Τρίτη , 06/06/2023

Xρήστος Χρυσάφης: Ο τραγουδιστής με τα σημάδια του Χριστού στα χέρια του

Η ιστορία του Χρήστου Χρυσάφη είναι από αυτές που, όταν κάποιος τις ακούει, μένει κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα!

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Εχοντας βιώσει το δικό του θαύμα σε ηλικία πέντε ετών, όταν πέρασε από πάνω του αυτοκίνητο και έμεινε ζωντανός, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μοιραστεί τη δική του ιστορία ζωής, που μόνο δέος μπορεί να προκαλέσει. Μια ιστορία ζωής γεμάτη από τη χάρη του Κυρίου και την αγάπη του Θεού.

Η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η «Espresso» είναι συγκλονιστική και ομολογούμε πως, όταν τη λάβαμε, μας συντάραξε. Ο Χρήστος Χρυσάφης από μικρό παιδί έχει στα χέρια του σημάδια που μοιάζουν με αυτά του Εσταυρωμένου! Συνομιλήσαμε μαζί του τηλεφωνικά, μια και ο Χρήστος, λόγω της καραντίνας αλλά και της κρίσης που πλήττει τον χώρο των καλλιτεχνών στη χώρα μας (ασχολείται επαγγελματικά με το λαϊκό τραγούδι), αποφάσισε να γίνει μόνιμος κάτοικος Ισραήλ και όσα μας εξομολογήθηκε είναι ανατριχιαστικά!

Με σπασμένη φωνή

Μας μίλησε με σπασμένη φωνή για τα οράματα που είχε δει η μητέρα του όταν ήταν έγκυος, αλλά και για τα σημάδια που έχει στα χέρια του από παιδάκι, τα οποία μοιάζουν με τα καρφιά του Χριστού.

«Οταν ήταν έγκυος η μητέρα μου σε εμένα, έβλεπε συνέχεια στον ύπνο της μια μορφή που της έλεγε “θα βγάλεις το παιδί με το όνομά μου (η μητέρα μου λέει πως ήταν ο Χριστός), γιατί θα περάσει δύσκολα”. Μία εβδομάδα μετά τη βάφτισή μου είναι σαν να πήρα και τα σημάδια του εκτός από το όνομα. Ενώ στο σπίτι είχαμε επισκέψεις, η μητέρα μου με άφησε στον πατέρα μου για να κάνει κάτι δουλειές. Εγώ ξεγλίστρησα από την προσοχή του πατέρα μου και πήγα και ακούμπησα στο τζάμι στον φούρνο της κουζίνας, και τα χέρια μου ήταν κολλημένα εκεί για αρκετή ώρα. Χωρίς να το καταλάβω, χωρίς να πονέσω, σχηματίστηκε ένα βαθούλωμα στο κέντρο της παλάμης μου. Σαν να υπάρχουν τα σημάδια μιας πληγής που έχει επουλωθεί… Αυτά τα σημάδια τα έχω από μικρό παιδί. Δεν αισθάνομαι κάποια δυσκολία στις κινήσεις μου και, ίσα ίσα, θεωρώ πως είναι σημάδια που έχουν μια ιδιαίτερη σημασία, έναν ξεχωριστό συμβολισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά, μη μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του.

Ανατριχιαστική τροπή

Για τον ίδιο, όλα στη ζωή του πήραν ακόμη πιο συγκλονιστική τροπή στη ζωή του όταν βίωσε ένα θαύμα, όπως πιστεύει, σε ηλικία πέντε ετών: «Είχαμε πάει επίσκεψη σε φίλους των γονιών μου. Οταν πας επίσκεψη, πηγαίνεις και κάποια πράγματα ως δώρο. Ετσι, κατευθύνθηκα προς το αυτοκίνητο για να πάρω κάποια πράγματα που είχαμε στο πορτμπαγκάζ. Ετρεξα να περάσω τον δρόμο και, ξαφνικά, ένα διερχόμενο αυτοκίνητο περνά από πάνω μου! Ηταν όλοι μπροστά! Η μάνα μου και η αδερφή μου δεν άντεξαν και λιποθύμησαν. Από εκεί και πέρα, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι ξυπνάω στα πόδια του πατέρα μου, ενώ με πηγαίνουν στο νοσοκομείο, και αναζητούσα τη μητέρα μου. Θεωρώ πως υπήρχε προστασία από τον ουρανό». Ακόμη και η απόφασή του να μείνει μόνιμα στο Ισραήλ σχετίζεται υπό μία έννοια με όλα αυτά που έχει βιώσει.

«Στο Ισραήλ πηγαινοερχόμουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια… Ηταν πάντα μια καλή προοπτική όσον αφορά τη δουλειά μας και αποφάσισα να μείνω μόνιμα. Στην αρχή ήταν δύσκολα, μια και ήμουν μακριά από αγαπημένα μου πρόσωπα, όμως δεν σας κρύβω ότι υπήρχε κάτι που με τραβούσε από παιδί στο να έρθω στο Ισραήλ και να είμαι κοντά στους Αγίους Τόπους» λέει ο Χρήστος, συνδυάζοντας τη διαμονή του στο Ισραήλ με όλα αυτά που έχει βιώσει και κουβαλά στο σώμα του!

Δείτε επίσης

Αφροδίτη Αδάμη: Εντυπωσιακή σέξι φωτογράφιση στην σπηλιά του Νταβέλη!

Βαγγέλης Καράλης To όνομά της έκανε «θόρυβο» όταν, πριν από εφτά χρόνια, είχε αποφασίσει να …