Πέμπτη , 25/04/2024

Employ: Ο επαγγελματικός προσανατολισμός και η δια βίου εκπαίδευση στα χέρια των ειδικών

Πριν από 12 χρόνια, δυο επιστήμονες με πολυετή εμπειρία από το χώρο της εκπαίδευσης, διαπίστωσαν ένα μεγάλο πρόβλημα. Την έλλειψη στοχευμένου επαγγελματικού προσανατολισμού και soft skills στην στρατηγική καριέρας. Έπειτα από διετή προετοιμασία, και έχοντας παραιτηθεί από νευραλγικές θέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ίδρυσαν την πρώτη εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας στην Ελλάδα, την Employ. Με στοχευμένες δράσεις, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στα πεδία του Επαγγελματικού προσανατολισμού και της Δια Βιου Εκπαίδευσης, το μικρό γραφείο των 50 τ.μ. επί της Εθνικής Αμύνης στη Θεσσαλονίκη, μετατράπηκε σε μια εταιρεία με χώρους 300 τ.μ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε ένα καινοτόμο φορέα που απαρτίζεται από 14 εξειδικευμένους επιστήμονες και 50 εξωτερικούς συνεργαζόμενους ακαδημαϊκούς και ειδικούς.

Έπειτα από δεκαετή και πλέον παρουσία με περισσότερες από 1.350 δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό και τη συμμετοχή τουλάχιστον 128.000 γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών και επαγγελματιών, και μέσω ενός δικτύου άνω των 700 συνεργατών έχει τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα και το πλέον αναγνωρίσιμο brand στους χώρους της Δια Βίου Εκπαίδευσης & του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ηλικιακό group 16-40 και μπορεί να αισθάνεται περήφανη πως έχει βοηθήσει πλέον χιλιάδες νέους να βρουν τις σπουδές και το επάγγελμα που τους ταιριάζει και να ξεκλειδώσουν το μέλλον τους.

SONY DSC

Μερικές από τις σημαντικές καινοτομίες της: Aποτέλεσε την πρώτη εταιρεία που εισήγαγε τις νέες τεχνολογίες στην ελληνική βιβλιογραφία (QRCodes) διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στο εκπαιδευτικό βιβλίο. Διέθεσε πρώτη  το εξειδικευμένο λογισμικό αυτοαξιολόγησης εκπαιδευτικών, ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης ενώ ήταν ο πρώτος ιδιωτικός φορέας στο πεδίο του, που συνεργάστηκε με Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, υλοποιώντας προγράμματα e-learning. Παράλληλα, στον χώρο της Δια Βιου Μάθησης, πρώτη η Employ υλοποίησε και διέδωσε πολυπληθείς επιμορφώσεις στο χώρο της Ειδικής Αγωγής σε δεκάδες περιοχές της χώρας με τη μορφή τόσο της δια ζώσης υλοποίησης αλλά κυρίως και με τη μορφή blended learning.

Παράλληλα, κάθε χρόνο εκδίδει τον οδηγό σπουδών Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα (εκδ.Πατάκη), υλοποιεί περισσότερες από 200 δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού & συμβουλευτική καριέρας και σχεδόν 80 προγράμματα δια βιου εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και επιστήμονες της ειδικής αγωγής. Συμμετέχουσα στα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά δρώμενα και εκθέσεις ανα τη χώρα και έχοντας στα προσεχή πλάνα την έκδοση ακόμη δυο εξειδικευμένων βιβλίων για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, η Employ έχει στα μελλοντικά της πλάνα την επέκταση της δράσης της σε όμορες χώρες των Βαλκανίων αλλά και στην Ευρώπη.

SONY DSC

Οι ιδρυτές της Employ Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος & Δρ. Ταουσάνης Χρήστος, θεωρούνται από τους πλέον έμπειρους ομιλητές στην Ελλάδα με περισσότερες από 5.000 ώρες επιμορφώσεων & διαλέξεων ενώ ως λειτουργοί συμβουλευτικής έχουν βοηθήσει εξατομικευμένα σχεδόν 5.000 νέους σε θέματα σπουδών  & σταδιοδρομίας. Ως μέλη σε επιστημονικές ενώσεις και συλλόγους, συνεργάτες τηλεοπτικών και ειδησεογραφικών ΜΜΕ και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχουν ως στόχο τη διάχυση της σπουδαιότητας του θεσμού του επαγγελματικού προσανατολισμού σε ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό νέων ανθρώπων και επιστημόνων. Τέλος, μελέτες, δημοσιεύσεις και συγγράμματά τους έχουν αποτελέσει πολύτιμο οδηγό και βοήθεια σε ανθρώπους και φορείς που σχετίζονται με την αγορά εργασίας αλλά και με τη μελέτη της Ελληνικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

More info www.e-employ.gr

Δείτε επίσης

Νέα Εποχή για την Ardu Prime – Από σήμερα επίσημος Premium Partner της Euroleague

Με μια πολύ σημαντική είδηση – την έναρξη συνεργασίας ως επίσημου Premium Partner της Euroleague …

Αφήστε μια απάντηση