Παρασκευή , 19/04/2024

Στα λευκά η Αττική – Σε ποιες περιοχές υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Tο νέο κύμα κακοκαιρίας «Τηλέμαχος» κορυφώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην Αττική, με χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι περισσότερες περιοχές ξημερώθηκαν στα λευκά, με την τροχαία, την περιφέρεια και τους δήμους, να λαμβάνουν μέτρα για προστασία των πολιτών. Ειδικά στα βόρεια προάστια και την βορειοανατολική Αττική το έστρωσε κανονικά, με το χιόνι να φτάνει νωρίς το πρωί τους πέντε με δέκα πόντους σε περιοχές όπως η Αγία Παρασκευή, ενώ ήταν στους 20 πόντους σχεδόν σε Κηφισιά, Πεντέλη, Βριλίσσια και αλλού.

Ο χιονιάς προκάλεσε και την διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας από την γέφυρα Καλυφτάκη ως τα διόδια της Θήβας, με αποτέλεσμα ο κεντρικός οδικός άξονας της χώρας να μείνει κλειστός για πάνω από έξι ώρες!
Το πέρασμα του «Τηλέμαχου» θα είναι σύντομο, ωστόσο τα χαρακτηριστικά του θα είναι πολύ έντονα και σε αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα, σε σχέση με τη «Σοφία», την παγωμένη καταιγίδα που έπληξε τα προηγούμενα 24ωρα τη χώρα.

Αντιμέτωποι με το πρόβλημα θα βρεθούν κυρίως οι κάτοικοι στις παρυφές της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού, ενώ οι θερμοκρασίες στη διάρκεια της νύχτας και το πρωί ήταν υπό το μηδέν. Σε Δροσιά, Σταμάτα και Άνοιξη σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, με την ΔΕΗ να μην μπορεί να εκτιμήσει τον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών, καθώς τα συνεργεία δεν μπορούν λόγω χιονιού να προσεγγίσουν τις περιοχές αυτές.

Λόγω της κακοκαιρίας, κλειστά είναι σήμερα όλα τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου της Αθήνας, αλλά και σε 46 από τους 66 δήμους της Αττικής.

Με προβλήματα διεξάγονται και οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ στην πρωτεύουσα,  καθώς ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) εκτελεί δρομολόγια μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη», ενώ τα λεωφορεία τροποποιούν τις διαδρομές, ειδικά στις τοπικές γραμμές.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …