Τετάρτη , 24/04/2024

Συνέντευξη Μαρίνα Βλαχάκη: Ο Στράτος Διονυσίου, η μουσική προίκα που της άφησε, το μουσικό της ταξίδι μέχρι σήμερα και το νέο της τραγούδι που παίζει στην σειρά «Το Τατουάζ»

Συνέντευξη: Άκης Τσακίρης

Η μοναδική Μαρίνα Βλαχάκη, αποφασίζει να δώσει μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στο Label News. Μιλά για το νέο της τραγούδι που άκουσαν όλοι οι τηλεθεατές της σειράς “Το Τατουάζ”, την μουσική της πορεία από την ημέρα που ξεκίνησε, αλλά και τον Στράτο Διονυσίου και την φράση του που την έκανε να ανατριχιάσει.

– Μαρίνα χωρίς αμφιβολία είσαι μεγάλη λαϊκή φωνή, ξέρω ότι είναι σπάνιες οι συνεντεύξεις που δίνεις και γενικότερα γνωρίζω πως πάντα έχεις λόγο που δέχεσαι να μιλήσεις σε κάποιον δημοσιογράφο.

Μα είναι δυνατόν; Εγώ ευχαριστώ. Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που κάνουμε αυτή την κουβέντα σήμερα και η αλήθεια είναι πως ναι, βγαίνω να μιλήσω όταν υπάρχει κάποιος λόγος.

– Και ο λόγος είναι το υπέροχο τραγούδι «Μια Στάλα Εσύ». Πες μας λίγα πράγματα για το τραγούδι σου.

Το τραγούδι είναι πολύ πολύ φρέσκο, τώρα βγήκε από το Ogdoo Music Group και είναι μία πολύ προσεγμένη δουλειά, από ότι είδες και εσύ και νομίζω ότι αρχίζει και το αγαπάει ο κόσμος. Έχει αγαπηθεί αυτό το τραγούδι και όπου ακούγεται αγαπιέται από τον κόσμο. Είναι ένα τραγούδι που έχει γράψει ο πολύ καταξιωμένος στους στίχους Κώστας Μπαλαχούτης, στην μουσική ο Γιάννης Πηλιχός και την ενοχρήστρωση ο πολύ καταξιωμένος Χρήστος Παπαδόπουλος. Τους ευχαριστώ πολύ που μου εμπιστεύτηκαν αυτό το τραγούδι.

-Αν δεν κάνω λάθος και αυτό το τραγούδι σου, ήταν που έπαιξε στην δημοφιλής σειρά του Alpha, «Το Τατουάζ». Πώς κατάφερες να γίνει αυτό;

Το τραγούδι έπαιξε στο 35ο επεισόδιο και πήγε πολύ ο στίχος με τις σκηνές. Ήταν σαν να γράφτηκε το τραγούδι για αυτές τις σκηνές. Λες και δημιούργησε κάποιος ένα video clip για το τραγούδι. Ήταν πραγματικά μοναδικό το αποτέλεσμα και ευχαριστώ πολύ και την Βάνα την Δημητρίου για αυτό.

-Θέλω τώρα να κάνουμε ένα μικρό Flashback, να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές και να επιστρέψουμε στο σήμερα, σχολιάζοντας τις αλλαγές που έχεις παρατηρήσει στο κομμάτι της διασκέδασης του τότε και του σήμερα.

Τί να συγκρίνουμε τώρα; Εμείς ευτυχώς ζήσαμε τις πολύ πολύ καλές εποχές της διασκέδασης. Την δεκαετία του 80, ήταν η εποχή του τραγουδιού στην άνθησή του. Εγώ ήμουν η παρτενέρ του Στράτου του Διονυσίου και μάλιστα έζησα την χρυσή εποχή του Στράτου. Και τότε να φανταστείς δουλεύαμε 7 μέρες την εβδομάδα και με το ζόρι κάναμε ένα ρεπό. Τώρα με το ζόρι βγάζουμε δύο φορές την εβδομάδα. Και αν. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Άλλαξε μορφή το λαϊκό τραγούδι. Όχι ότι δεν υπάρχουν και τώρα καλά τραγούδια, αλλά γίνονται πολλές παραγωγές και δεν προλαβαίνει να αγαπήσει ο κόσμος κομμάτια.

-Από τις συνεργασίες που είχες κάνει παλαιότερα μέχρι και σήμερα;

Εγώ ξεκίνησα να τραγουδάω 15 χρονών στην Νεράιδα με την Μαρινέλλα, τον Βοσκόπουλο, την Μοσχολιού. Δηλαδή ο Στράτος, όταν με άκουσε πρώτη φορά, δούλευα με τον Χάρυ Κλιν, τον Μητροπάνο, Μητσιά, Τσανακλίδου, Άννα Βίσση, Ελπίδα. Αυτά τα ονόματα ήταν σε ένα μαγαζί Άκη μου. Τώρα βλέπεις τόσα ονόματα. Μόλις βγάζει κάποιος ένα τραγούδι, πηγαίνει και ηγείται προγράμματος.

-Η συνεργασία πώς ήταν;

Πάρα πολύ καλά. Όλη η συνεργασία ήταν υπέροχη. Ο καθένας είχε το πρόγραμμά του και τον ρόλο. Τότε να φανταστείς, κάναμε και επιθεώρηση πίστας. Παίζαμε, κάναμε πρόγραμμα, τραγούδι και λοιπά. Για αυτό σου λέω, ζήσαμε τις καλές εποχές. Όχι ότι και τώρα δεν υπάρχουν αξιόλογα προγράμματα, αλλά όχι σαν εκείνες.

-Πιστεύεις ότι θα επιστρέψουν αυτές οι εποχές;

Δεν νομίζω Άκη μου. Δεν νομίζω. Άλλες εποχές και άλλο θέαμα τότε. Εμένα τώρα μου αρέσει να τραγουδάω σε παρείστικους χόρους, σε μουσικές σκηνές, σε μουσικά μεζεδοπωλεία, διότι ο κόσμος τώρα το συνδυάζει αυτό και επιλέγω πού θα τραγουδήσω να έχει καλό τραγούδι και καλό φαγητό.

-Είπες ότι ξεκίνησες 15 χρονών. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία τότε;

Τότε ξεκίνησα με την Μαρινέλλα και τον Βοσκόπουλο που έκανα δεύτερη φωνή. Τότε δεν μας έπαιρναν στις μεγάλες πίστες εμάς τους μικρούς τότε έτσι απλά. Κάναμε οντισιόν. Αν δεν κάναμε δεύτερες φωνές δεν μας έπαιρναν. Γιατί εκεί δεν κάναμε τίποτε άλλο. Λέγαμε ένα τραγούδι στο πρώτο πρόγραμμα, ένα τραγούδι στο δεύτερο και μετά ήμασταν πίσω και ντουμπλάραμε. Γι’αυτό σου λέω. Άλλες εποχές. Κάνανε επιλογή ακόμη και στους μη αναγνωρίσιμους. Γιατί είχαμε δουλειά εμείς πίσω. Όπως και με τον Στράτο, με επέλεξε εντελώς τυχαία. Η κοπέλα που του έκανε δεύτερη φωνή ήμουν εγώ.

-Η συνεργασία σου με τον Στράτο; Τα ντουέτα σας που δεν θα ξεχάσεις ποτέ;

Το “Κράτησε με” που πιστεύω ότι κάθε φορά που το ακούς, είναι σαν να ακούς ένα καινούριο τραγούδι. Ήταν και το τραγούδι του πρώτου μου προσωπικού δίσκου και ξέρεις τί μου είχε πει ο Στράτος όταν είχε ακούσει αυτό το τραγούδι; Είχαμε πάει τότε στον Σούκα να το ακούσει και γυρνάει και μου λέει: “Αυτό το τραγούδι θα γίνει προίκα σου”. Και όμως είχε δίκιο.

-Από το χθες, πάμε στο σήμερα που είσαι σε αυτές τις μουσικές σκηνές, έχεις δημιουργήσει το “Μία στάλα εσύ” που έχουμε λατρέψει και μετά; Τί να περιμένουμε από εσένα;

Τώρα είμαστε με το “Μία στάλα εσύ” και μετά από ένα χρόνο, μπορεί και πιο νωρίς, θα ολοκληρώσω ολόκληρο το album.

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …