Παρασκευή , 19/04/2024

Πώς να εξοικονομήσεις χρήματα στις διακοπές σου και να τα ζήσεις όλα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία

Πάντα κατοικεί στο κεφάλι μας  ο φόβος μην μείνουμε από χρήματα στις διακοπές μας, αφού άμα ξεφεύγει από την καλοπέραση το μυαλό μας, ξεφεύγει και ο έλεγχος της τσέπης μας. Σε οποιοδήποτε νησί και να πάμε αυτό που είναι πάντα σίγουρο είναι το ακριβό φαγητό αφού ακόμα και το πιο απλό σνακ κοστίζει ακριβά.

Αυτό όμως που κοστίζει ακόμα πιο ακριβά είναι το φαγητό στο καράβι οπότε φροντίστε πριν μπείτε σε αυτό να έχετε εξοπλιστεί φαγητό από κάποιο φούρνο της γειτονιάς σας μαζί με τον καφέ σας. Αν  δεν διαθέτετε κάποιο μεταφορικό μέσω καλό είναι να κάνετε μια προσπάθεια να επικοινωνήσετε με τον ιδιοκτήτη του καταλύματος σας προκειμένου να σας παραλάβει από το λιμάνι. Εάν δεν τα καταφέρει αποφύγετε τα ταξί και ρωτήστε για τις τοπικές συγκοινωνίες της περιοχής.

Πάρτε μαζί σας σνακ στην παραλία για να μην πέσετε μετά με τα μούτρα στο φαγητό και πάντα να κοιτάτε τους καταλόγους και τις τιμές πριν κάτσετε σε κάποια ψαροταβέρνα, δεν είναι ντροπή!

Ψάξτε καλά όλα τα μάρκετ της περιοχής προκειμένου να συγκρίνετε τις τιμές  και να καταλήξετε στα πιο οικονομικά προϊόντα.  Ένα πράγμα  που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε είναι η αγορά σουβενίρ και άλλων πραγμάτων που έχει να κάνει με άχρηστα αντικείμενα. Οι περιττές αγορές δεν ευνοούν κανέναν.

Κάτι επίσης πολύ σοβαρό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι οι υπερτιμημένες τουριστικές παγίδες. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρασύρονται από την «τουριστική» διάθεση και θέλουν να «τα κάνουν όλα» και να δουν ό,τι έχει να προσφέρει ο προορισμός. Μόνο που τελικά η ακριβούτσικη κρουαζιέρα στα γύρω νησιά κοστίζει πολύ.

Ενημερωθείτε από πριν για το τι περιλαμβάνουν τα tours και τα αξιοθέατα που έχετε μπει στον πειρασμό να «κυνηγήσετε», ρωτήστε ντόπιους ή ταξιδιώτες που τα έχουν επισκεφθεί και μην χάνετε πολύτιμο χρόνο και χρήμα σε sightseeing που τελικά ισοδυναμεί με ένα χαμένο (δωρεάν) μπάνιο στην θάλασσα.

Τέλος βάλτε ένα όριο στα έξοδα σας. Όχι επειδή μαζέψατε πολλά λεφτά αμέσως να τα πετάξετε όλα στον αέρα… καλές οικονομικές διακοπές !

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …