Πέμπτη , 18/04/2024

Πώς να διακοσμήσετε Πρωτότυπα τις Αγαπημένες σας Φωτογραφίες μέσα στο Σπίτι

Κάθε φωτογραφία κρύβει μια ιστορία και πόσο καλύτερα όταν πρόκειται για μια αγαπημένη εμπειρία. Βλέποντας φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει αναπολούμε, χαμογελάμε και θυμόμαστε όμορφες στιγμές και χαρούμενα πρόσωπα. Γιατί αυτό να μην το κάνουμε κάθε μέρα; Ίσως για αυτό και ήδη δεκαετίες πριν ο κόσμος τραβούσε φωτογραφίες και τις στόλιζε στα σπίτια. Σήμερα η πλειοψηφία των φωτογραφιών μας είναι ψηφιακές, αν όμως κάνουμε τον «κόπο» να τις αποτυπώσουμε στο χαρτί θα μπορέσουμε να τις κάνουμε κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού μας και της καθημερινότητας μας με διάφορους, πρωτότυπους τρόπους.

Ως ασπρόμαυροι πίνακες

Επιλέγοντας μεγάλα και λεπτά κάδρα, προσαρμόστε μέσα σε αυτά ασπρόμαυρες φωτογραφίες-πορτραίτα των αγαπημένων σας προσώπων ή τοπία από διάφορα ταξίδια σας. Το αποτέλεσμα θα θυμίζει πίνακα ενώ ταυτόχρονα θα διατηρεί το στοιχείο του μινιμαλισμού.

Φωτογραφίες στο μικροσκόπιο

Ακριβώς αντίστροφα, μπορείτε να επιλέξετε κάδρα κατά προτίμηση από εκείνα που μοιάζουν με καμβάδες και στο κέντρο τους να κολλήσετε τις φωτογραφίες σας σε σμίκρυνση. Είναι μια πιο διακριτική επιλογή που ίσως θα ταίριαζε καλύτερα στα υπνοδωμάτια.

Κρεμαστές φωτογραφίες

Διαλέξτε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες, εκτυπώστε τις σε φωτογραφικό χαρτί προτιμώντας να έχουν όλες το ίδιο μέγεθος και με γαντζάκια ή μανταλάκια κρεμάστε τις διαδοχικά σε ένα σχοινί, μια συρμάτινη μπάρα ή μια γιρλάντα με λαμπάκια. Θα δημιουργήσετε ένα όμορφο και ανάλαφρο αποτέλεσμα, ενώ εύκολα θα μπορείτε να προσθέτετε και νέες κάθε φορά.

Το instagram σε πραγματικό χώρο

Και πάλι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε φωτογραφίες ίδιων διαστάσεων. Κρατήστε ίση απόσταση μεταξύ τους και κολλήστε τις πάνω σε ένα μονόχρωμο τοίχο που θα μπορούσε να είναι σε έντονο χρώμα ή σε κάποιο πίνακα-κάδρο.

Φωτογραφίες σε μπουκάλι

Από βάζα μέχρι άδεια μπουκάλια από κολόνιες ή ποτά μπορούν να αποκτήσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που θα προσθέσετε μέσα σε αυτά φωτογραφίες. Ακόμη μπορείτε να προσθέσετε μαζί και αποξηραμένα φύλα ή άμμο ανάλογα με τη διακόσμηση του χώρου.

Φωτογραφίες σε οικογενειακό δέντρο

Εάν έχετε κάποιο μικρό δέντρο ή ακόμη καλύτερα κλαδιά μέσα στο σπίτι, μπορείτε να προσθέσετε στις άκρες τους φωτογραφίες. Εδώ έχει περισσότερο νόημα μάλιστα αν επιλέξετε οικογενειακές φωτογραφίες ή φωτογραφίες που θα δείχνουν την εξέλιξη της οικογένειάς σας από παλιά έως και σήμερα, δημιουργώντας ένα σύγχρονο οικογενειακό δέντρο με φωτογραφίες.

 

Δείτε επίσης

Ρουστίκ: Η νέα τάση στην διακόσμηση που ταιριάζει απόλυτα σε μία business woman

Του Άκη Τσακίρη  Το αιώνιο πρόβλημα μίας επιτυχημένης γυναίκας. Η διακόσμηση. Και πιο συγκεκριμένα, η …