Πέμπτη , 28/03/2024

Πλανητάριο: Μια εναλλακτική και επιμορφωτική επιλογή εξόδου που θα σας συναρπάσει και θα σας γοητεύσει – Στο κέντρο της Αθήνας που αξίζει όλοι να επισκεφτούν

Τα τελευταία βήματα μας καθώς κατεβαίνουμε την Λ. Συγγρού θα μας βγάλουν στον …δρόμο της Επιστήμης. Με μια εντυπωσιακή, υπερσύγχρονη αίθουσα προβολών με θόλο διαμέτρου σχεδόν 25 μέτρων  και επιφάνεια θόλου που φτάνει τα 950 τ.μ. συγχρονισμένη με τα ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά  καθίσματα, το Ευγενίδειο Πλανητάριο υποδέχεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερες ταινίες που θα μυήσουν τους θεατές σε ένα μαγευτικό, επιστημονικό και αστρονομικό ταξίδι.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, που αποτελεί κομμάτι του Ιδρύματος Ευγενίδου αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες και εναλλακτικές επιλογές εξόδου, συνδυάζοντας διασκέδαση, ψυχαγωγία και κυρίως, ταυτόχρονη επιμόρφωση για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του.

Εκείνο που έχει καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο είναι να φέρει το ελληνικό κοινό  ένα βήμα πιο κοντά στον πολυσύνθετο κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, στο μυστηριώδες σύμπαν και τους πλανήτες του, στη μαγεία του ξάστερου ουρανού και όλα αυτά δοσμένα μέσα από τις παραστάσεις του με τον απλούστερο δυνατό τρόπο.

Η ευτυχής αλήθεια είναι πως οι εστίες πολιτισμού στη χώρα μας είναι πολλές και ποικίλες. Επομένως θα πίστευε κανείς πως οι νέες κάθε φορά εστίες πολιτισμού είναι ικανές να επισκιάσουν τις ήδη υπάρχουσες. Το Πλανητάριο, παρά την ‘απειλή’ αυτή δεν φαίνεται να έχει χάσει τα κοινό του αφού παραμένει σταθερός πόλος έλξης για τους φανατικούς της επιστήμης και της αστρονομίας αλλά και για τους ίδιους τους επιστήμονες. Πώς το καταφέρνει αυτό ακόμη και μετά από 61 χρόνια λειτουργίας του; Τι κάνει το Πλανητάριο τόσο μοναδικό και γιατί αξίζει να το επισκεφτεί ο καθένας;

Η απάντηση βρίσκεται στην ποιότητα του χρόνου που θα διαθέσει ο επισκέπτης και το σίγουρο είναι πως η εμπειρία του αυτή είναι τόσο μοναδική που παραμένει αξέχαστη. Δεν γίνεται να επισκεφτείς ακόμη και σε μικρή ηλικία το Πλανητάριο και να μην διατηρήσεις στο μυαλό σου τις διάφορες εικόνες αλλά και την συνολική αίσθηση που εισέπραξες μέσα από το ‘αστρικό ταξίδι’. Οι ταινίες που προβάλλει στο Πλανητάριο μπορούν να ‘κονταροχτυπηθούν’ ακόμη και με κινηματογραφικές ταινίες ή ταινίες 3D, αφού συνδυάζουν θέαμα και γνώση, αποτελώντας εναλλακτική μιας ακόμη βραδιάς σε κάποιο σινεμά. Το Πλανητάριο ενδείκνυται για κάθε ηλικία και περίσταση. Οι παρατάσεις έχουν περιεχόμενο αληθινό και υπαρκτό, δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά για επιστημονικά γεγονότα και αλήθειες ικανές να συναρπάσουν τον θεατή. Η νέα γνώση γύρω από την πραγματικότητα της οποίας είμαστε κομμάτι θα κάνει τον επισκέπτη να δει τα φυσικά, επιστημονικά φαινόμενα με άλλη ματιά και θα του δώσει το θάρρος και τη χαρά να μοιραστεί με τους υπολοίπους τις γνώσεις που απέκτησε μέσα από μια ευχάριστα  επιμορφωτική ταινία.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …