Πέμπτη , 28/03/2024

Μην αφήσεις τον βάρβαρο σύγχρονο τρόπο ζωής να σου «κλέψει» το αληθινό νόημα των Εορτών

Κάθε χρόνο η ίδια απορία. Κάθε χρόνο η ίδια αναμονή για αυτήν την γιορτή που μαγικά καταφέρνει να μας φέρει όλους λίγο πιο κοντά. Άραγε ποιο είναι το μυστικό των Χριστουγέννων που κάνει τους ανθρώπους λίγο πιο χαμογελαστούς αυτές τις γιορτινές μέρες…; Μήπως κρύβεται στα φωτεινά λαμπάκια που στολίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού; Μήπως στις μελωδίες που ηχούν στους δρόμους ή μήπως στις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων;

Η αλήθεια είναι πως Χριστούγεννα για τον καθένα σημαίνει κάτι διαφορετικό, διαφορετικό αλλά το ίδιο σημαντικό. Για κάποιους Χριστούγεννα σημαίνει διακοπές, φαγητό και ατελείωτες ώρες στην αγορά. Για άλλους κοινωνικές συναναστροφές και παρέα με φίλους. Το μόνο σίγουρο μέσα σε όλα αυτά είναι πως για τους περισσότερους, αν όχι όλους, Χριστούγεννα σημαίνει ξεκούραση.

Ίσως όχι άδικα μιας και ο σημερινός τρόπος ζωής φαίνεται πως όχι απλά κουράζει αλλά εξουθενώνει όλους μας και τον καθένα ξεχωριστά με αποτέλεσμα να χάνουμε το αληθινό νόημα της ζωής και στη προκειμένη των Χριστουγέννων.

Όμορφο θα ήταν, λοιπόν, αυτές τις άγιες μέρες να ξεφύγουμε λίγο από το πρότυπο του καταναλωτή και να υπενθυμίσουμε στους εαυτούς μας ότι τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα που το μόνο που χρειάζεται για να είναι ξεχωριστή και να παραμείνει αξέχαστη είναι αγάπη.

Αγάπη, τρυφερότητα και ταπεινότητα όπως ακριβώς μας δίδαξε η γέννηση του Ιησού. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να υπερβούμε εαυτό που έχει διαμορφώσει η εποχή στην οποία ζούμε και να προσφέρουμε, να μοιραστούμε χωρίς ανταλλάγματα όχι μόνο με την οικογένεια μας αλλά και με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Γιατί δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ λίγοι εκείνοι που αυτές τις γιορτινές μέρες πέρα από αγάπη δεν βαστούν τίποτα άλλο στα χέρια τους.

Ας ξεχάσουμε, λοιπόν, για λίγο όλα όσα μας προσφέρουν επιφανειακή και πρόσκαιρη χαρά κι ας έρθουμε κοντά στο πραγματικό νόημα της γέννησης του Ιησού, που δεν είναι άλλο παρά αγάπη.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση