Παρασκευή , 29/03/2024

Πώς ερμηνεύεται η διέλευση του Δία στον Σκορπιό – Από την αστρολόγο Λιλίκα Αθανασοπούλου

Γράφει η: Ευαγγελία ( Λιλίκα)  Αθανασοπούλου

Αστρολόγος-Εναλλακτική Θεραπεύτρια

E-mail: eueuta@gmail.com

Facebook: Evangelia  Athanassopoulou

Ο Δίας εισείλθε στον Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου 2017 και θα παραμείνει εκεί στο σταθερό αυτο ζώδιο του νερού μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2018.

Οι επιδράσεις του Δία είναι να επεκτείνουμε τις εμπειρίες μας, τις γνώσεις μας και την κατανόησή μας. Ο Δίας αντιπροσωπεύει την αισιοδοξία, την ανάπτυξη, τη γενναιοδωρία και την αφθονία.

Ωστόσο, η “ανώτερη” δόνηση του Δία αναζητά προοπτική. Η προοπτική του Δία δεν είναι μια αποσπασματική, αναλυτική ή λεπτομερής ματιά σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση, αλλά μια επισκόπηση – μια ματιά στην «μεγάλη εικόνα». Με τον Δία, μπορούμε να ανυψώσουμε την μικροαστικότητα, τις εγκόσμιες ανησυχίες και τις δυσκολίες.

Όπου ο Δίας ταξιδεύει στο χάρτη μας, είναι που προτιμούμε να βρούμε τη “χαρά” σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής μας. Αυτή η περιοχή της ζωής μας επεκτείνεται και βελτιώνεται με κάποιο τρόπο. Υπάρχει επίσης ανάγκη για νέες ικανότητες για την ανάπτυξη αυτών των τομέων της ζωής. Προκειμένου να αναπτυχθεί, πρέπει να επιδιώξουμε τους στόχους μας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Κατά καιρούς ο ζήλος του Δία μπορεί να αντικαταστήσει τη μετριοπάθεια. Μπορεί να επεκτείνει τις πιο αρνητικές ιδιότητες ενός ζωδίου, ακριβώς καθώς μπορεί να επεκτείνει τα θετικά χαρακτηριστικά. Ο ζήλος και ο ενθουσιασμός του είναι καλοπροαίρετοι, αλλά μπορεί να μας βλάψει κάτω απο την εκδήλωση μιας υπερβολικής συμπεριφοράς.

Στο Δία όχι μόνο αρέσει να επεκτείνεται, αλλά και αγαπά να μάθει, οπότε όταν ο Δίας συνδυάζεται με τον Σκορπιό, θα μας κάνει να ενδιαφερθούμε περισσότερο και να ενθουσιαστούμε με τις βαθύτερες μελέτες και τις έννοιες, καθώς και όλα όσα είναι ταμπού, κρυμμένα ή μυστήρια. Μπορεί να υπάρξει μια ισχυρότερη επιθυμία για την επίλυση των προβλημάτων. Μπορούμε επίσης ν’ αναπτύξουμε ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ψυχολογία και τους ανθρώπινους πόρους.

Η διέλευση του Δία μέσω του έντονου και παθιασμένου Σκορπιού μας ωθεί να ακολουθήσουμε τις επιθυμίες της καρδιάς μας, αλλά να προσέξουμε να μην αναπτύξουμε εμμονές. Καθώς ο Δίας μετακινείται μέσω του Σκορπιού, μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε ότι για να θεραπεύσουμε, πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία για εμάς. Επειδή η φύση του Δία είναι υπερβολική, πρέπει να προφυλαχτούμε από το”πάρα πολύ”. Η μετριοπάθεια δεν ταιριάζει φυσικά ούτε στον Δία ούτε στον Σκορπιό.

Ο Σκορπιός είναι ένα ζώδιο του νερού. Τα ζώδια του νερού περιλαμβάνουν συναισθήματα και ο Δίας σε ένα ζώδιο του νερού μας διδάσκει ν’ αγκαλιάσουμε τα συναισθήματά μας – να τα κατανοήσουμε, να δράσουμε σύμφωνα με τα συναισθήματά μας και να τα εκφράσουμε σε κοινωνικό επίπεδο. Ο Δίας στον Σκορπιό μας ενθαρρύνει να μεγαλώσουμε και να επεκταθούμε συναισθηματικά, και επειδή ο Σκορπιός είναι επικεντρωμένος και βαθύς, μας ενθαρρύνει να αναπτύξουμε την οικειότητα – με εμάς και με τους άλλους.

Με τον Δία στον Σκορπιό προσελκύουμε επιτυχία και καλή τύχη όταν βάλουμε το “μας” σε ένα έργο ή επιχείρηση και όταν χρησιμοποιούμε τις μαγνητικές δυνάμεις μας για να θεραπεύσουμε άλλους.

Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου του Δία στον Σκορπιό, εκτιμούμε ιδιαίτερα την αποφασιστικότητα, την ένταση, τη θέληση, τη δέσμευση και τη δύναμη. Είμαστε λιγότερο επικεντρωμένοι σε αυτά που είναι δίκαια ή ευγενικά – φερμένα απο την προηγούμενη θέση του στο Ζυγό – και το ενδιαφέρον στρέφεται στο να φτάσει κανείς στο βάθος των καταστάσεων.

Μπορούμε ν’ ανοίξουμε νέες οδούς σύνδεσης με άλλους ή να δούμε περισσότερες ευκαιρίες μπροστά μας. Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την εξεύρεση μιας ουσιαστικής σχέσης ή εταιρικής σχέσης θα μπορούσαν τώρα να το επανεξετάσουν. Όπως με τον Δία στο Ζυγό, οι σχέσεις δεν είναι ‘’status quo’’ κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου του Δία στον Σκορπιό. Μπορούμε να επικεντρωθούμε στο να κερδίσουμε με κάποιους πιο ουσιαστικούς τρόπους τις σχέσεις μας  και να έλθουμε σε μια ισχυρότερη θέση με έξυπνο τρόπο.

Από ενεργειακή άποψη, ο Δίας και ο Σκορπιός είναι ένα κομμάτι μιας αναντιστοιχίας. Μια σημαντική διαφορά είναι ότι ο Δίας κοιτάζει έξω από τον εαυτό του για να επεκταθεί, να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί, ενώ το εσωτερικό τοπίο μιας κατάστασης ή μιας ψυχολογίας έχει ιδιαίτερη σημασία για το Σκορπιό. Σίγουρα θα πρέπει να έχουμε το νου μας για παραγκωνισμό, υπερεκτίμηση και υπερβολή στις σχέσεις μας.

Αυτή είναι μια υπέροχη περίοδος για να κοιτάξουμε τις σκοτεινότερες γωνιές της ζωής – και των εαυτών μας – από μια νέα προοπτική ! Μπορεί επίσης να είναι καιρός να βρούμε πολύτιμες πτυχές ή ταλέντα που ήταν κρυμμένα μέσα μας ή και στους άλλους γύρω μας.

Αυτή μπορεί να είναι μια δυνατή περίοδος για θεραπεία, βελτίωση και μετατροπή. Με τον Σκορπιό, υπάρχει μετασχηματισμός και αυτή την περίοδο μπορούμε να είμαστε περισσότερο πρόθυμοι απ΄ ότι συνήθως να επιφέρουμε αλλαγές.

Μπορεί να μας  απασχολήσουν επίσης σοβαρά θέματα που περιλαμβάνουν τη σεξουαλικότητα μας, τα χρήματα και την εξουσία, καθώς και τον θάνατο και την αναγέννηση και μπορούμε να γοητευθούμε ιδιαίτερα με αυτά τα θέματα κατά τη διάρκεια της δεκατριών μηνών μετάβασης του Σκορπιού στο Δία.

Θα είναι επομένως άλλη μια εποικοδομητική εμπειρία για όλους μας να δρομολογήσουμε τους εαυτούς μας μέσα από μια νέα προοπτική συμπαντικών διαθέσεων και νόμων που εκφράζονται μέσω της συμβολικότητας του πλανήτη Δία και του ζωδίου του Σκορπιού!-

Info

Η Ευαγγελία (Λιλίκα) Αθανασοπούλου φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και στη Mayo School of Astrology στο diploma course. Κατέχει Feng Shui Consulting Certificate, Smile Meditation Training Certificate και Onnuri Medicine,Su Jok Therapy Certificate. Αποτελεί μέλος του Πανελλήνιου Κέντρου Γνωστικών Σπουδών, ιδρυτικό μέλος του Αφιλοκερδούς Σωματείου Σωμάνων Αγκιδιστών- Αστρολόγων  και μέλος της μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Φίλων Αστρολογίας Ελλάδας και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως αστρολόγος (σεμινάρια,ομιλίες,ραδιόφωνο,τηλεόραση,περιοδικά,συγγραφή,μαθήματα,συνεδρίες) ,με κύριο μελημά της τη διάδοση αυτής της τόσο σημαντικής γνώσης προς την ανθρωπότητα.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …