Σάββατο , 20/04/2024

Eco Fashion: Brands που αλλάζουν το πρόσωπο της μόδας και χρησιμοποιούν αποκλειστικά οικολογικές πρώτες ύλες

Όταν η μόδα στέλνει ένα μήνυμα αειφορίας και αγάπης προς το περιβάλλον, τότε γεννιέται η eco-friendly πλευρά της κομψότητας. Παρόλο που οι κλιματολογικές αλλαγές προοιωνίζουν δυσάρεστες καταστάσεις για τις επερχόμενες γενεές, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μένουν με τα χέρια σταυρωμένα και προσπαθούν να προσαρμοστούν και να προσαρμόσουν και άλλους σε έναν νέο τρόπο ζωής, αυτόν που είναι φιλικός προς το περιβάλλον. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται πολλές νέες εταιρείες να δημιουργούν ολόκληρες κολεξιόν βασισμένες σε οικολογικές πρώτες ύλες, που δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο το περιβάλλον.

PACT

Φορέματα φτιαγμένα από 100% οργανικό βαμβάκι μας κάνουν να αισθανόμαστε υπέροχα όχι μόνο γιατί είναι ξεχωριστά αλλά και γιατί δεν επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον. Η φιλοσοφία της εταιρείας, άλλωστε, είναι πως πρέπει να αισθανόμαστε καλά όχι μόνο μέσα στα ρούχα μας, αλλά και γνωρίζοντας από που προήλθαν.

DREAM IN GREEN

Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της ρύπανσης αποτελούν βασική μέριμνα και έχουν βρει αντιπρόσωπο: Dream in Green. Τα προϊόντα μόδας που προτείνει σέβονται πλήρως τα περιβαλλοντικά πρότυπα καθώς τα δέρματα που χρησιμοποιούνται δεν περιέχουν χρώμιο και η επεξεργασία τους γίνεται με φυτική βαφή, μειώνοντας τις επιπτώσεις για το περιβάλλον και εξαλείφοντας τις αλλεργίες στο δέρμα. Τα πάντα στην Dream in Green αποπνέουν σεβασμό στο περιβάλλον.

EL NATURALISTA

Με σεβασμό προς το περιβάλλον και με στόχο να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο η el naturalista σχεδιάζει υψηλής ποιότητας ανδρικά, γυναικεία και παιδικά παπούτσια πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον.

BIBICO

Η Ισπανίδα σχεδιάστρια Nieves Ruiz Ramos το 2007 άφησε πίσω της τις μεγάλες εταιρείες στις οποίες εργαζόταν, για να δημιουργήσει αυτό το brand που ακολουθεί το πρωτόκολλο του δικαίου εμπορίου. Η Bibico δημιουργεί γυναικείες κολεξιόν ρούχων βασισμένη σε eco-friendly υλικά και επιπλέον αξεσουάρ που δημιουργούν ένα όμορφο και φιλικό προς το περιβάλλον στύλ.

PEOPLE TREE

Ποιότητα και eco-friendly υλικά πάνε μαζί; Για την “people tree” ναι! Με ασφαλείς και φυτικές βαφέςβιώσιμα υλικά και οργανικό βαμβάκι η εταιρεία εδώ και είκοσι χρόνια προάγει την οικολογική και ηθική πλευρά της μόδας.

Δείτε επίσης

Patricia Sundari: Tantric massage (VIDEO)

Massage is a therapeutic practice that has been around for centuries and is known for …