Τετάρτη , 24/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ LABEL NEWS Γιάννης Τσιμιτσέλης: “O κόσμος με αγαπάει επειδή δεν είμαι ψεύτικος”

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Φωτογραφίες: Βασίλης Ζάκκας

Είναι από τους ηθοποιούς που μπορούν να χαρακτηριστούν φαινόμενα. Ναι, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του. Με επαγγελματική και οικογενειακή ισορροπία, παραμένει πάντα προσγειωμένος και χαλαρός με το παιχνίδι της δημοσιότητας.

tsimitselis

 

Τον συνάντησα στο καμαρίνι του στο Θέατρο Λαμπέτη. Ειλικρινής και προσιτός μου παραχώρησε συνέντευξη για το Label news:

Φέτος σε βλέπουμε στην τηλεοπτική σειρά “Έλα στη θέση μου” του Alpha. Που πιστεύεις οφείλεται η τόσο μεγάλη απήχηση της σειράς;

Αφενός το ότι είναι κωμωδία, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Ο κόσμος θέλει να περάσει καλά και να διασκεδάσει χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι έχει γίνει μια πολύ σωστή διανομή και είναι μια πολύ οργανωμένη προσπάθεια. Η σωστή διανομή είναι ότι έχουνε επιλεγεί τα κατάλληλα άτομα στα κατάλληλα σημεία. Είναι και σε ένα πάρα πολύ δυνατό κανάλι.

Στο θέατρο σε απολαμβάνουμε στην μαύρη κωμωδία “Βάφτα μαύρα”. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Δεν υπάρχει μυστικό, σίγουρα έχεις ένα προβάδισμα όταν έχεις ένα κείμενο Ρέππα-Παπαθανασίου. Από κει και πέρα είναι ένα 60% το κείμενο και ένα 40% οι ηθοποιοί. Έχουμε μια ωραία χημεία μεταξύ μας και η ισχύς εν τη ενώσει ισχύει στην δικιά μας περίπτωση. Είναι μια πάρα πολύ ομαδική δουλειά που την προσέχουμε, την πονάμε και την χαιρόμαστε ταυτόχρονα όλοι μαζί.

Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι στην χώρα μας προς το καλύτερο, διότι δεν κάνουμε εμείς κουμάντο

Βλέπεις αισιοδοξία στο μέλλον όσον αφορά το μέλλον της χώρας;

Ενώ είμαι φύσει αισιόδοξος δεν ξέρω αν τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ποτέ. Ακόμα και όταν πηγαίνανε υποτίθεται καλύτερα ήτανε ψεύτικα. Τώρα από κει και πέρα τι μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ποιος θα τα αλλάξει, αυτό είναι λίγο δύσκολο γιατί δεν κάνουμε κουμάντο. Είναι σαν να παίζουμε ένα ματς και να περιμένουμε από τους άλλους να χάσουν για να μπορέσουμε να περάσουμε.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε άτομα από άλλους χώρους να ασχολούνται με την υποκριτική. Εσύ πως το βλέπεις από την μεριά σου;

Ο καθένας αν έχει μια κλίση, αν μπορεί να ασχοληθεί με κάτι, ας ασχοληθεί. Δεν είμαι της άποψης ότι είναι κάποιος γεννημένος για κάτι συγκεκριμένο. Ας δοκιμάσει ο καθένας ό,τι θέλει και από κει και πέρα υπάρχει ένας πολύ σημαντικός κριτής που είναι ο κόσμος. Δεν είμαι υπέρ της μονιμότητας σε τίποτα έτσι κι αλλιώς.

%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%ad%ce%bb%ce%b7%cf%82

Είσαι από τους ηθοποιούς που δέχονται πολλές προτάσεις κάθε χρόνο. Με ποιο κριτήριο επιλέγεις τις δουλειές σου;

Πιο πολύ ενστικτωδώς πάει αυτό και βάση γούστου. Αν μου αρέσει κάτι και με βλέπω μέσα στο κάθε project θα το κάνω. Από κει και πέρα σίγουρα είναι οι συνεργάτες, σίγουρα είναι το οικονομικό. Είναι πολλές παράμετροι.

Με έχουν προσεγγίσει πολλές φορές για να κάνω εκπομπή στην τηλεόραση, δεν θα ήθελα να αναλάβω κάτι που είναι ήδη φορεμένο

Είσαι από τους πολύ αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς σου. Ποιο στοιχείο του Γιάννη Τσιμιτσέλη πιστεύεις είναι αυτό που κερδίζει τον κόσμο;

Αυτό που μου λένε συχνά, που το απολαμβάνω και το χαίρομαι είναι ότι στο πρόσωπο μου βλέπουνε πολλές μανάδες τα παιδιά τους ας πούμε, ή κάποιοι έναν φίλο τους. Παίρνω αρκετή συμπάθεια από τον κόσμο και το απολαμβάνω χωρίς να προσπαθώ να κάνω κάτι επιτηδευμένο. Εγώ προσπαθώ να κάνω το αυτονόητο. Να ζω, να αναπνέω και να κινούμαι γενικότερα στο χώρο και να αποφεύγω να προσποιηθώ κάτι. Ασχολούμαι με αυτόν τον χώρο 15 χρόνια, αν ήταν τόσο ψεύτικο το προφίλ μου θα φαινότανε.

Ένα παιδί είναι ότι πιο σημαντικό μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στην ζωή του

Έχεις σκεφτεί να παρουσιάσεις κάποια εκπομπή όπως κάνουν κάποιοι συνάδελφοι σου;

Μου έχουν κατά καιρούς προτείνει διάφορα πράγματα αλλά δεν ήταν κάτι το οποίο με έβλεπα μέσα σε αυτό. Το να κάνω ένα project στην τηλεόραση το οποίο είναι φορεμένο χωρίς να έχω την δικιά μου άποψη πάνω σε αυτό δεν θα ήθελα να το κάνω, δεν θα μπορούσα να το κάνω.

%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b9%cf%84%cf%83%ce%b5%ce%bb%ce%b7%cf%82

Πιστεύεις στον θεσμό της οικογένειας;

Ναι πιστεύω, είναι πολύ σημαντικός. Ειδικά το παιδί είναι πάνω από όλα. Είναι ό,τι σημαντικότερο μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του.

Τα άμεσα σχέδιά σου; 

Τα άμεσα σχέδια μου περιέχουν και τα ήδη υπάρχοντα σχέδια μου. Δηλαδή θέατρο και σίριαλ που πάνε πολύ καλά και έχουν βάλει τις βάσεις για να συνεχιστούν πιθανότατα και δεύτερη χρονιά. Μια ταινία το Bachelor που βγαίνει τώρα τον Δεκέμβρη και κάνω διάφορες συζητήσεις για κάποιες άλλες ταινίες.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση