Σάββατο , 27/04/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ LABEL NEWS Καρπενήσι: Η μικρή Ελβετία της Ελλάδας, ιδανικός Χειμερινός προορισμός

Σε πολύ μικρή απόσταση από την Λαμία και με εύκολη πρόσβαση για τους Αθηναίους το Καρπενήσι αποτελεί ιδανικό προορισμό για Χειμερινές αποδράσεις! Ο Άκης Τσακίρης μας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στην μικρή Ελβετία της Ελλάδας:

Από τη δημοφιλή κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό κι από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, κάθε εποχή έχει τις δικές της γωνιές. Γιατί μπορεί να μείναμε στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο υπέροχο Lecadin Hotel, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν εξερευνήσαμε ένα μεγάλο ποσοστό της Ευρυτανίας.

Tο χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής σας περιμένει για ένα weekend που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Γιατί ακόμη και ένα διήμερο στο Καρπενήσι μπορεί να σου μείνει αξέχαστο, με τα αγέρωχα βουνά να γεμίζουν με φύση τα μάτια και την καρδιά σου, αλλά και τα μικρά γραφικά και πετρόχτιστα χωριά που ίσως να μην τα βρεις στο χάρτη, αλλά σίγουρα θα είναι η επόμενη επιλογή σου σε κάποιο Σαββατοκύριακο.

Και αν νομίζετε πως μόνο αυτά κεντούν την ταξιδιωτική βεντάλια του Καρπενησίου, κάνετε λάθος! Έχεις ακόμη περισσότερα να κάνεις, όπως βόλτες στα καλντερίμια του Παλαιού Μικρού Χωριού και του Μεγάλου Χωριού, στο Βουτύρο, στο μοναστήρι-αετοφωλιά του Προυσού, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες ή ακόμη και πολλές πεζοπορίες ιππασία, canyoning, ποδηλατάδες, διαδρομές με 4×4 και paintball. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πάνω από 15 γραφεία τα οποία μπορούν και εσένα να προσανατολίσουν για τις δραστηριότητες ακόμη και ενός γεμάτου Σαββατοκύριακου με τους φίλους σου ή τον/την σύντροφό σου.

Για τους πιο ρομαντικούς της παρέας που απλά θέλουν να ξεφύγουν τη δράση της εργασίας στη μεγαλούπολη, μπορεί τα παραπάνω να φαίνονται πολλά και κουραστικά. Αλλά και γι’αυτό η τουριστική κοινότητα της περιοχής έχει δημιουργήσει τα άπειρα ενοικιαζόμενα δωμάτια με υπέροχη θέα στο χωριό του Καρπενησίου αλλά και στους ποταμούς και στα βουνά συνθέτοντας ένα κλίμα επιστροφής στη φύση και ρομαντικού αέρα όπως μόνο η Ελλάδα μπορεί να μας προσφέρει.

 

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …