Σάββατο , 20/04/2024

Πώς η αυθυποβολή μπορεί να μας κάνει να πετύχουμε αυτό που θέλουμε με θετική σκέψη και με την δύναμη της θέλησης

Η δύναμη που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του είναι μεγάλη . Έτσι έχει και τη δύναμη να χρησιμοποιήσει το μυαλό του για να υποβάλλει στον εαυτό του μια σκέψη ή πεποίθηση… κατά προτίμηση θετική. Η διαδικασία για να το πετύχει αυτό είναι η αυθυποβολή.

Όπως μια κατάσταση ή ένα συναίσθημα που προέρχεται από εξωτερικό παράγοντα μπορεί να μας επηρεάσει, έτσι και  η υποβολή μιας ιδέας στο υποσυνείδητο μας, δηλαδή μέσω ενός εσωτερικού παράγοντα μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. Εδώ βρίσκεται και η βάση της φιλοσοφίας του ‘positive thinking’ με την χρήση συνεχών υποβολών μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή κατάσταση. Ανάλογα λειτουργεί και η θεραπευτική αυθυποβολή με έναν πιο χειροπιαστό τρόπο, τα χάπια placebo και το placebo effect που εφηύρε ο ψυχοθεραπευτής Emile Coué με σκοπό μια αισιόδοξη αυθυποβολή.

Η διαδικασία της αυθυποβολής υποκινείται από την θέληση. Δεν αρκεί όμως η θέληση αν δεν είναι δυνατή, έντονη και συνεχής. Η διαδικασία λέει πως πρέπει να σκεφτόμαστε και να αντιμετωπίζουμε αυτό που θέλουμε να μας συμβεί, σαν να μας έχει ήδη συμβεί. Η στιγμή που φαντάζεται κάποιος κάτι είναι η στιγμή που ανοίγει έναν δρόμο ώστε να οδηγηθεί στο σημείο που θέλει, στον στόχο του και στο όνειρό του.

Ο εγκέφαλος εκλαμβάνει τη σκέψη σαν να είναι μια πραγματικότητα και μπορεί ακόμη να συντονίσει το σώμα σαν να ισχύει αυτή η σκέψη, για παράδειγμα κάποιος λέγοντας στον εαυτό του πως έχει την τέλεια υγεία, τα όργανα του σώματός του συντονίζονται στη σκέψη αυτή και αυτό γίνεται πραγματικότητα. Η επανάληψη της διαδικασίας παίζει τεράστιο ρόλο στο αποτέλεσμα. Πείστε τον εαυτό σας για κάτι που θα σας αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο, φερθείτε σαν να μην υπάρχουν αρνητικά στοιχεία μέσα της και αυτή θα τα αποβάλει, επαναλάβετε μέχρι να το πιστέψετε.

Επίσης, ο εγκέφαλος ακούει, αλλά ακούει μόνο την κατάφαση. Προσαρμόστε την σκέψη σε μια «καταφατική σκέψη», χωρίς αρνητικές λέξεις  ή αρνητικά μόρια, όπως το «δεν», δηλώστε του, δηλαδή, αυτό ακριβώς που θέλετε ν καταφέρετε. Με υπομονή και επιμονή θα γίνει πραγματικότητα, αρκεί να το πιστέψετε.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …