Τρίτη , 30/04/2024

Έλενα Παπαμεθοδίου: Από πετυχημένη marketing manager στο Λονδίνο, στον δρόμο για καριέρα στα media

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η Έλενα Παπαμεθοδίου αποτελεί παράδειγμα νέου ανθρώπου που πολεμάει για τα όνειρά της. Ενώ είχε μια πετυχημένη καριέρα ως manager στις επιχειρήσεις και στο marketing στο Λονδίνο, τα άφησε όλα για να ακολουθήσει το μεράκι της, την δημοσιογραφία. Με αισιοδοξία και χαμόγελο καταφέρνει να ξεπερνάει τις όποιες δυσκολίες και με αποφασιστικότητα προχωράει μπροστά χωρίς να φοβάται να παίρνει ρίσκο στην ζωή της!

– Κάνοντας μια πετυχημένη καριέρα στο Λονδίνο στο marketing και στις επιχειρήσεις, αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Πώς πήρες αυτήν την απόφαση;

Από μικρή μου άρεσε ο χώρος της τηλεόρασης και θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό. Tελείωσα Marketing Mamagement στην Αγγλία και εργάστηκα σε αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις στο Λονδίνο. Η Αγγλία είναι μια χώρα με προοπτικές εξέλιξης. Παρόλα αυτά αποφάσισα να ασχοληθώ και με το κομμάτι της δημοσιογραφίας που μου άρεσε από μικρή. Στη ζωή μου αρέσει να παίρνω ρίσκο και να ακολουθώ τα όνειρά μου!  Μετακόμισα από Αγγλία στην Αθήνα και τελείωσα τη σχολή δημοσιογραφίας του Αντ1. Έκανα την πρακτική μου άσκηση στο «Πρωινό» με την Φαίη Σκορδά και μετέπειτα παρουσία εκπομπή σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό της Αττικής.

– Πήρες την απόφαση να θυσιάσεις την καριέρα σου στο εξωτερικό για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Άξιζε το ρίσκο;

Πέρασα όμορφα φοιτητικά χρόνια στην Αγγλία και χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω στο τομέα του marketing. Δεν θα έλεγα πως θυσίασα την καριέρα μου στο marketing. Χαίρομαι που πήρα το Master of Science in Marketing Management στο University of Derby και που δούλευα σε γνωστή εταιρεία. Άλλωστε η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές και αξίζει να παλεύουμε για τα όνειρα μας. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντα μου άρεσε, οπότε χαίρομαι που πήρα αυτό το ρίσκο.

– Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς επάνω στα media;

Για αυτή τη περίοδο της ζωής μου θα σου έλεγα τηλεόραση και με το χώρο του lifestyle.

– Ελλάδα ή Κύπρος. Που θα ήθελες να κάνεις καριέρα;

Δεν ξεχωρίζω καμία από της δύο χώρες καθώς Ελλάδα και Κύπρος είναι ένα! Είμαι άνθρωπος που μπορώ να προσαρμόζομαι, οπότε θέλω να ακολουθήσω όποιες αξιόλογες ευκαιρίες μου παρουσιαστούν.

– Ποια είναι τα δυνατά σου σημεία ως προσωπικότητα που μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις;

Η κοινωνικότητα μου, η ειλικρίνεια μου και η εργατικότητα μου. Ως άνθρωπος είμαι  τελειομανείς, οπότε πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Θεωρώ πώς είμαι αρκετά δυναμικός χαρακτήρας και μπορώ να εργάζομαι κάτω από δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες.

 

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …