Τρίτη , 19/11/2024

«Quarter Life Crisis»: Το σύνδρομο κατάθλιψης που «χτυπάει» την πόρτα στην γενιά 20 με 30 – Δες πώς σε επηρεάζει και πώς να το αντιμετωπίσεις …

Άν πιστεύεις ότι το quarter life crisis σου χτυπάει τη πόρτα τότε είσαι κάτω από 30 και πάνω από 20, δηλαδή δεν θεωρείσαι πάρα πολύ νέος αλλά ούτε και εντελώς ενήλικας. Γνωστοί και ως millenials, η σημερινή γενιά των 25 και κάτι, δεν φαίνεται ούτε και είναι όσο ευτυχισμένη μπορεί να δείχνει στα social media. Τις περισσότερες φορές τα εφόδια που απέκτησε τα τελευταία χρόνια δεν είναι αρκετά ούτε αντάξια των ονείρων που είχε κάνει. Η προσωπική κρίση, η πρόοδος και η επαγγελματική ανέλιξη που ουσιαστικά χτίζεται σε αυτή τη περίοδο δεν είναι όπως ακριβώς θα την περίμενε κάποιος από αυτή τη γενιά.

Πρόσφατη βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το First Direct Βank της Μ. Βρετανίας σε συνεργασία με τον ψυχολόγο Dr Oliver Robinson σε δείγμα 2.000 millenials (κυρίως βρετανικής καταγωγής), 25 έως 35 ετών,  έδειξε ότι 6 στους 10 βιώνουν στο πετσί τους το βαρύγδουπο «quarter life crisis». Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι 53% των νέων δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Ένα 23% υποφέρει καθημερινά από άγχος εξαιτίας της δυσκολίας να βρει δουλειά. Την ίδια στιγμή, 25% των νέων υποστηρίζουν ότι και η προσωπική τους ζωή δεν βρίσκεται στα καλύτερά της.

Ζητήματα, λοιπόν, προσωπικής φύσεως και επαγγελματικά είναι τα βασικά τα οποία έχουν όσοι έχουν να αντιμετωπίσουν το quarter life crisis. Για ποιό λόγο; Γιατί οι νέοι παρόλο που οι εποχές έχουν αλλάξει συνεχίζουν να έχουν ως σημείο αναφοράς της ζωής τους έναν γάμο και μια καλή δουλειά που θα τους καθιστούσε οικονομικά ανεξάρτητους αφού αυτά αποτελούσαν βασικά κριτήρια ώστε κάποιος να θεωρείται ενήλικας. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει τόσο συχνά σε αυτήν την ηλικία, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς με αποτέλεσμα μια έντονη σύγχυση.

Το quarter life crisis μπορεί να είναι μια περίοδος αστάθειας και άγχους ,ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Κανένας δεν είναι αποτυχημένος στα 30 του. Ακόμη και μια αποτυχία σε αυτή τη περίοδο της ζωής του κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι σημαντική και να θεωρηθεί κίνητρο για κάτι πολύ καλύτερο.

Εμείς οι ίδιοι ορίζουμε ποιοί είμαστε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Εξάλλου, επιτυχία χωρίς ένα κομμάτι αποτυχίας δεν υπάρχει.

Δείτε επίσης

“Terror”: Ένα δυνατό δικαστικό θρίλερ με τους θεατές στον ρόλο των ενόρκων

TERROR η μεγάλη θεατρική επιτυχία συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά κάθε Δευτέρα και Τρίτη  στο θέατρο …