Παρασκευή , 19/04/2024

Φέτος διώξε το άγχος της παραλίας, αγάπησε τις ατέλειες στο σώμα σου και κάνε βουτιές χωρίς κόμπλεξ και ενοχές στις απολαύσεις του καλοκαιριού!

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, πόσο ωραίο σώμα έχω; Κάθε χρόνο λίγο πριν ή στην αρχή του καλοκαιριού η ίδια απορία και το ίδιο, ίσως και περισσότερο χρόνο με το χρόνο, άγχος για να βγεις στη παραλία. Το γυμναστήριο τέτοια εποχή έχει πάντα τη τιμητική του, το ίδιο και η αυστηρή δίαιτα. Τα ρούχα του χειμώνα έκαναν καλά τη δουλειά τους και έκρυψαν την αγάπη σου για το καλό φαγητό. Τώρα όμως ποιος θα κρύψει τις ατέλειες σου;

Ατέλειες; Ναι, έτσι έχουμε μάθει να λέμε τις καμπύλες μας και να μισούμε το σώμα μας γι’ αυτές. Έτσι μας έχουν διδάξει τα social media και τα ιδανικά, χωρίς ίχνος λίπους, σώματα που προβάλλονται καθημερινά και υποσυνείδητα μας πιέζουν και μας ωθούν να κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε κι εμείς ένα. Γραμμωμένοι κοιλιακοί και πόδια είναι δύο βασικά σημεία που κάθε χρόνο θέλεις να αποκτήσεις αλλά ποτέ δεν φτάνεις στο 100% του στόχου σου με αποτέλεσμα να ρίχνεις την αυτοεκτίμηση σου.

Βάσει ερευνών το 80% των γυναικών δεν είναι ικανοποιημένες με το σώμα τους, ωστόσο το 75% των ανδρών προτιμούν γυναίκες με καμπύλες! Περίεργο έτσι; Αντίστοιχα και οι γυναίκες ελκύονται από άντρες με ιδιαίτερες προσωπικότητες. Και όχι δεν είναι περίεργο, είναι λογικό! Κυνηγάμε το ιδανικό σώμα και ξεχνάμε την πραγματική αξία που προσφέρει κάθε στιγμή, όπως για παράδειγμα μια βουτιά στη παραλία.

Φέτος το καλοκαίρι μην χάσεις το χρόνο και τη διάθεση σου στο γυμναστήριο. Φέτος το καλοκαίρι αγάπησε τον εαυτό σου γι’ αυτό που πραγματικά είσαι. Οι ατέλειες σου είναι αυτές που σε κάνουν μοναδικό και η προσωπικότητα, η αίσθηση του χιούμορ και οι αξίες σου όλα όσα θα συγκρατήσει κάποιος από σένα.

Σταμάτησε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τα πρότυπα ομορφιάς που βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου. Στη τελική ακόμη και αυτά τα πρότυπα είτε το πιστεύεις είτε όχι έχουν ατέλειες, τους λείπει κάτι στο οποίο εσύ δεν υστερείς. Κανένας δεν είναι τέλειος και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο το καλύτερο.

Φέτος, λοιπόν, μη δεις τη κυτταρίτιδα στα πόδια σου αλλά τις ελκυστικές καμπύλες σου. Μη παρατηρήσεις τις ρυτίδες στα μάτια σου αλλά εστίασε στο βλέμμα σου και αγάπησε τον εαυτό σου.

Δείτε επίσης

Patricia Sundari: Tantric massage (VIDEO)

Massage is a therapeutic practice that has been around for centuries and is known for …