Δευτέρα , 29/04/2024

Οι Έλληνες που πιστεύουν ότι υπάρχουν οι «Ιlluminati» και ότι θα σώσουν τον κόσμο – Τι λένε στο Label News για τις θεωρίες συνωμοσίας

Θεωρίες Συνωμοσίας. Μύθοι και πραγματικότητα. Αλήθειες και ψέματα. Όπως και να τα αποκαλέσει κανείς, χωρίς καμία αμφιβολία, οι συγκεκριμένες αποδεδειγμένες απόψεις έχουν γίνει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας για τον 21 αιώνα. Μπορεί να αποδεικνύονται με απόψεις, γεγονότα και καταστάσεις, αλλά μία συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων είναι εκείνη που τις ασπάζεται, αλλά και περιμένει να υλοποιηθούν.

Πίσω από κάθε θεωρία συνωμοσίας, υπάρχει και ένα τεράστιο “γιατί”. Γιατί να συμβούν όλα αυτά άραγε; Γιατί υπάρχουν τόσα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα δίπλα μας και δεν έχουμε αντιληφθεί τίποτα. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το “γιατί σε αυτόν τον αιώνα έχουμε μάθει να ζούμε με την ύπαρξη των θεωριών συνωμοσίας”.

Οι άνθρωποι για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο έχουμε την τάση να περιπλέκουμε τα πράγματα, χωρίς να σκεφτόμαστε το προφανές. Η ανάγκη του να ανήκει κάποιος σε μία ομάδα, έχει κάνει το άτομο να επιζητά μία τέτοιου είδους κοινωνικοποίηση. Τα social media βοηθούν με εκατομμύρια άρθρα και videos που έχουν “ανέβει” εκεί και οι θεωρίες συνωμοσίας έγιναν ένα με την καθημερινότητά μας.

Για να μπορέσουμε να εξακριβώσουμε ακριβώς τον στόχο, τις απόψεις, αλλά και όσα σκέφτονται οι υποστηρικτές κάποιων θεωριών, αποφασίσαμε να συνομιλήσουμε με δύο 25χρονα αγόρια της Λαμίας, τα οποία δηλώνουν πως περιμένουν μέχρι το τέλος του χρόνου, να έρθουν στην εξουσία και να εμφανιστούν στο κοινό οι “Illuminati. Ο Γιώργος και ο Χρήστος λοιπόν, μιλούν στο Label News για την δική τους θεωρία συνωμοσία και όσα πρεσβεύει εκείνη.

Πότε ξεκινήσατε να ψάχνετε τις θεωρίες συνωμοσίας;

Γιώργος: Οι Θεωρίες εμφανίζονται μόνες τους μπροστά σε οποιονδήποτε. Το θέμα είναι ποιός θα τις δει και πώς θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον.

Χρήστος: Εγώ για παράδειγμα ήμουν εκείνος που μίλησε στον Γιώργο για όλο αυτό. Μία μέρα εκεί που καθόμουν στο Facebook, πετάχτηκε ένα άρθρο για τους Illuminati και τότε άρχισα να ψάχνω.

Εδώ στην Λαμία είστε μόνο εσείς που υποστηρίζετε την συγκεκριμένη θεωρία;

Γιώργος: Το κάνεις σαν να μιλάς για μία αίρεση. Δεν είναι κάτι τέτοιο. Απλά μία άποψη είναι.

Χρήστος: Εδώ στην Λαμία είμαστε αρκετοί που συναντιόμαστε και συζητάμε για ότι άλλο έρθει στην επιφάνεια.

Γιατί όμως η συγκεκριμένη θεωρία των Illuminati; Γνωρίζετε αρκετές θεωρίες που ίσως αργότερα να μην σας φάνηκαν σοφές;

Χρήστος: Ακριβώς! Υπάρχουν εκατομμύρια θεωρίες και μάλιστα αποδεδειγμένες. Το ζήτημα σε αυτές, είναι το τί μπορείς να αποδείξεις μόνος σου με τα γεγονότα.

Γιώργος: Το τί μπορείς να καταλάβεις εσύ, αλλά και το τί μπορεί να συνεχίσεις.

Πολλοί όμως που μας διαβάζουν τώρα, δεν ξέρουν τί πραγματεύεται η θεωρία αυτή. Με λίγα λόγια μπορείτε να μας το εξηγήσετε;

Γιώργος: Με λίγα λόγια είναι δύσκολο. Εμείς ακόμη συζητάμε για αυτήν και καθημερινά βγαίνουν στο φως καινούριες αποδείξεις.

Χρήστος: Αν ψάχνεις έναν τίτλο σαν δημοσιογράφος, αυτό που πρέπει να γράψεις είναι ότι η Πεφωτισμένοι που έχουμε δει στις ταινίες υπάρχουν και δεν είναι στο Βατικανό. Από εκεί ξεκίνησαν και είναι τώρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η θεωρία λοιπόν μιλά για τους Πεφωτισμένους; Τί συνωμοσία λοιπόν έχει δημιουργηθεί;

Χρήστος: Η κύρια συνωμοσία, είναι ότι οι Πεφωτισμένοι που κάποιοι μέσα από το σινεμά, μας τους πέρασαν σαν κάτι φυσιολογικό, είναι οι Μασόνοι του σήμερα. Εκείνοι που κρατούν την τύχη όλων μας στα χέρια τους.

Γιώργος: Εκείνοι που κυβερνούν και θα κυβερνούν. Είναι σαν αυτό που λένε κάποια κόμματα στην Βουλή για την οικογενειοκρατία. Όλοι τους είναι μία οικογένεια εκεί.

Μόνο που ο Μασονισμός είναι μία παραθρησκευτική οργάνωση.

Γιώργος: Και δεν βλέπεις τον θρησκευτικό πόλεμο που γίνεται σε όλο τον πλανήτη; Ο Χριστιανισμός διώκεται και πάλι. Όπως πολλά χρόνια πριν.

Χρήστος: Απλά οι ιστορίες που έχουμε μάθει από το σχολείο, πραγματοποιούνται και πάλι εδώ, με αποτέλεσμα να το αντιλαμβανόμαστε όλοι, σαν μία ακόμη μακάβρια είδηση που ακούσαμε σε ένα δελτίο.

Η Θεωρία λοιπόν των Illuminati μιλάν για την κυριαρχία των Μασόνων;

Χρήστος: Για την ακρίβεια την κυριαρχία των Μασόνων που έφυγαν από την Καθολική Εκκλησία, στους διωγμούς.

Γιώργος: Σύμφωνα με την ιστορία, οι Illuminati εκδιώκθηκαν από το Βατικανό, αλλά δεν σταμάτησαν το έργο τους. Έτσι, αποφάσισαν να μην κυριαρχήσουν στη θρησκεία, αλλά στην πολιτική, στην οικονομία και στον στρατό.

Και έτσι λοιπόν φτάνουμε στην εκδίωξη του Χριστιανισμού στο σήμερα;

Χρήστος: Φυσικά. Γιατί αποφάσισαν να διώξουν τον Χριστιανισμό που ο ίδιος τους έδιωξε.

Γιώργος: Καθολικοί και Ορθόδοξοι, πιστεύουμε στον ίδιο Θεό. Και ο Χριστιανισμός είναι αυτός που κυριαρχεί σαν θρησκεία. Το ζήτημα που δημιουργείται, είναι ότι κάποιοι τώρα προσπαθούν να τον ρίξουν γιατί πριν από χρόνια έριξε εκείνους που ήθελαν την οριστική διαγραφή του.

Κάθε θεωρία όμως προβλέπει και το μέλλον. Η θεωρία των Illuminati τί πραγματεύται για το μέλλον;

Χρήστος: Ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει επικίνδυνα. Και όλα στην θεωρία αυτή είναι με μαθηματική ακρίβεια αποδεδειγμένα. Άρα σύντομα θα έρθει η αλλαγή.

Γιώργος: Η αλλαγή που θα φανούν όλα και ο πόλεμος ενάντια των Μασόνων δεν θα αργήσει να ξεκινήσει. Θα προσπαθήσουν να μας τα πάρουν όλα και εμείς θα πούμε ναι!

Χρήστος: Αυτό είναι και το χειρότερο στους ανθρώπους. Παρόλο που τόσες πληροφορίες υπάρχουν στο διαδίκτυο, δεν θα καταλάβει ποτέ ποια είναι αλήθεια.

Στον κόσμο που μας διαβάζει τώρα, τί έχετε να πείτε;

Χρήστος: Ότι πρέπει να σταματήσει να βλέπει ότι του σερβίρουν και να ξεκινήσει να σκέφτεται. Γιατί όλα θα φανούν και ακόμη θα κάθεται με το στόμα ανοιχτό.

Γιώργος: Δεν είμαστε κάποια παραθρησκευτική οργάνωση. Απλά σκεπτόμενοι άνθρωποι είμαστε. Τίποτε παραπάνω.

Αλήθειες ή ψέμματα, αυτό συμβαίνει στην κοινωνία της καθημερινότητας. Τροφή για σκέψη…

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …