Παρασκευή , 01/03/2024

540 παιδιά σε ανάγκη στήριξε το 2021 η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω του προγράμματος σίτισης

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» το 2021  στήριξε 540 παιδιά από 250 οικογένειες οι οποίες βιώνουν φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό.

Μέσω του προγράμματος σίτισης της το «Μαζί για το Παιδί» παρείχε τα απαραίτητα για τα μέλη των οικογενειών καθώς και ψυχολογική υποστήριξη για την επάνοδο τους στην κανονικότητα.

Από τις αρχές του έτους έως και σήμερα, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έχει εξυπηρετήσει 30%  περισσότερους  ωφελούμενους απ’ ότι την περσινή χρονιά. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του 2021, μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έχουν βοηθηθεί 857 άτομα μέσω του προγράμματος σίτισης εκ των οποίων 540 ανήλικα από συνολικά 250 οικογένειες.

Έχοντας ως στόχο να καλυφθούν και τα 816 αιτήματα της λίστας αναμονής της κοινωνικής υπηρεσίας εκ των οποίων 464 αφορούν παιδιά το «Μαζί για το Παιδί», σας προσκαλεί να ενώσουμε τις προσπάθειες μας  για να καλύψουμε τις ανάγκες

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=-CH2c7iXxFo

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα σίτισης της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

Στο πρόγραμμα σίτισης εντάσσονται οικογένειες με ανήλικα παιδιά βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, έπειτα από παραπομπή από δήμους και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες φορέων και ιδρυμάτων προς την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η κοινωνική υπηρεσία της Ένωσης, ιεραρχεί τα αιτήματα για υποστήριξη και εντάσσει στο πρόγραμμα οικογένειες, βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων, ακολουθώντας διαφανείς διαδικασίες.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται, για 6 μήνες, οι οικογένειες με την μεγαλύτερη ευαλωτότητα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και πολιτικών πεποιθήσεων. Οι συγκεκριμένες οικογένειες, κατά τη διάρκεια 6 μηνών, λαμβάνουν από την κοινωνική υπηρεσία του «Μαζί για το Παιδί»  διατακτικές τροφής σε συνεργασία με επιλεγμένες αλυσίδες τροφίμων πανελλαδικά. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα σίτισης της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί ΕΔΩ

Το 2020, με τη δική σας βοήθεια, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» κατάφερε να εντάξει σε πρόγραμμα σίτισης 533 ωφελούμενους εκ των οποίων, 294 παιδιά.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …