Παρασκευή , 19/04/2024

Να γιατί η Οικονομική Κρίση αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους άντρες να σταθούν στην προσωπικότητά τους και όχι στην τσέπη τους για να “κερδίσουν” μια γυναίκα …

Η οικονομική κρίση, όπως είναι εύλογο, φαίνεται πως έχει επηρεάσει πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας. Εκτός των οικονομικών, η κρίση έχει συντελέσει σε πολλές και ποικίλες κοινωνικές αντιξοότητες από την πρώτη κιόλας στιγμή που ξέσπασε. Γεγονός λογικό, εάν αναλογιστούμε πως οι οικονομικές συνέπειες είναι αλληλένδετες με τις κοινωνικές. Ουσιαστικά, οι μεν προκαλούν τις δε με αποτέλεσμα η διαρκής και αισθητή μείωση της οικονομικής δραστηριότητας να ασκεί όλο και μεγαλύτερες πιέσεις στην κοινωνία.

Πολλές και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ωστόσο, ο ανδρικός σε σύγκριση με τον γυναικείο πλυθυσμό δείχνει πως έχει χάσει την ισορροπία στην κοινωνική του ζωή και πιο συγκεκριμένα την αυτοπεποίθηση του. Λογικό εν μέρει, αν σκεφτεί κανείς πως τα οικονομικά θέματα σχετίζονται κυρίως με το αίσθημα της ασφάλειας και της ισχύος που παραδοσιακά, ένας άντρας οφείλει να συμπεριλαμβάνει στη προσωπική του ταυτότητα.

Μια άποψη που ευτυχώς ή δυστυχώς ισχύει για αρκετές γυναίκες ακόμη και σήμερα και συμπεριλαμβάνει την οικονομική άνεση στα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου ή συζύγου ή αλλιώς «τέλειου άντρα». Αποτέλεσμα αρκετές γυναίκες δεν προχωράνε σε μόνιμες και σταθερές σχέσεις αν γνωρίζουν πως θα αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα στο μέλλον.

Και αυτό ,φυσικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ανεργία έχει φτάσει στο απόγειο, γεννά ακόμη περισσότερα ζητήματα που αναδύονται αργά αλλά σταθερά. Η απομόνωση και η έλλειψη αυτοπεποίθησης ενισχύουν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ισοπεδώνοντας το φλέρτ. Ο κύκλος γνωστών και φίλων μειώνεται και οι άντρες λογω οικονομικών δυσκολιών αλλά και αυτοπεποίθησης προτιμούν να πληκτρολογούν παρά να μιλούν και να προσεγγίζουν άμεσα μια γυναίκα.

Λαμβάνοντας υπόψιν τη γενικότερη οικονομική κατάσταση αλλά και την αντιμετώπιση αυτής από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν κρίνεται δύσκολο να αντιληφθούμε πως το μόνο εύκολο είναι να πληγεί ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πλυθησμού για τους προαναφερθέντες λόγους.

Ωστόσο, όπως κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και η οικονομική κρίση έχει και θετική πλευρά. Είναι η πλεόν κατάλληλη εποχή να εκτιμήσουμε βαθύτερα τις καθημερινές σχέσεις είτε αγάπης είτε φιλίας και να αναγνωρίσουμε ποιές από αυτές πραγματικά υφίστανται και αξίζουν. Η αναθεώρηση σε τέτοιες περιόδους κρίνεται απαραίτητη ,ίσως και ζωτικής σημασίας, και είναι ο μόνος δρόμος για να αντιληφθούμε, να σεβαστούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα αξίες, ανθρώπους και κυρίως τον ίδιο μας τον εαυτό.

Δείτε επίσης

Δημήτρης 25 ετών: «Κάνω σεξ μέσω διαδικτύου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν θέλω τις πραγματικές γυναίκες» Όταν η Virtual Reality αντικαθιστά την αληθινή ζωή …

Άκης Τσακίρης Χωρίς αμφιβολία, ένα μεγάλο ποσοστό των ενεργειών ενός ανθρώπου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, …