Παρασκευή , 19/04/2024

Μια ξεχωριστή παράσταση στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού

 

Ο πολιτισμός περνάει ανάμεσα από τα συρματοπλέγματα και οδηγεί στην «κάθαρση».  Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της αποστολής της ομάδας προσφοράς της «Συναισθηματικής Διαλεκτικής», του ηθοποιού Στέλιου Καλαθά, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Την Κυριακή στις 30 Απριλίου οι σιδερένιες πόρτες άνοιξαν,  με την εξαιρετική ευγένεια και οργάνωση του προσωπικού, προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η αποστολή της ομάδας, που δεν ήταν άλλη από την προσφορά χαράς μέσα από την τέχνη.

Η σάτιρα,  “Γίναμε θέατρο” σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαθά, παρουσιάστηκε στο προαύλιο με την εξαιρετική οργάνωση της  Διευθύντριας Γυναικείων Φυλακών Τριαντάφυλλης Κωνσταντοπούλου και της κοινωνικής λειτουργού Νίκης Μουσχή.

Μια συγκλονιστική εμπειρία τόσο για τους εθελοντές ηθοποιούς όσο και για τις κρατούμενες που απόλαυσαν την παράσταση με την καρδιά τους, ενώ λίγο αργότερα τη σκυτάλη πήρε η μουσική και ο χορός, για να μετατραπεί σε μια πρωτόγνωρη γιορτή αγάπης και αλληλεγγύης.

Η εικόνα των φυλακών που συνδέεται με πρόσωπα σκυθρωπά, μελαγχολικά και σκοτεινιά, άλλαξε καθώς η πραγματικότητα έδειξε ότι υπάρχουν στιγμές, όπου δεσμοφύλακες, κρατούμενοι, προσωπικό και εθελοντές γίνονται ένα γαϊτανάκι αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης.

Σε αυτή τη βάση, η ομάδα προσφοράς του Στέλιου Καλαθά έχει συνδράμει με τον ίδιο τρόπο, έχοντας παίξει σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ιδρύματα με κακοποιημένα παιδιά, το Άσυλο Ανιάτων και άλλους οργανισμούς.

Aνάμεσα μάλιστα στην θεατρική ομάδα του Στέλιου Καλαθά είναι και η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Άλκηστις Ζαλοκώστα που με το δημοσιογραφικό της έργο έχει σταθεί πολλές φορές δίπλα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε το έργο της Διευθύντριας των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου που αποδεικνύει έμπρακτα, πως ο σωφρονισμός στην πραγματική του διάσταση, περνά μέσα από το πλούσιο έργο δραστηριοτήτων που παρέχουν στις κρατούμενες, προσφέροντας αρωγή και υψηλού επιπέδου πολιτισμό.

Εξάλλου, όπως τόνισε ο Στέλιος Καλαθάς στην Espresso «Η τέχνη αλλά και η προσφορά μπορούν να δώσουν ελευθερία ακόμα και όταν είμαστε εγκλωβισμένοι..»

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …