Τετάρτη , 24/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Ελένη Γερασιμίδου: «Σε κάθε γενιά υπάρχουν ηθοποιοί που υπηρετούν την δουλειά τους σωστά, δεν είναι προνόμιο μόνο των γκρινιάρηδων απόμαχων ηθοποιών»

Συνέντευξη: Ήρια Καρποδίνη

Οι συστάσεις για τη κ. Ελένη Γερασιμίδου είναι μάλλον περιττές. Από τη τηλεόραση ως το θέατρο και τον κινηματογράφο η παρουσία της βρίσκεται διαχρονική.  Σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Label News μας μίλησε για το νέο, φιλόξενο καλλιτεχνικό χώρο τον οποίο επιμελείται, τη θεατρική παράσταση που ανεβάζει σε συνεργασία με τη κόρη της, καθώς και για τους νέους ηθοποιούς.

 Εδώ και πολλά χρόνια είστε μια καταξιωμένη και αγαπητή ηθοποιός. Αποτελείτε μια διαχρονική αξία στο χώρο. Τι γνώμη έχετε αρχικά για το σημερινό τηλεοπτικό τοπίο;

Υπάρχουν και καλές τηλεοπτικές δουλειές αλλά το ζήτημα είναι κατά πόσον η θέση του ηθοποιού καλύπτεται εργασιακά όσον αφορά τα δικαιώματα του.

 Σας βρίσκουμε και φέτος στη τηλεοπτική σειρά ‘Οι συμμαθητές’. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τη συμμετοχή σας στη σειρά; Σε αυτή συνεργάζεστε και με πολλούς νέους ηθοποιούς. Βλέπετε σε αυτούς αντίστοιχα στοιχεία με τους ηθοποιούς της γενιάς σας;

Οι συνεργάτες της σειράς είναι άνθρωποι με μια πορεία επαγγελματική συνεπή και το κλίμα ανάμεσα μας βασίζεται στην εκτίμηση και τον σεβασμό. Σε κάθε γενιά υπάρχουν ηθοποιοί που αγαπούν τη δουλειά τους και την υπηρετούν σωστά. Δεν είναι προνόμιο μόνο των γκρινιάρηδων απόμαχων.

 Πέρα από τη τηλεόραση, έχετε ξεκινήσει τελευταία κάτι νέο στο χώρο του θεάτρου. Θέλετε να μας μιλήσετε λίγο για αυτό;

Φτιάξαμε με προσωπική, κυρίως, δουλειά ένα υπέροχο και ασφαλές μικρό θέατρο στο Γκάζι. Διαμορφώσαμε ένα συνεργείο αυτοκινήτων σε πολυχώρο τέχνης. Φιλοξενούμε παραστάσεις, μουσικά σύνολα , παρουσιάσεις βιβλίων, διαδραστικά προγράμματα και λειτουργούμε ήδη θεατρικό εργαστήρι.

Ο τίτλος ‘Φόρτυ 1/2’ της παράστασης πως ερμηνεύεται; Ακόμη, ποια ήταν η έμπνευση σας για τα κείμενα του έργου;

Ο τίτλος του έργου είναι σατυρικός και στην ουσία δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Έμπνευση αποτέλεσε η Μαρίνα Αμπράμοβιτς και αυτή η ακαθόριστη “τέχνη” που εκπροσωπεί

 Πως σας φαίνεται που συνεργάζεστε με τη κόρη σας;

Την ώρα της δουλειάς συνεργάζομαι με μια σκηνοθέτη που με πείθει με την άποψη και τις οδηγίες της.

Δεδομένης της κατάστασης, η λειτουργία ενός νέου θεάτρου είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Είχατε κάποια βοήθεια σε αυτό;

Είχαμε την βοήθεια που πηγάζει από την αλληλεγγύη των φτωχών φίλων μας.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που μπαίνουν στο χώρο;

Η μόνη συμβουλή είναι να λατρέψουν αυτό που κάνουν.

Ολοκληρώνοντας, θέλουμε να κλείσουμε με μία φράση σας. ‘Το τίποτα κυριαρχεί στη ζωή μας’. Με ποια έννοια το πιστεύετε αυτό;

Με την έννοια που προσπαθούν να μας το πασάρουν. Με λίγα λόγια “Φύκια για μεταξωτές κορδέλες” αλλά πιο επικίνδυνα με στόχο τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση