Σάββατο , 20/04/2024

Πώς να απαλλαγείς από τις αρνητικές σκέψεις – Με την παρακάτω άσκηση ψυχολογίας, η καθημερινότητά σου θα γίνει πολύ πιο ευχάριστη!

Χωρίς καμία αμφιβολία, αν υπάρχει κάτι που μας βασανίζει ( ειδικά αν αυτό έχει συμβεί πρόσφατα )και δεν είμαστε αρκετά ικανοί ώστε να το ξεπεράσουμε, αυτό μας καταδιώκει σε ένα τεράστιο χρονικό διάστημα. Μετά από αρκετό καιρό, μπορεί να θεωρούμε πως όλα έχουν αποχωρήσει από το μυαλό μας, αλλά κάτι τέτοιο πιστοποιεί την ύπαρξη των αρνητικών σκέψεων στην καθημερινότητά μας.

Όσο δύσκολο και αν θεωρούμε πως είναι το να αφαιρέσουμε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό μας, κάνουμε λάθος. Υπάρχει μία πολύ απλή άσκηση καθημερινότητας που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα. Αρκεί φυσικά να πιστεύουμε στο αποτέλεσμά της.

Την επόμενη φορά που θα πέσουμε λοιπόν για ύπνο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε μία λευκή κόλλα χαρτί και να γράψουμε μέσα σε περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά, όλα όσα μας βασανίζουν. Κουραστικό; Καθόλου! Στη συνέχεια όμως, έρχεται αυτό που πολλοί ψυχολόγοι ονομάζουν “συναισθηματική ολοκλήρωση”.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τους λόγους που μας οδηγούν στις αρνητικές μας σκέψεις; Το επόμενο βήμα λοιπόν, είναι να καταγράψετε ακριβώς από κάτω τα βαθύτερα συναισθήματα και τις σκέψεις που δημιούργησαν αυτές τις σκέψεις και έφεραν κάποια αρνητικά αποτελέσματα σε αυτό που ανεβάζουμε καθημερινότητα.

Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι είναι αρκετά δύσκολο να καταγράψει κάποιος τις αρνητικές του σκέψεις. Aλλά αν κάποιος το κάνει για τρία περίπου βράδια συνεχόμενα θα δει ότι υπάρχουν μεγάλα οφέλη από την εν λόγω διαδικασία, μιας και με αυτό τον τρόπο, βρίσκουμε έναν νέο τρόπο αφήγησης, έναν νέο τρόπο περιγραφής των προβλημάτων μας που δεν μας αφήνει να βασανίσουμε και τόσο πολύ το μυαλό μας.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση