Πέμπτη , 28/03/2024

Οι Μακαρονάδες έχουν την γιορτή τους! – 25η Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών – Αυτά είναι τα καλύτερα Ιταλικά εστιατόρια για pasta στην Αθήνα

Κι όμως κάποιοι που θα αγαπούσαν πολύ τα ζυμαρικά αποφάσισαν να τους αφιερώσουν μια ημέρα του χρόνου για να τα τιμήσουν δεόντως, και έτσι η 25η Οκτωβρίου παίρνει την ιδιότητα της Παγκόσμιας Ημέρας Ζυμαρικών, ήδη από το 1988. Η Ένωση Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών καθιέρωσε την 25η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών έχοντας έναν στόχο. Να γνωστοποιήσει στο κοινό, λάτρεις ή μη των ζυμαρικών, την θρεπτική και φυσικά τη γευστική αξία τους, γιατί μπορεί να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα φαγητά στον κόσμο, όμως θεωρείται ως η εύκολη λύση με αποτέλεσμα η αξία τους να μπαίνει σε δεύτερο ρόλο.

Η ακριβής προέλευση τους δεν έχει αποδοθεί ακόμη. Μπορεί τα ζυμαρικά να εμφανίστηκαν σε διάφορες μορφές και κυρίως ψητά στην αρχαία Ελλάδα, στην αρχαία Κίνα και στον Αραβικό κόσμο, στην Ιταλία όμως εξελίχθηκαν πλησιάζοντας την μορφή με την οποία τα ξέρουμε σήμερα.

Ευτυχώς δεν είναι ανάγκη να πάει κανείς μέχρι την Ιταλία για να απολαύσει νόστιμες και ποιοτικές συνταγές ζυμαρικών. Στην Αθήνα και τα..πέριξ υπάρχουν πολύ καλά ιταλικά εστιατόρια για να γιορτάσετε την Ημέρα Ζυμαρικών.

Το Cosa Nostra αποτελεί από τις πιο αγαπημένες επιλογές του κοινού για μακαρονάδες και χειροποίητα ζυμαρικά. Προτείνεται για ιταλικό γεύμα και δείπνο έως και ποτό υπό την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά του σαν να έχει βγει από ιταλική ταινία. Η τοποθεσία του είναι ένα ακόμη θετικό, αφού βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας, στην Αγίας Θέκλας 5, στο Μοναστηράκι συγκεκριμένα.

Το Parlo, μια σχετικά νέα άφιξη στον κύκλο των ιταλικών εστιατορίων, προσελκύει όλους εκείνους που αγαπούν να συνδυάζουν το καλό φαγητό και την μοντέρνα πολυτέλεια. Διάσημο πιάτο του, οι μαύρες ταλιατέλες από μελάνι σουπιάς, αλλά όποιο είδους ζυμαρικό και να επιλέξει κανείς από τον κατάλογο το σίγουρο είναι πως δεν θα απογοητευτεί. Το μαγαζί βρίσκεται στην Αδριανείου 25Α, στο  Ν.Ψυχικό.

Για ιταλικά «σπιτικά» ζυμαρικά προτιμήστε το Il Postino. Η φινέτσα του μαγαζιού σε συνδυασμό με τις απόλυτες γεύσεις του το κατατάσσουν στα φαβορί της ιταλικής κουζίνας στην Αθήνα. Βρίσκεται στην Γριβαίων 3, στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για ένα από τα 4 πιστοποιημένα ιταλικά εστιατόρια στην Αθήνα και αποτελεί συνέχεια του ομώνυμου εστιατορίου στην Ιταλία. Το Da Bruno κερδίζει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή, με τις υπέροχες, φρέσκιες μυρωδιές των χειροποίητων ζυμαρικών του και την ιδιαίτερη διακόσμηση του χώρου του. Βρίσκεται στην Αγ. Αλεξάνδρου 46, στο Παλαιό Φάληρο.

La Pasteria, χωρίς πολλές συστάσεις αφού το λέει και το όνομα, είναι το hot spot των πιστών των ζυμαρικών. Η ιταλική κουζίνα παίρνει ζωή στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του μαγαζιού. Αυθεντικές , παραδοσιακές γεύσεις Ιταλίας στο κέντρο της Αθήνας, στη Βαλαωρίτου 5, Κολωνάκι.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …