Παρασκευή , 29/03/2024

Τα ωραιότερα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ελλάδας είναι ανοικτά αυτό το Σαββατοκύριακο και σας περιμένουν…

Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες μέρες να ήταν αρκετά ευνοϊκός χαρίζοντας μας ένα ‘ζεστό’ διάλειμμα από το έντονο κρύο, ο χειμώνας όμως στη πραγματικότητα είναι ακόμη εδώ και  σκοπεύει να μας το υπενθυμίσει το Σαββατοκύριακο έως τη Δευτέρα που έρχεται, σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Γνωστοί μετεωρολόγοι μιλούν για πτώση της θερμοκρασίας έως και κατά 10ο C, ενώ επιφυλακτικά πιθανολογούνται και χιόνια. Αν, λοιπόν, δεν προλάβατε ήδη τις προηγούμενες βδομάδες να αποδράσετε σε κάποιο χιονοδρομικό, σας δίνεται τώρα μια ακόμη ευκαιρία!

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Σταθερή αξία το χιονοδρομικό του Παρνασσού ενδείκνυται για μια κοντινή εκδρομή αν βρίσκεστε στην Αθήνα, από όπου απέχει 180χλμ. Η θέση του αποτελεί θέση κλειδί αφού μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς όπως η Αράχωβα, η Λειβαδιά ή η Θήβα. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα λειτουργεί κανονικά και με 30-50 εκ. φρέσκο χιόνι.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό της Πελοποννήσου και δεύτερο στις προτιμήσεις των Αθηναίων μόλις στα 188χλμ., πόσο μάλλον των Πατρινών στα 88χλμ. και με την εντυπωσιακή θέα του Βουραϊκού ποταμού στη διάρκεια της διαδρομής, θα βρίσκεται σε λειτουργία κανονικά. Bonus: αν επιλέξετε να το επισκεφθείτε την άλλη βδομάδα και συγκεκριμένα στις 18 και 19 Φεβρουαρίου θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε τον αγώνα Χιονοποδηλασίας Skibike Downhill Race που θα λάβει χώρο στη νέα πίστα του.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Στα 99χλμ. από την Θεσσαλονίκη βρίσκεται το χιονοδρομικό Σελίου, που αποτελεί το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας. Θα λειτουργεί και αυτό το Σαββατοκύριακο με φρέσκο χιόνι.

Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζηρείας

Ένα από τα νεότερα κέντρα της χώρας, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από τα Τρίκαλα Κορινθίας και 155χλμ. από την Αθήνα θα είναι ανοιχτό περιμένοντας τόσο τους επίδοξους σκιέρ όσο και όσους θέλουν να απολυόσουν το χιόνι μέσα από τη ζεστασιά του σαλέ του.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Με φρέσκο χιόνι θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και το χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου. Για όσους βρίσκονται γύρω από τη Θεσσαλονίκη ή τη Λάρισα αποτελεί μια πολύ κοντινή απόδραση διαδρομής 105χλμ και 120χλμ αντίστοιχα. Για τους Αθηναίους η απόσταση φτάνει τα 474χλμ αλλά η προνομιακή του θέα προς τον Όλυμπο και τον Αλιάκμονα αξίζει τον κόπο.

Χιονοδρομικό Πισοδερίου

Με τη νέα, Ολυμπιακών προδιαγραφών πίστα του, μήκους 2100, κατέχει πλέον τον τίτλο του χιονοδρομικού με τη μεγαλύτερη πίστα στην Ελλάδα. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει 210χλμ ενώ από την Αθήνα 523χλμ. Με το χιόνι του σε άριστη κατάσταση θα αποτελέσει μια πολύ καλή επιλογή για όσους το επιλέξουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ακόμη κι αν δεν είστε λάτρεις του σκι ή του snowboard μη ξεχνάτε ότι τα χιονοδρομικά προσφέρουν διάφορες ακόμη δραστηριότητες, όπως snowmobile ή έλκηθρο ή ακόμη χαλάρωση στα χαρακτηριστικά , ζεστά σαλέ τους,  βάζοντας σας στο χειμερινό κλίμα χωρίς ιδιαίτερο… κόπο.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση