Πέμπτη , 28/03/2024

Perfect match: Η λογική του να ακολουθώ το προσωπικό μου στυλ με βάση τα καινούργια trend – Από τον fashion designer Ilia Wia

Από τον Ilia Wia – Fashion designer 

Όταν ήμουν μικρός , πάντα με θυμάμαι πως έλεγα ότι όποια δουλειά και να κάνω θα ήθελα να επικοινωνώ με κόσμο. Μία βασική αρχή κάθε καλλιτεχνικού επαγγέλματος είναι η επικοινωνία. Διότι εκθέτεις κομμάτια του εαυτού σου σε ένα άλφα κοινό και παίρνεις πίσω κριτικές και σχόλια. Αφού πλέον έχουμε σαν δεδομένο ότι και η μόδα είναι τέχνη και αποτελεί κομμάτι ιδεολογίας και έκφρασης , μπορούμε να πούμε ότι ο καθένας αντιπροσωπεύει ένα κύμα ανθρώπων που έχουν το ίδιο στυλ μαζί του και συγκλίνουν  από πλευράς life style. Με αυτή την λογική ο καθένας με βάση τον χαρακτήρα του και την ιδεολογία του πρέπει να είναι και διαφορετικός ενδυματολογικά από τον άλλο. Τι συμβαίνει όμως , όταν η μόδα αλλάζει και καινούργια πράγματα ανακυκλώνονται  καθημερινά σε αυτή την βιομηχανία; Μην το κράζεις λοιπόν το trend έλα να μάθεις πως δουλεύει και πως να το κάνεις δικό σου.

Αρχικά να πούμε ότι όποιος , τρέχει να αγοράσει την κάθε καινούργια τάση που βγαίνει θεωρείτε trendy και είναι από αυτούς τους τύπους ( σαν ην μαμά μου ) που μετά από χρόνια πετάνε ή δίνουν τα ρούχα τους ( σε τύπους σαν εμένα που στήνω καρνταρόμπα ) γιατί δεν έχουν που να τα βάλουν πλέον. Καλή ευκαιρία λοιπόν να χαρακτηρίσεις το στυλ και την ντουλάπα σου λοιπόν με δύο λέξεις, π.χ. glam-vintage, ώστε να ψωνίζεις στοχευμένα και από μαγαζιά που ακολουθούν τον ίδιο στυλ που θέλεις να αντιπροσωπεύεις. Εάν διαλέξεις παραπάνω από δύο λέξεις ( χαρακτηριστικά στυλ τα λέμε αλλά προσπαθώ να είμαι όσο πιο δίπλα σου γίνεται σε όλον αυτόν τον Γολγοθά που περνάς μαζί μου ) τότε χαρακτηρίζεσαι trendy λόγο πολυμορφίας καρνταρόμπας και είσαι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Κάθε trend που σκάει ανά σεζόν για εμπορικούς και όχι μόνο λόγους , μπορεί λοιπόν να είναι και κοντά στο στυλ που εσύ έχεις επιλέξει να δομήσεις την ντουλάπα σου. Σε αυτήν την περίπτωση είσαι πιο τυχερός και νιώθεις σαν να ήρθαν τα Χριστούγεννα νωρίτερα αφού βρίσκεις ρούχα που σου ταιριάζουν ακόμα και στο μπακάλικο της γειτονιάς σου. Η αντίπερα όχθη είναι αυτή που μας αναστατώνει όλους και λέμε , ΩΧ δεν βρίσκω τελευταία ρούχα πουθενά, και σαφώς συμβαίνει όταν είναι glam-vintage και σου σκάει το trend punk. Θα έρθω εγώ τώρα σαν τον Spidy να σε σώσω από τον Green Goblin  ( δεν μπορούσα να βρω κάτι χειρότερο ).

Σε αυτήν την περίπτωση αρχικός σου στόχος είναι να δεις εάν όλο αυτό πλησιάζει έστω και κάπου την δική σου αισθητική, υφασματολογικά , στυλιστικά ή σχεδιαστικά. Δεύτερο βήμα είναι να βρεις κομμάτια που μπορείς να τα σετάρεις με τουλάχιστον 3 looks της ντουλάπας σου , αυτά θα μπορούσαν να είναι και full basic ρούχα, όπως λευκό t-shirt , blue jean ή ακόμα και σιελ πουκάμισο.

Τρίτο βήμα είναι να ψωνίσεις οικονομικά, ώστε και μία σεζόν να τα βάλεις από την στιγμή που δεν συντελούν βάση της ντουλάπας σου και μπορεί να τα βάλεις από καμία έως 3 φορές να μην λυπάσαι να τα δώσεις και τέταρτο και σημαντικότερο εάν δεις κάτι ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ, θα κάνεις την επένδυση σου ξέροντας από πριν ότι θα μπορείς να το σετάρεις μόνο και μόνο σαν trend . Για εμένα η πιο safe λύση είναι από την κάθε καινούργια συλλογή που βγαίνει εάν θέλεις να πάρεις οπωσδήποτε κάτι να πηγαίνεις προς τον πιο εύκολα φορέσιμο και χρωματικά αλλά και από πλευράς ύφους και υφής  οδηγό κάθε σεζόν.

Π.χ. τον χειμώνα που μας πέρασε, όλος ο κόσμος ήταν full glam  αισθητική που δεν ταιριάζει με το δικό μου στυλ που είναι formal elegant , επένδυσα σε ένα οικονομικό μαύρο σακάκι με μεταξωτό γιακά και γκλίτερ, απέφυγα την παγέτα το σατέν και ότι άλλο είναι φωναχτά glam μιας και είναι έξω από εμένα. Να τονίσω πως δεν είμαι κατά της μεγάλης οικονομικής επένδυσης πάνω σε ρούχα ή αξεσουάρ , μιας και ανέφερα παραπάνω περί οικονομικής λύσης, αρκεί να δίνεις τα λεφτά σου εκεί που θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το εκάστοτε ρούχο σου διαχρονικά.

Θα κλείσω αυτό το άρθρο λέγοντας ότι με τρελαίνει θετικά το πόσο διαφορετικοί μπορεί  να είμαστε με και με την ένδυση μας και με θλίβει φανερά το πόσο πανομοιότυποι μπορεί να γίνουμε από τα πρότυπα που δείχνονται ξεχνώντας το εγώ μας. Χαίρομαι όταν μου στέλνετε μηνύματα και με ρωτάτε ότι θέλετε περί ενδυματολογικών διότι αυτό μου δείχνει το πόσο μοναδικοί θέλετε να είστε με βάση το τι πρεσβεύετε. Free your spirit and your wardrobe !!

Δείτε επίσης

Τα οφέλη του μασάζ σε δύσκολες εποχές γεμάτες άγχος – Από την Patricia Sundari

Ζούμε σε εποχές που απαιτούν πολλά από εμάς σε ψυχικό επίπεδο. Βομβαρδιζόμαστε συνεχώς με ερεθίσματα, …

Αφήστε μια απάντηση