Σάββατο , 27/04/2024

O pastry chef Ευάγγελος Χασιώτης μιλάει στο Label news για την νέα του συνεργασία στα Βόρεια Προάστια, για το βραβείο pastry chef 2017 που κέρδισε, αλλά και για την φιλανθρωπική εκδήλωση με τον σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια

Συνέντευξη: Αργυρώ Αρβανίτη

Ο πετυχημένος και βραβευμένος pastry chef  Ευάγγελος Χασιώτης μιλάει στο label news για την μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του στο χώρο της ζαχαροπλαστικής αλλά και για το βραβείο του pastry chef 2017 που κέρδισε δικαίως.

Είστε ένας πολύ πετυχημένος pastry chef όπου για μεγάλο διάστημα , εργαζόσασταν σε πολλά καλά ξενοδοχεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη , Θεσσαλία αλλά και στα ελληνικά νησιά. Αυτή την στιγμή σας συναντάμε στο Caffe I Frati  σε μια συνεργασία με τον κύριο Γιάννη Καλογιάννη πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Όλα τα λόγια γι’ αυτόν τον άνθρωπο γιατί είναι το πιο σημαντικό. Τον κύριο Γιάννη Καλογιάννη τον γνώρισα σε ένα ξενοδοχείο στον χώρο εργασίας μου ως πελάτης εκείνος και ως  pastry chef εγώ. Στην συνέχεια ήρθα και επισκέφτηκα τον χώρο του και μετά από συζητήσεις , βγήκε μια κοινή συνεργασία όπου μου πρότεινε, να αναλάβω τον κατάλογο του Caffe I Frati για να κάνω το επιδόρπιο γλυκό. Ξεκινήσαμε, πίστεψε πάρα πολύ σε εμένα οφείλω να το πω και να το υπογραμμίσω, έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και αυτό θέλω να τονιστεί θα το θυμάμαι πάντα. Είναι ένα άτομο το οποίο με παρουσίασε στα βόρεια προάστια με όλη την δύναμη της σοβαρής ομάδας που διακατέχει αυτό το χώρο και όλη την επιχείρηση. Με ένα κατάλογο που πήρε σάρκα και οστά από τα επιδόρπια όπου στην τρίτη βδομάδα ο κόσμος, ζητούσε  για να τα πάρει στο σπίτι. Αυτός ήταν και ο λόγος που ενσωματώσαμε μια βιτρίνα με την πρώτη μου συλλογή με σοκολατάκια όπου συνδύασα την σοκολάτα με το μανιτάρι.

Αναζητάτε συνέχεια νέες γεύσεις;

Γενικά αναζητώ καινούργια πράγματα συγκεκριμένα όσο αφορά την δουλειά μου. Ότι έχει να κάνει με την γεύση , την παρουσία και με τον τρόπο που παρουσιάζω τα γλυκά μου στον πελάτη. Αυτό το κάνω γιατί εγώ εμπνέομαι κάθε φορά κάτι το διαφορετικό όχι επειδή φοβάμαι μην βαρεθεί ο κόσμος.

Στα βραβεία που πραγματοποιήθηκαν βραβευτήκατε ως pastry chef της χρονιάς 2017 τι συναισθήματα έχετε από αυτή την βράβευση;

Για αρχή Θα ήθελα να σημειώσω πως ήμασταν η μόνη επιχείρηση που έφυγε με δυο βραβεία εκείνη την βραδιά. Βραβεύτηκε το Caffe I Frati για την ποιότητα ως ιταλικό εστιατόριο ο κύριος Καλογιάννης και εγώ ως pastry chef της χρονιάς 2017. Η καρδιά μου χτύπησε έντονα όταν είδα τον κύριο Καλογιάννη να παραλαμβάνει το βραβείο και την ώρα που είπαν το όνομα μου για να σηκωθώ  ώστε να γίνει η απονομή. Εκείνη την ώρα είδα πως ήρθαν άτομα για να με τιμήσουνε και τους ευχαριστώ πολύ. Την ώρα που σηκώθηκα να παραλάβω το βραβείο μου εγκλωβίστηκα από την συγκίνηση είναι υπέροχο συναίσθημα δεν σας κρύβω , ξέχασα τα πάντα, και το μόνο που έχω να πω είναι πως επιβραβεύτηκα, γιατί πίστεψα στον εαυτό μου και πίστεψα στον κανόνα ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε για τα πιο τρέλα μας όνειρα.

Ποια είναι για εσάς η βασική συνταγή της επιτυχίας;

Η βασική συνταγή της επιτυχίας για εμένα είναι η δουλειά, η εργατικότητα , η γνώση στο αντικείμενο , η συνεχείς μελέτη και η πίστη και η αφοσίωση σε αυτό συνετά. Δεν υπάρχει συνταγή συγκεκριμένη και δεδομένη. Το μόνο που καταλαβαίνω ως επιτυχία είναι να ανεβοκατεβαίνω στο εργαστήριο μου να ετοιμάζω την βιτρίνα μου το πρωί , να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια , να θέλω να μου λέει πως να δημιουργήσω ένα γλυκό και να το σερβίρω.

Οι τιμές στα γλυκά σας ανταποκρίνονται σε όλους τους ανθρώπους που θα ήθελαν να δοκιμάσουν τις γεύσεις σας;

Δεν είναι ακριβά τα γλυκά και τα προϊόντα μου. Είναι απόλυτα αποδεχτά από την μερίδα των ανθρώπων και φυσικά όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι περνάμε δύσκολα οικονομικά στιγμές και είμαστε ευπρόσδεκτοι να βγάζουμε μια δυνατή όμορφη και εντυπωσιακή παροχή αλλά φυσικά να είναι και αναλώσιμα για όλο το κοινό.

Θα συμμετέχετε και σε φιλανθρωπική εκδήλωση την Τετάρτη 14 Ιουνίου με τον γνωστό σχεδιαστή μόδας Βασίλη Ζούλια. Περί τίνος πρόκειται;

Είναι ένα απογευματινό κάλεσμα το οποίο θα πάρει μορφή σε ένα πολύ ωραίο χώρο των βορείων προαστίων. Εμπνευσμένος και μελετώντας την κομψότητα που αντιμετωπίζω από τις γυναίκες εδώ στον εργασιακό μου χώρο και παρακολουθώντας την  λαμπρή πορεία του μετρ της υψηλής ραπτικής ταίριαζε πάρα πολύ στην προσωπικότητα μου το lifestyle  που βγάζει ο κύριος Ζούλιας. Θα συνδυάσουμε την ζαχαροπλαστική με την υψηλή ραπτική. Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για το Νοσοκομείο Παίδων.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …

Αφήστε μια απάντηση