Πέμπτη , 28/03/2024

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, η αγρυπνία για τους Gay και η Φαίη Σκορδά – Και όμως, δυστυχώς, δεν είναι ανέκδοτο!

Σε μία χώρα που τα πιο σημαντικά προβλήματα μπορούν να ενωθούν μέσα σε μία φράση “Πώς θα τα βγάλουμε πέρα”, η Εκκλησία αποφασίζει να λάβει θέση για ένα θέμα που χωρίς αμφιβολία θα έπρεπε να της περάσει αδιάφορο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, αποφάσισε με ανακοίνωσή του, την ερχόμενη Τετάρτη να πραγματοποιήσει αγρυπνία στην Μητρόπολη για την σωτηρία των ψυχών των ομοφυλοφίλων που συμμετείχαν στο Gay Pride της Θεσσαλονίκης. Και η αλήθεια είναι πως προέτρεψε και πολλές άλλες ενορίες της Ελλάδος, να κάνουν το ίδιο και όχι μόνο μία φορά.

“Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει και πάλι τη δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων”, είναι μία από τις φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακοίνωση της αγρυπνίας.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι ένα “Γιατί;”. Φυσικά και θα δανειστώ την φράση της Φαίης Σκορδά – η οποία δέχθηκε τεράστια επίθεση μέσα σε ένα 24ωρο – και θα χαρακτηρίσω την ενέργεια αυτή ως κάτι “πολύ φθηνό”. Χωρίς αμφιβολία, η προσευχή δίνει τεράστια δύναμη στον πιστό και είναι ένα μέσο επικοινωνίας με τον Θεάνθρωπο, που μας κάνει να ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον αγκαλιά του.

Σίγουρα όμως αγαπητοί Πατέρες, η εκκλησία έχει πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί από ένα Gay Pride της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πολύ πιο σοβαρά πράγματα να προσευχηθεί. Ειδικά σε μία χώρα που ξεφυτρώνουν τα Pride σαν τα μανιτάρια και μάλιστα, σε ένα κράτος που αποδέχθηκε τους ομοφυλόφιλους ως ίσους ανθρώπους της κοινωνίας, με την υπογραφή του Συμφώνου Συμβίωσης.

Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας λοιπόν. Αν κάποιος θέλει να κάνει κάτι πραγματικότητα, δημιουργεί αυτό που έχει στο μυαλό του. Αν θέλει να εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο, διότι η γνώμη του πια δεν έχει την ίδια βαρύτητα, τότε οργανώνει αγρυπνίες… Τροφή για σκέψη…

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …