Τρίτη , 16/04/2024

Το συγκινητικό φιλμ των Coldplay για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού σκοπού του Υπεράκτιου Σταθμού Βοήθειας Μεταναστών (VIDEO)

«Κάθε χρόνο η MOAS διασώζει χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν στη θάλασσα, ενώ αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Αλλά για ένα ατύχημα της γεωγραφίας, εκείνοι οι άνθρωποι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό, είμαστε περήφανοι για την υποστήριξη του σωτήριου έργου της MOAS» Αυτά ήταν τα λόγια του Chris Martin , του τραγουδιστή του βρετανικού συγκροτήματος Coldplay. Το συγκρότημα φαίνεται πως αξιοποίησε τη δημοσιότητά του αυτή τη φορά με έναν όμορφο τρόπο, για έναν σημαντικό σκοπό.

Συγκεκριμένα μέσω ενός σύντομου αλλά γεμάτου νόημα on line φιλμ που δημιούργησαν στηρίζουν την ανθρωπιστική οργάνωση  MOAS – Migrant Offshore Aid Station (Υπεράκτιος Σταθμός Βοήθειας Μεταναστών).Πρόκειται για μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2014, με έδρα της τη Μάλτα και έκτοτε προσφέρει την βοήθειά της στην αναζήτηση και διάσωση  μεταναστών και προσφύγων που κινδυνεύουν στις θάλασσες της Μεσογείου.

Οι φιλανθρωπικές της αυτές επιχειρήσεις μετρούν έως σήμερα πάνω από 33.000 ανθρώπους που έχουν σωθεί  ενώ κινδύνευε η ζωή τους στη θάλασσα. Οι Coldplay μέσω του φιλμ τους αποβλέπουν στη συγκέντρωση δωρεών που θα διευκολύνουν το μεγάλο αυτό έργο της MOAS.

Το φιλμ προβάλλει πραγματικές σκηνές διάσωσης, αληθινές στιγμές τρόμου, αγωνίας και ταυτόχρονα ελπίδας στα μάτια και τις φωνές των ίδιων των μεταναστών και των προσφύγων κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιχείρησης διάσωσης της MOAS. Το video συνοδεύεται από τη φωνή του τραγουδιστή να τραγουδά a capella το κομμάτι «Don’t panic», ενώ προβάλλονται οι σκηνές μέσα από τις διασωστικές λέμβους.

Η MOAS εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς το συγκρότημα για το ενεργό ενδιαφέρον και τη στήριξη του σκοπού της, ενός σκοπού ιδιαίτερης, θα λέγαμε, σημασίας σε μια περίοδο συγκυριών που θέτουν σε προτεραιότητα την ανάγκη για ενεργή ανθρωπιστική δράση και την φιλανθρωπία.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση