Πέμπτη , 18/07/2024

Η εικαστικός Έφη Πολίτη Ψωΐνου παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο “Αναδρομή”

Η εικαστικός Έφη Πολίτη Ψωΐνου παρουσιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο “Αναδρομή” στην MegArt Gallery. Μια επιλογή από νέα & παλιά έργα της. Όπως αναφέρει η ίδια Τρία χρόνια εγκλεισμού Τρία χρόνια δημιουργίας, Αναδρομώντας… τα μέσα μου.

Τα έργα της Έφης Πολίτη Ψωΐνου χαρακτηρίζει ένας μαγικός ρεαλισμός, με εικόνες παραμυθιού και ονειρικά τοπία. Οι Γυναικείες μορφές πλαισιώνουν τα έργα της με στοιχεία αισθησιασμού, ενώ άλλα αφιερώνονται στην θάλασσα και τα τοπία της Μάνης. Χρησιμοποιεί έντονα χρώματα θέλοντας να περάσει μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας, την μαγεία των συναισθημάτων της. Αυτή η “Αναδρομή” θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει ή να ξαναδεί τον δημιουργικό πλούτο της καλλιτέχνιδας, αυτή την φορά στην MegArt Gallery.

Η παλέτα και οι τεχνοτροπίες του χρωστήρα της και οι έντονοι χρωματισμοί της αποτελούν εικαστικές παραστάσεις, που εκφράζονται ανάλογα με την ψυχική διάθεση της δημιουργού,άλλοτε σε ρεαλισμό, ή σουρεαλισμό, βασιζόμενη στην ιδιομορφία του έργου που αποτυπώνει στον καμβά της και άλλοτε με προεκτάσεις εξπρεσιονισμού ανάλογα με την φιλοσοφία του θέματος που δημιουργεί. Τα έργα της δικαιώνουν και τον πιο απαιτητικό θεατή.

Βιογραφικό

Η Έφη Πολίτη Ψωΐνου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Γλυφάδα και μένει στην Βάρη με καταγωγή από την Αρεόπολη & Κοίτα Μάνης. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως σχεδιάστρια σε αρχιτεκτονικό γραφείο αλλά η ροπή της για την τέχνη την οδήγησε να την καλλιεργήσει με μαθήματα ζωγραφικής.

Η γοητεία της δημιουργίας με χρώματα των βιωμάτων και των συναισθημάτων της την συνεπήρε. Αγαπημένες εικόνες έμπνευσης του καλλιτεχνικού ταξιδιού της η παιδικότητα και οι αναμνήσεις της, η καθημερινότητα και η αλλοτρίωσή της προς στον αισιόδοξο δρόμο, η μουσική, η μεγάλη της αγάπη η θάλασσα και τέλος η Μάνη της καρδιάς της.

Έχει εκθέσει 6 συνεχόμενες χρονιές στο Γυάλινο Εκθεσιακό Κέντρο Βάρκιζας. Τον Ιανουάριο του 2016 έλαβε μέρος σε διαδικτυακό διαγωνισμό με ένα έργο της για το εικαστικό ημερολόγιο 2016 του Art Kolonaki με διάκριση και έπαινο. Έλαβε μέρος στην έκθεση ζωγραφικής στον πολυχώρο The Cube στην Αθήνα. Παρουσίαζε συχνά έργα της στον πολυχώρο Άλικο στου Ψυρρή, καθώς και στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας. Τελευταία της συμμετοχή ήταν με το κίνημα Strong me στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων σ’ένα διήμερο φεστιβάλ για την πρόληψη & καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Έχει στο ενεργητικό της 4 ατομικές εκθέσεις. Έχει βαθιά εθελοντική συνείδηση και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε πρωτοβουλίες ιδιωτών – ιδρυμάτων που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανθρώπων – κοινοτήτων. Η αγάπη της για την ζωγραφική,έχει περάσει σε παιδιά που έχουν διάθεση να ζωγραφίζουν. Κλείνοντας όπως λέει η ίδια “Είναι όμορφο να αποτυπώνεις φαντασία, συναισθήματα, να δίνεις ζωή κ να γεμίζεις χρώματα έναν λευκό καμβά”.

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …