Παρασκευή , 29/03/2024

Όταν τα ταξίδια γίνονται τρόπος ζωής …

Η ζωή ξέρει πολύ καλά να μας δείχνει το σκληρό της πρόσωπο κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Όμως όσο άσχημη μπορεί να γίνει κάποιες στιγμές άλλο τόσο όμορφη είναι αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου και κυρίως το μυαλό σου για να το δεις. Υπάρχουν κάποιοι που το έχουν δοκιμάσει. Κάποιοι που εκτός από την δυνατότητα να κοιτάζουν έχουν αποκτήσει και την ικανότητα να βλέπουν.

Είναι εκείνοι που βρήκαν τον ιδανικό τρόπο να βγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας φεύγοντας λίγα ή και πολλά χιλιόμετρα μακριά από την ασφάλεια του σπιτιού τους και από τον τρόπο που κάθε ξεχωριστή κοινωνία μας υποδεικνύει να δρούμε ωθώντας μας έτσι όλους και τον καθένα ξεχωριστά να γίνουμε ένα με την μάζα.

Με παρέα ή όχι ένα ταξίδι είναι αρκετό για να έρθεις πιο κοντά στη ζωή. Οποιοδήποτε ταξίδι, από το πιο κοντινό μέχρι το πιο μακρινό είναι ένα μικρό μάθημα ζωής, μια πινελιά στον καμβά της προσωπικότητας σου. Και η μαγεία είναι πως όσο περισσότερο μετράς μονοπάτια τόσο περισσότερο θέλεις να δημιουργήσεις τα δικά σου μοναδικά αποτυπώματα στη ζωή.

Εξάλλου, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να ταξιδεύουν μόνοι τους και όχι άδικα. Σίγουρα η παρέα είναι όμορφη αλλά υπάρχουν στιγμές που κάθε άνθρωπος χρειάζεται να σπαταλήσει με τον ίδιο του τον εαυτό. Να γνωρίσει καλύτερα κάθε πτυχή του χαρακτήρα του, να ξεφύγει από όλα αλλά και όλους.

Η πραγματική ομορφιά είναι μπροστά στα μάτια μας και προσφέρεται απλόχερα χωρίς κανένα κόστος. Γιατί η ευτυχία δεν κρύβεται στα υλικά αγαθά που μπορεί να πετάξουν από στιγμή σε στιγμή αλλά στον κόσμο γύρω μας που είναι εκεί έξω και σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Και μην ξεχνάς πως κάθε ταξίδι φέρνει κι ένα δεύτερο, αυτό μέσα μας.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση