Παρασκευή , 19/04/2024

Το brunch είναι η νέα μόδα του Σαββατοκύριακου: Η φιλοσοφία και οι… κανόνες που ακολουθούν οι λάτρεις του νέου “insta statement” της εποχής

Τα Σαββατοκύριακα έχουν αποκτήσει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον πια, μιας και η νέα ευρωπαϊκή μόδα του brunch έχει έρθει και στην Ελλάδα και χωρίς καμία αμφιβολία, έχει γίνει η νέα μανία των social media.

Το brunch, ίσως είναι αυτό που ονομάζαμε κάποτε ως δεκατιανό. Ένα γεύμα πριν από το μεσημεριανό, το οποίο μας ανοίγει την όρεξη για το επόμενο γεύμα, ενώ μας προσφέρει ενέργεια για να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά σε συνεργασία με το Instagram, όλα αλλάζουν.

Social media και φαγητό, δημιουργούν το απόλυτο social trend, ενώ τα insta stories παίρνουν φωτιά με τα hashtags να ξεφυτρώνουν από παντού και τα share locations να διαφημίζουν κάθε κατάστημα. Το brunch όμως, ήρθε για να κάνει την διαφορά και πιο συγκεκριμένα, να γίνει το νέο insta statement για αυτή την χρονιά.

Όλοι τρέχουν για να δοκιμάσουν τα νέα πιάτα “brunch” ενός μαγαζιού και αμέσως η τοποθεσία γίνεται viral, με τους υποψήφιους καταναλωτές του καταστήματος να σε ακολουθούν και να συμβουλεύονται για το τί θα δοκιμάσουν και εκείνοι. Κι όμως, εδώ υπάρχουν οι άγραφοι κανόνες των social media που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις τον όρο του σωστό social media freak.

Αρχικά όλα έχουν να κάνουν με τα φίλτρα. Μην προσπαθείς να δώσεις μία αίσθηση ονείρου στη φωτογραφία σου. Άσε την ποιότητα της φωτογραφικής σου μηχανής να κάνει την δουλειά της και να δημιουργήσει το απόλυτο φωτογραφικό τοπίο για σένα.

Μην προσπαθήσεις να δείξεις μόνο ένα πιάτο που ετοιμάζεσαι να φας. Δημιούργησε την ατομοσφαιρική εικόνα που ήθελες νωρίτερα, συνδυάζοντας το πιάτο σου με τον χώρο γύρω σου, αλλά και τους ανθρώπους. Μία φωτογραφία σε ένα ψηλό τραπέζι με φόντο παρέες που πίνουν τον καφέ τους δεν είναι άσχημη ιδέα.

Ποτέ μην κάνεις tag τους φίλους στην φωτογραφία σου. Στο δικό σου social media, το μόνο που χωράει είναι το hashtag, αλλά και η τοποθεσία για να ξέρουν ποιον θα ευχαριστήσουν που τους έστειλε εκεί.

Τέλος, ο νόμος απαγορεύει τις φωτογραφίες “Before & After”. Ποιός ο λόγος να μας παρουσιάσεις ότι απέμεινε από το φαγητό σου; Δείξε μας τί πρόκειται να φας και άσε μας να φανταστούμε τα υπόλοιπα.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …