Τρίτη , 16/04/2024

SUCCESS STORIES: H νέα ελληνική εφαρμογή για smartphones που «σαρώνει» παγκοσμίως! Γνωρίστε τους νεαρούς Έλληνες επιχειρηματίες που δημιούργησαν το «Self it»

Φανταστείτε ένα κοινωνικό δίκτυο που ξεφεύγει από τους καθιερωμένους κανόνες των social apps και δίνει βάση στο τι συμβαίνει τώρα, δίπλα σου, στο μέρος που βρίσκεσαι.

Σε μια εποχή συνυφασμένη με τη καθημερινή χρήση ποικίλων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, μια νέα, ελληνική και δωρεάν εφαρμογή κάνει την εμφάνιση της και καταφέρνει να ξεχωρίσει. ΤοSelfit έχει έρθει να ‘ταράξει’ τον κόσμο των social apps με την ιδιαιτερότητά του πως αντί να αποξενώνει τους χρήστες του, τους φέρνει πιο κοντά… κυριολεκτικά.

Η εφαρμογή είναι δημιούργημα μιας ομάδας νεαρών Ελλήνων. Συγκεκριμένα, η ιδέα ξεκίνησε από τον Θέμη Δρακωνάκη (co-founder/CEO) και έγινε πράξη με τον Σωτήρη Κανηρά (co-founder/CTO). Στην ομάδα προστέθηκε ο Κωνσταντίνος Ρέππας (Head Android Developer) και ο Κωνσταντίνος Λούντζης (Android Developer) που έφεραν το Self’it στις Αndroid συσκευές.

Ξεκινώντας από το μηδέν, πήγαν κόντρα σε όσους λένε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιου είδους επιχειρηματικές προσπάθειες. Η απόδειξη αυτού ήρθε όχι μόνο μέσα από την γρήγορη ανταπόκριση του κοινού, αλλά και με το πρώτο τους βραβείο που κέρδισαν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό  ‘Famous for a Reason, παρότι αντιμέτωποι με εκατοντάδες, εξίσου καινοτόμες ιδέες.

 

Λίγα λόγια για τη λειτουργία της εφαρμογής:

Το ‘Self’it’ είναι ένας απλός τρόπος για να μοιράζεσαι τις αγαπημένες σου στιγμές, όπου και αν είσαι, με άτομα που βρίσκονται στο ίδιο μέρος, την ίδια στιγμή με εσένα! Εδώ δεν είναι απαραίτητο να είναι φίλοι σου όπως στα υπόλοιπα μέσα, πράγμα που διευρύνει τον ορίζοντα αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους χρήστες του.

Μπορείς επίσης να ανακαλύψεις ποιές είναι οι top 10 φωτογραφίες που “αρέσουν” περισσότερο σε κάθε διαφορετικό σημείο του κόσμου καθώς και ποιοί είναι οι πιο δημοφιλείς χρήστες! Έλα σε επαφή με ανθρώπους που βιώνουν κοινές εμπειρίες και καταστάσεις με εσένα σε πραγματικό χρόνο! Δες την κάθε πόλη μέσα από τα μάτια όσων βρίσκονται τώρα σε αυτήν! Δείξε στον κόσμο ότι έχεις να μοιραστείς και ανέβα στην κορυφή των γεγονότων!

Η εφαρμογή μετρά μέχρι σήμερα χιλιάδες φωτογραφίες σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλον τον κόσμο από καθημερινούς ενεργούς χρήστες.

Πολλοί το χαρακτήρισαν ως το ‘ελληνικό Instagram’ ο σκοπός του Selfit όμως ξεπερνά αυτόν του Instagram.

Για το ‘Self’it’ κάθε μέρος είναι ο κόσμος του, κάθε πόλη έχει τα δικά της vibes τα οποία διαμορφώνονται από τους ανθρώπους που την αποτελούν κάθε στιγμή. Το ‘Self’it’ αναδεικνύει κάθε περιοχή διαμορφώνοντας μία εικόνα της σε πραγματικό χρόνο, φέρνοντας κοντά ανθρώπους που μοιράζονται κοινά πράγματα όπως την ίδια γειτονιά ή τα ίδια ενδιαφέροντα και ξεχωρίζοντας ταυτόχρονα μέσα από τη μάζα των κοινωνικών δικτύων.

Μπορείτε να βρείτε το Self’it :

στο App store https://itunes.apple.com/gr/app/selfit/id1077820226?l=el&mt=8

στο Google Play  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.selfit.android.Selfit

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση