Παρασκευή , 29/03/2024

Το Βερολίνο θυμίζει μία Ευρώπη που αλλάζει με τους χειρότερους οιωνούς

Άλλη μία ημέρα ξημέρωσε στην Ευρώπη με μία ακόμη μαύρη σελίδα να ξεκινά να γράφεται για εκείνη. Ήταν Δευτέρα βράδυ, όταν λίγο μετά τα νυχτερινά δελτία αποφάσισα να ανοίξω την συνδρομητική μου τηλεόραση και η άσχημη είδηση της νύχτας δεν άργησε να έρθει.

“Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία, μετά το μακελειό στο Βερολίνο, όπου ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά με ταχύτητα πάνω από 60 χλμ/ώρα”, αναφέρει ο παρουσιαστής των ειδήσεων του ITV NEWS.

Κάτι τέτοια περιστατικά με κάνουν να αναρωτηθώ αν τελικά η Ευρώπη που ζούμε είναι αυτή που θα θέλαμε. Αν η Γερμανία ήταν απλά ένα τυχαίο γεγονός ή μία συνέχεια καταστάσεων που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε το μέλλον της. Λίγο πριν κλείσω την τηλεόραση, αποφασίζω να γράψω. Δεν ξέρω γιατί, αλλά μάλλον στην οθόνη ενός υπολογιστή όλα φαίνονται καλύτερα.

Ο παράδεισος των κρατών της Ενωμένης Ευρώπης φαίνεται πιο όμορφος εδώ. Χωρίς εκρήξεις, χωρίς νεκρούς, χωρίς τραυματίες. Μήπως όμως η Ευρώπη που μας υποσχέθηκαν σιγά σιγά καταρρέει σε πολλούς τομείς; Μήπως μετά την οικονομία έρχεται η τρομοκρατία; Μήπως η συνέχεια είναι ακόμη χειρότερη ή τελικά είναι ένα τραύμα το οποίο απλά περιμένουμε να κλείσει για να είμαι πάλι υγιής μέσα στις ενωμένες κατά τα άλλα χώρες;

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση