Παρασκευή , 29/03/2024

Οι Έλληνες αγαπούν τα reality! – Flashback στα μεγαλύτερα reality show της χώρας μας που «άφησαν εποχή»

Reality Shows. Κάποιοι τα θεωρούν μάστιγα για την δεκαετία που διανύουμε, κάποιοι όμως ως την καλύτερη τηλεοπτική πρόταση που μπορεί να παρουσιάσει ένα κανάλι για το κοινό του και να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασής του και την αποδοχή του από τους τηλεθεατές. Η ιδιωτική τηλεόραση έχει ήδη καταφέρει να ολοκληρώσει 25 χρόνια συμβίωσης με τους τηλεθεατές και συχνά πυκνά, τα reality shows αποτελούσαν ένα από τα “δυνατά χαρτιά” ( μιλώντας με τηλεοπτικούς ρόλους ) για κάθε τηλεοπτική σεζόν.

Το labelnews κάνει τη δική του αναδρομή στο παρελθόν, με τα reality shows που αγαπήσαμε στην ελληνική τηλεόραση και έκαναν το τηλεοπτικό κοινό να μένει καθηλωμένο μπροστά από την τηλεόραση και να παρακολουθεί τις ζωές των παικτών, αλλά και να ψηφίζει για την αποχώρησή τους ή και την παραμονή τους στο παιχνίδι. Γι’αυτό και ναι, πρέπει να προσδιορίσουμε πως όταν μιλάμε για ένα reality show μιλάμε για ένα τηλεοπτικό προϊόν που παρακολουθεί τις ζωές των παικτών 24 ώρες το 24ωρο και όχι για ένα απλό talent show.

Big Brother

Περίπου 16 χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο Ανδρέας Μικρούτσικος μας σύστησε το μάτι του Μεγάλου Αδερφού και κληθήκαμε να διαλέξουμε “στρατόπεδα”: Τσάκας ή Πρόδρομος; Μαίρη Σκόρδου ή Ρέα; Γιατί δεν το έχουμε ξεχάσει και θα είναι για πάντα στις μνήμες μας το συγκεκριμένο reality; Για την πρωτόγνωρη εμπειρία του να παρακολουθούμε την ζωή ανθρώπων σε καθημερινή βάση, για το δωμάτιο επικοινωνίας και τις αρνητικές ψήφους, αλλά και για εκείνη την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον επικό τελικό, στον οποίο κέρδισε τα εκατομμύρια δραχμές ακόμη, ο Τσάκας.

Fame Story

Το 2002 ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 φιλοξενεί το Fame Story 1, που με παρουσιάστρια την Ναταλία Γερμανού καταφέρνει να πείσει το κοινό και σημειώνει επιτυχία. Ήταν από τις πρώτες “μουσικές ακαδημίες” που είδαμε στην τηλεόραση και περιλάμβανε παίκτες και καθηγητές. Νικητής του παιχνιδιού ο Νότης Χριστοδούλου. Θα το θυμόμαστε σίγουρα για αρκετά χρόνια ακόμη για τους ομηρικούς καβγάδες της Άσπα με την Φωτεινή και την Ελεάννα.

Survivor 1

2003 και το μεγάλο κανάλι αποφάσισε να πάει τα ριάλιτι παιχνίδια στο επόμενο επίπεδο φέρνοντας στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το Survivor με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Οι παίχτες, μοιρασμένοι σε δυο ομάδες, επιβάλλονταν σε σκληρές δοκιμασίες επιβίωσης. Νικήτρια του ήταν η Ευαγγελία Δερμετζόγλου, την οποία λίγοι θυμόμαστε σε αντίθεση με τη δεύτερη παίχτρια που κατάφερε να φθάσει στον τελικό, την Ορθούλα Παπαδάκου.

The Gym Show

Έναν χρόνο μετά το πρώτο Big Brother, και ενώ το Mega ετοίμαζε την δική του απάντηση, μπορούσε το Star να μείνει άπραγο; Η δική του προσέγγιση όμως ήταν ακόμη πιο πρωτότυπη: Έστησε το μοναδικό reality που έχει περάσει από τις οθόνες μας με θέμα… την γυμναστική. Ένα πρόγραμμα με έγκλειστους παχουλούς άνδρες και γυναίκες, που έλιωναν στη γυμναστική υπό τις οδηγίες της Σοφίας Παθέκα. Το εγχείρημα μπορεί να μην απέδωσε τα αναμενόμενα και διεκόπη πριν ολοκληρωθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το πρώτο reality με τη Σοφία Παθέκα να δημιουργεί εγκεφαλικά στο αντρικό κοινό.

Η Φάρμα

Το 2002 το μεγάλο κανάλι αποφάσισε να κάνει την ανατροπή στα ριάλιτι και να εισάγει τη “Φάρμα”, με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Το ριάλτι κατέγραφε τη ζωή των παιχτών μέσα από τις κακουχίες της αγροτιάς. Ευχάριστες στιγμές, οι απαγγελίες ποιημάτων από τον γιο Λάσκο και οι χοροί της γνωστής από την Ανίτα Πάνια, Τσίλα. Γιατί όμως δεν θα το ξεχάσουμε; Για την καρμιριά την οποία μας μετέφεραν οι παίκτες της, οι οποίοι μάλωναν καθημερινά για το ποιος θα αρμέξει, ποιος θα ταΐσει τις κότες και ποιος θα μαγειρέψει την μπομπότα.

Master Chef

Το Master Chef ήρθε στην Ελλάδα μέσα από τη συχνότητα του Mega το 2010, έχοντας στο τιμόνι του την Ευγενία Μανωλίδου. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να δεχθούν τις προκλήσεις και να δημιουργήσουν πεντανόστιμες και εμφανίσιμες συνταγές με συγκεκριμένα υλικά, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους Λευτέρη Λαζάρου, Γιάννη Λουκάκο και Δημήτρη Σκαρμούτσο, που ήταν και οι κριτές. Νικητής και πρώτος Master chef ο Άκης Πετρετζίκης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως λίγο καιρό μετά, ήρθε και το δεύτερο master chef από τη συχνότητα του μεγάλου καναλιού με παρουσιάστρια τη Μαίρη Συνατσάκη, χωρίς όμως να έχει τέλος, μιας και ποτέ δεν γυρίστηκε λόγω των οικονομικών δυσκολιών του καναλιού.

Survivor: Ελλάδα-Τουρκία

ο 2006 το Mega αποφάσισε να συνεργαστεί με τούρκικό κανάλι για την παραγωγή του Ελλάδα-Τουρκία. Στο τιμόνι του παιχνιδιού ήταν ο Κωνταντίνος Μαρκουλάκης, κάνοντας την ανατροπή, καθώς μέχρι τότε δεν θα μπορούσαμε να τον φανταστούμε σε ρόλο παρουσιαστή. Αυτή τη φορά οι παίχτες συμμετείχαν στον πιο δύσκολο αγώνα επιβίωσης στα νησιά του Παναμά. Τις δυο ομάδες χώριζε η εθνικότητά τους και το έπαθλο των 250.000 ευρώ που θα κέρδιζε ο τελευταίος επιζών. Η τουρκική ομάδα αποδείχθηκε σκληρότερη με αποτέλεσμα να κερδίσει στον τελικό.

Popstars

Ήταν η σεζόν 2002-2003 που το Mega αποφάσισε να συστήσει στο κοινό ένα πολύ διάσημο κόνσεπτ στο εξωτερικό, το Popstars.Το ριάλιτι θα μείνει στη μνήμη μας για το κορυφαίο ελληνικό girl band που προέκυψε από αυτό, τις Hi-5, που ανάγκασε κάθε έφηβο των ‘00s να χορέψει στους ρυθμούς του “Ξέρω τι ζητάω”

Greek Idol

Ο Alpha έβγαλε άλλη μια version του Popstars, το Greek Idol, με τη Ρούλα Κορομηλά. Στην κριτική επιτροπή βρέθηκαν η Μάρω Θεοδωράκη, η Έλλη Κοκκίνου, ο Πέτρος Κωστόπουλος και ο Δημήτρης Κοντόπουλος. Ο λόγος που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το show είναι πως από εκείνη την εποχή και μετά είδαμε, πως τα show που στο κόνσεπτ τους διαθέτουν τον εγκλεισμό των διαγωνιζόμενων και την παρακολούθηση των ζωών τους, μάλλον κατάντησε βαρετό στο τηλεοπτικό κοινό με αποτέλεσμα το reality να κάνει πολύ χαμηλές πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση