουργία υγειών απογόνων, αλλά τους θεωρούν λιγότερο αξιόπιστους. Άλλες πάλι θεωρούν ότι το μούσι είναι ένδειξη ότι ο άντρας αυτός είναι πιο πιθανό να μείνει στο πλευρό τους.

Από την άλλη, κάποιες θεωρούν ότι οι ματαιόδοξοι μετροσέξουαλ προσέχουν περισσότερο τη σύντροφό τους.

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν διαφορετικά γούστα· αυτό το ξέραμε άλλωστε. Το ιδανικό μιας γυναίκας μπορεί να ξενερώνει τελείως μια άλλη. Επομένως, οι απόψεις διίστανται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στις γυναίκες δεν αναιρείται το γεγονός πως πάντα άρεσε και πάντα θα αρέσει η εμφάνιση ενός περιποιημένου άντρα χωρίς υπερβολές.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …