Παρασκευή , 19/04/2024

24.000 υπογραφές κατά του Άνθιμου για να μην γίνει επίτιμος διδάκτορας στο ΑΠΘ

Εντυπωσιακή ανταπόκριση έχει η προσπάθεια συλλογής υπογραφών κατά της αναγόρευσης του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, σε επίτιμου διδάκτορα από τις πανεπιστημιακές αρχές του ΑΠΘ.

Η συλλογή υπογραφών ξεκίνησε χθες το απόγευμα και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε τις 24.000, με επόμενο στόχο των διοργανωτών τις 30.000 υπογραφές.

Η αναγόρευση του Άνθιμου σε κλειστό ακαδημαϊκό κύκλο και με την παρουσία του πρύτανη του ΑΠΘ, προκάλεσε την περασμένη Τρίτη έντονες αντιδράσεις αφού το πανεπιστήμιο προχώρησε στην τιμητική διάκριση προς το πρόσωπο του αμφιλεγόμενου ιεράρχη χωρίς να έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση ούτε από το πανεπιστήμιο, ούτε από τη μητρόπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άνθιμος έχει επικριθεί έντονα στο παρελθόν για τις μισαλλόδοξες και αντιεπιστημονικές απόψεις που έχει εκφράσει όπως οι αγρυπνίες που οργάνωνε ενάντια στα gay pride, οι συναντήσεις του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής και οι αντιμεταναστευτικές του παρεμβάσεις. Αξέχαστη είναι επίσης η θλιβερή στιγμή που από άμβωνος διακήρυττε ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες εκτός από τη Γη.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …