Τετάρτη , 17/04/2024

Οι απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού στην υγεία μας και στην ψυχολογία μας – Να γιατί οι άνθρωποι που κάνουν μπάνια στην θάλασσα είναι πιο υγιείς και ευτυχισμένοι

Όλοι αγαπάμε το καλοκαίρι και φυσικά την αίσθηση της δροσιάς που αφήνει η θάλασσα. Πέρα όμως από αυτήν την αίσθηση το θαλασσινό νερό έχει πολύ περισσότερα οφέλη απ’ όσα πιστεύουμε. Για την ακρίβεια η ίδια η θάλασσα έχει θαυματουργές επιδράσεις στην υγεία και στη ψυχολογία μας. Μας διεγείρει, μας ανανεώνει, μας αναζωογονεί και μας προστατεύει.

Και απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι το θαλασσινό νερόπεριέχει και τα 92 μεταλλικά στοιχεία που βρίσκονται στη φύση και στον οργανισμό μας. Ειδικότερα, περιέχει μαγνήσιο το οποίο είναι απαραίτητο τόσο για τη μυϊκή όσο και για τη νευρική δραστηριότητα του οργανισμού, για τη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας σώματος, καθώς και για τη δομή των οστών.Επιπλέον, περιέχει ασβέστιο, το οποίο είναι απόλυτα αναγκαίο για την πήξη του αίματος και για τη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων. Τέλος το νάτριο, βοηθά στην ενυδάτωση των  κυττάρων, αφού παρακρατεί νερό στο εσωτερικό των μυών ενώ το ιώδιο που είναι άπλετο σε αυτή σταθεροποιεί το μεταβολισμό και επεμβαίνει επιβοηθητικά στην ανάπτυξη.

Παράλληλα, πέρα από καταπολέμηση και πρόσληψη προβλημάτων υγείας εξαιρετικά σημαντικά είναι και τα οφέλη του θαλασσινού νερού στη ψυχολογία μας. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψιν το ότι η επαφή με το νερό γενικότερα μας παραπέμπει στην εποχή που βρισκόμασταν όλοι στην κοιλιά της μάνας μας, καλά προστατευμένοι και περιτριγυρισμένοι από το αμνιακό υγρό γίνεται περισσότερο αντιληπτό πόσο σημαντικό είναι για τον άνθρωπο.

Βέβαια, υπάρχουν αποδείξεις περι θετικών αποτελεσμάτων της θάλασσας στη ψυχολογίας καθώς ο προμετωπιαίος λοβός, μια περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με τα συναισθήματα και  άλλες λειτουργίες, έχει αποδειχτεί πως ενεργοποιείται όταν ακούμε τους ήχους της θάλασσας. Το γεγονός αυτό έχει αποδειχθεί απο εγκεφαλογραφήματα ανθρώπων που συμμετείχαν σε ανάλογες μελέτες. Επομένως, ο λόγος που η παραλία έχει ένα τέτοια κατευναστική επίδραση πάνω μας θα μπορούσε να οφείλεται στον ήχο που δημιουργούν τα κύματα. Για την ακρίβεια, ο γαλήνιος ήχος των κυμάτων μειώνει τα επίπεδα αυτής της ορμόνης. Με αυτόν τον τρόπο η θάλασσα μπορεί να έχει θετική επίδραση στη συνολική σας υγεία και να αποτρέψει πιθανά προβλήματα υγείας.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …